Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
anonymous geeft "Bloodline - Seizoen 2 (Eerste deel)" een 8.5.
Geschreven door anonymous op 26 Mei 2016.
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Bloodline - Seizoen 2 (Eerste deel)

Afgelopen maandag kreeg ik tot mijn verrassing de kans om alvast de eerste acht afleveringen van het tweede seizoen van Bloodline te bekijken. Aangezien ik genoten had van seizoen 1, heb ik die kans aangegrepen en ben meteen begonnen met kijken. Na het kijken kan ik stellen dat je in seizoen 2 krijgt wat je verwacht, maar dan beter. Deze recensie bevat spoilers uit seizoen 1.

Bloodline
© Netflix

Seizoen 2 begint met de verwerking. John, Meg, Kevin en Sally verwerken allemaal op hun eigen manier het verlies van Danny. Maar echt tijd om te rouwen en terug te blikken is er niet. Hun leven gaat gewoon door. Misschien zag je dit al aankomen, maar ondanks dat Danny niet meer leeft, heeft hij een grotere impact op de familie dan ooit. Zo draait het in het begin vooral om deze vraag: Wat heeft Danny allemaal gedaan toen hij weg was? Daarnaast moeten de Rayburns er natuurlijk voor zorgen dat ze zelf geen verdachten worden in de moordzaak van Danny.

John: “We’re always dealing with this: be smart, be ready, always.”
Kevin: “What if someone saw us in Miami? Do you feel guilty?”

Het feit dat alles in seizoen 2 om Danny draait, blijkt al wanneer aan het einde van seizoen 1 de zoon van Danny uit de hoge hoed wordt getoverd: Nolan (Owen Teague). Je zou hem kunnen zien als het nieuwe ‘lelijke eendje’. Hij komt tijdelijk bij de Rayburns wonen, maar echt welkom is hij niet. Dit geldt ook voor zijn moeder die even later eveneens opduikt in de Florida Keys. Maar dan zijn we er nog niet. Danny heeft namelijk voor zijn dood een tape opgenomen met de geheimen van John en deze tape aan Wayne Lowry gegeven. Tot overmaat van ramp komt ook nog een vriend van Danny uit Miami voor onrust zorgen. Naast dit alles wil John proberen de nieuwe sheriff te worden. Waarom is niet helemaal duidelijk, misschien laten de schrijvers dit open voor eigen interpretatie of wordt het nog bekend in de laatste afleveringen.

“Sometimes all there is, is more darkness.”

Dit seizoen zorgt Kevin voor veel problemen. Zoveel problemen, dat zelfs Meg terug moet vliegen vanuit New York om haar familie te helpen in moeilijke tijden. Vervolgens worden de problemen alleen maar erger: Sally voert haar eigen onderzoek uit en de politie laat de zaak niet stil liggen. Op een gegeven moment stijgt het verhaal naar een nieuw hoogtepunt: de Rayburns worden voor een tweede keer ondervraagd en als Marco Diaz lastige vragen begint te stellen slaat John keihard terug. Wat daar de impact van is moeten zal blijken in de resterende afleveringen.

Bloodline
© Netflix

Door alle stemverheffingen, ruzies, leugens, geweld, angst, chantage, geheimhouding en wantrouwen stijgt deze emotionele dramaserie naar een hoger niveau. Je wordt er niet heel vrolijk van, maar het is wel erg amuserend. Bij alles kun je je afvragen: waarom? En steeds krijg je daar weer een goed antwoord op. Niet alles wordt voorgekauwd, maar wel als dat nodig is. Ik kan dit beargumenteren met goede voorbeelden, maar dat laat ik achterwege in verband met spoilers. Daarnaast zijn vooral de ontwikkelingen van de personages zeer interessant. John wil sheriff worden en moet liegen tegen zijn vrouw, Kevin grijpt naar drank en drugs en komt in geldproblemen en Sally vertrouwt haar familie niet meer en voelt zich schuldig. Meg is de enige die probeert het zooitje bij elkaar te houden. Maar ook zij heeft haar geheimen. Een verschil met seizoen 1 is dat het verhaal nu minder vertellend is, maar dit maakt het seizoen niet minder goed. De vraag voor de komende afleveringen is nu: kunnen de Rayburns sterk blijven en de politie te slim af zijn? Eerlijk gezegd lijkt het me een tijdbom, die binnenkort de Rayburn familie uit elkaar zal doen drijven.

“People die, secrets don’t.”

Volg Bloodline
Vorige aflevering
Part 33
Part 33
03x10
Leuk?
4
1
Bekijk stemmen

Reacties (18)

