Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Dark Winds vernieuwd met een derde seizoen

AMC heeft het misdaaddrama Dark Winds vernieuwd met een derde seizoen, een paar weken nadat seizoen twee is afgelopen.

In Dark Winds spelen Zahn McClarnon, Kiowa Gordon en Jessica Matten de hoofdrollen. De start van het nieuwe seizoen staat gepland voor begin 2025, een duidelijke verschuiving ten opzichte van de zomerdatums van de eerste twee seizoenen, maar begrijpelijk gezien de stakingen van schrijvers en acteurs.

De vernieuwing komt nadat Dark Winds zijn debuut maakte op de Max-service van Warner Bros. Discovery als onderdeel van een pop-up van twee maanden.

14068 Dark Winds s2 foto

Het eerste seizoen van de serie, die wordt geproduceerd door AMC Studios, trok 2,2 miljoen kijkers op AMC voor de lancering in juni 2022 in Live+3 kijkcijfers. Het bedrijf zei dat het tweede seizoen gemiddeld 1,7 miljoen kijkers per week trok in Live+3, volgens Nielsen, en 'aanzienlijke' kijkcijfers en acquisitiewinst zag ten opzichte van seizoen één op AMC+.

In het tweede seizoen herenigt Lt. Joe Leaphorn (McClarnon) zich met Jim Chee (Gordon), zijn voormalige hulpsheriff die privédetective is geworden, wanneer hun afzonderlijke zaken hen samenbrengen in de achtervolging van dezelfde verdachte. Ze bevinden zich in de hoge woestijn van Navajo Country en achtervolgen een moordenaar die zijn zinnen op hen heeft gezet om een geheim te beschermen dat oude wonden openrijt en Leaphorns morele en professionele code op de proef stelt. Met de hulp van brigadier Manuelito (Matten) en Valencia County Sheriff Gordo Sena, moeten Leaphorn en Chee hun mogelijke moordenaar verijdelen en het evenwicht herstellen, niet alleen in hun eigen leven, maar ook in het reservaat dat van hen afhankelijk is.

Deanna Allison en Elva Guerra spelen ook hoofdrollen naast Jeri Ryan, Nicholas Logan, A Martinez en Joseph Runningfox in terugkerende rollen.

Dark Winds is gebaseerd op de Leaphorn & Chee-boekenreeks van Tony Hillerman. De serie is gemaakt door Graham Roland met John Wirth als showrunner. Roland, Wirth, McClarnon, Robert Redford, George R.R. Martin, Anne Hillerman, Chris Eyre, Vince Gerardis en Tina Elmo produceren de serie. Meer dan 90 procent van het productieteam aan beide kanten van de camera voor seizoen twee was inheems.

"We begonnen deze reis met zeer hoge verwachtingen voor deze serie, gezien het opmerkelijke bronmateriaal en het buitengewone creatieve team erachter, en het is op elk niveau uitgekomen," zegt Dan McDermott, president van entertainment en AMC Studios voor AMC Networks. "Van de geliefde romans, tot een ongelooflijk samenwerkend producersteam met Robert Redford, George R. R. Martin, showrunner John Wirth en hoofdrolspeler Zahn McClarnon, tot de hele cast en crew, er staat ons nog zoveel te wachten in dit universum. Dank aan de fans voor het omarmen van deze serie en aan de critici voor het vieren en in de schijnwerpers zetten ervan."
Video on youtube
Vorige aflevering
Hózhó náhásdlįį
Hózhó náhásdlįį
02x06
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Dark Winds