Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Helgoned geeft "Bull (2016) - Complete serie" een 6.5.
Geschreven door Helgoned op 1 juli 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Bull (2016) - Complete serie

Bull (2016) is een degelijke rechtbankserie die het zes seizoenen in de top van de Amerikaanse kijkcijferranglijsten heeft volgehouden.

Bull (2016) kwam in mei 2022 tot zijn einde na zes seizoenen en 125 afleveringen. De rechtbankserie draait om de zelfverzekerde doctor Jason Bull (Michael Weatherly, NCIS), zelf geen advocaat maar een psycholoog die een kunst heeft gemaakt van het bestuderen van het gedrag van jury’s. De twee partijen die in een Amerikaanse rechtbank tegenover elkaar staan hebben het recht om bepaalde juryleden te weigeren als ze vermoeden dat deze mogelijk niet in het belang van hun zaak gaan oordelen. Bull heeft met zijn team methodes bedacht om aan de ene kant een goede jury uit te kiezen en deze aan de andere kant te spiegelen met een eigen schaduwjury. Met deze eigen jury met vergelijkbare personen speelt Bull het verloop van een rechtszaak na.

Bull (2016)
© CBS


Zijn firma TAC (Trial Analysis Corporation) heeft daarmee naast kundige advocaten, speurders en overige adviseurs een belangrijk wapen in bezit om rechtszaken te kunnen voorspellen en de juiste strategie te bepalen om uiteindelijk een positief oordeel van de jury te krijgen. In de eerste vijf seizoenen is advocaat Benjamin Colón (Freddy Rodriguez, Six Feet under) zijn belangrijkste rechterhand. Het is ook zijn voormalige zwager, want Bull was getrouwd met de zus van Benjamin, Izzy (Yara Martinez, Jane The Virgin). Marissa Morgan (Geneva Carr, Law & Order) is het brein achter het algoritme dat TAC gebruikt om het gedrag van de juryleden te voorspellen. Chester “Chuck” Palmer (Christopher Jackson, And Just Like That…) bereidt de cliënten van Bull voor op het proces in de rechtszaal en Danny James (Jaime Lee Kirchner, Mercy) is de voormalige FBI-agent die het speurwerk verricht.

Dat is opmerkelijk, want de serie is niet baanbrekend en is ook geteisterd door schandalen op de set.

De serie heeft in alle seizoenen in de top van de Amerikaanse kijkcijferlijsten gebivakkeerd. Dat is opmerkelijk, want de serie is niet baanbrekend en werd geteisterd door schandalen op de set. Na klachten over wangedrag van Weatherly trokken diverse producenten, waaronder Steven Spielberg, zich terug na het derde seizoen. Na een intern onderzoek door CBS moesten producent Glenn Cordon Caron (Moonlighting) en Freddy Rodriguez na het vijfde seizoen gedwongen vertrekken.

Bull (2016)
© CBS


Het gegeven van de juryrechtspraak is al onderdeel van succesvolle televisieseries sinds Perry Mason in de jaren vijftig

Het gegeven van de juryrechtspraak is al onderdeel van succesvolle televisieseries sinds Perry Mason in de jaren vijftig, maar het gegeven van het voorspellen van jurygedrag is vanaf de start interessant. Het spel van Michael Weatherly is net als dat het in NCIS was, aanstekelijk. Zijn arrogante opmerkingen en observaties zijn prikkelend en leuk om te zien. Nadat je gewend bent aan de wekelijkse analyses van het jurygedrag door de methodieken van TAC, wordt de serie al snel een redelijk standaard rechtbankserie. De nevenpersonages en hun beslommeringen worden dan wel belangrijker in de loop van de seizoenen, maar kunnen niet tippen aan die van bijvoorbeeld Suits of How to Get Away with Murder. Daarmee is Bull (2016) een redelijk standaardserie die gemakkelijk wegkijkt, maar niet lang blijft hangen.
Video on youtube
Volg Bull (2016)
Vorige aflevering
Goodbye
Goodbye
06x22
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Bull (2016)