avatar_Dore
26 Mei 2016 17:25 - 26 Mei 2016 17:26
Je schrijft dat je alleen spoilers uit seizoen 1 geeft, maar ik vind dat je toch ook al veel info over seizoen 2 geeft.
Ik was verbaasd dat er seizoen 2 stond, aangezien de serie morgen pas online komt, dus dacht eerst dat het een typefout was. Misschien mijn fout om dan toch de hele recensie te lezen, maar ik weet nu helaas al meer dan ik had gewild.
Reageer
avatar_anonymous
26 Mei 2016 17:36
Sorry als ik al te veel weggegeven heb. Naar mijn idee blijft het zeer oppervlakkig, ik heb namelijk geprobeerd zoveel mogelijk weg te laten. Ik kan hem niet meer aanpassen, maar bedankt voor de tip, zal er voortaan beter op letten.
Reageer
avatar_Dore
26 Mei 2016 20:44
Bijgewerkt op: 26 Mei 2016 22:13
Geen probleem. Zoals ik al zei, ik had het ook nog niet kunnen lezen. Ik zie persoonlijk ook liever pas een recensie over een heel seizoen, maar ik zie hier vaker recensies van gedeelten van seizoenen.
Wel fijn om uit je recensie te halen dat je enthousiast bent over het tweede seizoen.
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 18:50 -
Flauw. Ik wil dit niet. Laat mij lekker Bloodline deel 2 kijken.
Reageer
avatar_BingingBirgit
26 Mei 2016 20:49
Je hoeft t ook niet per se te lezen..
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 20:55
Klopt! Niets persoonlijks. Maar doe het even na het weekend. Blijft een ruk bericht.
Reageer
avatar_BingingBirgit
26 Mei 2016 22:02
Je kunt het ook van een andere kant bekijken.. Een 8,5 is super hoog dus nu nog meer zin om seizoen 2 te kijken!! En natuurlijk tof dat MijnSerie eerder toegang krijgt om het te zien
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 22:22
Ok. Erg veel zin in nu. Dank!
Reageer
avatar_Dore
27 Mei 2016 01:56
Een cijfer zegt helaas niet alles. Outlander kreeg hier een 10 als recensie en die serie viel mij toch een partij tegen...
Ik heb zelf veel zin om het te kijken, omdat ik seizoen 1 erg goed vond. Of deze recensie een 4 of 9 had gekregen, had voor mij persoonlijk niet uitgemaakt.
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 18:51 -
Ik wil mij ergens op verheugen.
Reageer
avatar_Lange
26 Mei 2016 22:02
Is toch een positieve recensie over de eerste acht afleveringen van het tweede seizoen. Dus vanaf morgen 13 afleveringen om je op te verheugen, zo lijkt het. Veel plezier iig :)
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 22:18
Ja!
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 22:16 -
Dank je wel. En inderdaad verheug ik mij erop. Als een klein kiind. Zin in!
Reageer
avatar_DavidPrice
26 Mei 2016 22:17 -
* kind
Reageer
avatar_DavidPrice
30 Mei 2016 04:28 -
In ieder geval, of je de serie bloodline nou eerder kan zien of niet. En dat moderators berichten verwijderen vanwege de regels. Bloodline SE 2 vind ik erg mooi. In het begin is het te traag maar het wordt dieper en donkerder. Knap hoe ze laten zien dat de familie er helemaal niet gaat uitkomen. En dat het alleen maar erger gaat worden. Nu al zin in SE3!
Reageer
avatar_anonymous
02 jun 2016 20:30 -
Ik wacht met smart tot deel 2 op dvd uit is!!!
Reageer
avatar_Dore
03 jun 2016 12:49 -
Seizoen 2 is, ondanks dat mijn favoriete personage uit seizoen 1, Danny, weinig aanwezig is, nog beter dan seizoen 1.
Je voelt de hitte gewoon door je scherm komen en het acteerwerk is erg goed in bepaalde afleveringen.
"Anything to protect the Rayburn name"
Reageer
avatar_CC11
29 aug 2016 08:53 -
Wat mij betreft is het tweede seizoen één grote teleurstelling.
Het lijkt wel of het eerste seizoen volledig was opgenomen toen iemand de beslissing nam om een vervolg te maken waarop men nog vlug 5 minuten aan de laatste aflevering van het eerste seizoen heeft geplakt.

De zoon van Danny die plots opduikt, de jongen zijn moeder die al die jaren onderhouden werd door Danny's vader, het vriendje van de moeder wiens grootste angst is om zelf te moeten werken, het zijn allemaal figuren die zeer zwak overkomen vergeleken met de personages uit het eerste seizoen.

Het gaat ook van kwaad naar erger voor wat het hele verhaal betreft.
Kevin die ten behoeve van het verhaal een deel van de drugs die op het terrein van het hotel lagen heeft gestolen, Nolan die John en Kevin in Miami Danny's appartement heeft zien binnen gaan toen ze er de drugs gingen verstoppen enz..., het komt allemaal wel heel goed uit.
De drughandelaars die wekelijks voor miljoenen aan cocaïne invoeren maar dan plots besluiten om een kilootje op de plaatselijke markt te kopen ??? Is er ook maar één iemand die dit wil geloven ?

Ook de pogingen van de makers om de kijker op het verkeerde been te willen zetten zijn niet echt geslaagd te noemen. John die Lowry zegt waar hij zijn drugs aan land kan brengen, de politie die hen Lowry's bende dan toch oprolt omdat John hen zou hebben ingelicht en Lowry die heel toevallig op hetzelfde moment door Vincente vermoord wordt, het is allemaal heel toevallig en weinig overtuigend gebracht.

Dan zijn er nog de ettelijke en overbodige flashbacks met Danny in een mislukte poging om het hele gebeuren aanvaardbaar te laten lijken maar wat in mijn ogen ook helemaal niet lukt.
Waar het eerste seizoen op wat kleinigheden na, en ook een ietsje teveel flashbacks, nog best te pruimen viel is seizoen 2 gewoon een zooitje.

Ik stop er in ieder geval halfweg mee.
Reageer
Bloodline