Batwoman

7.4 / 10
42 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Frederika Reihs geeft "Batwoman - Seizoen 1 (DVD)" een 7.
Geschreven door Frederika Reihs op 27 mei 2021.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Batwoman - Seizoen 1 (DVD)

Je leert Batwoman kennen terwijl ze zichzelf leert kennen en ontwikkelen. Misschien voor sommigen een rustig begin van deze serie, maar zeker een sterke opzet voor een eerste seizoen.

In Batwoman maken we kennis met Kate Kane (Ruby Rose, Orange is the New Black). Als tiener heeft ze haar moeder en tweelingzus verloren in een auto-ongeluk. Batman had hen moeten redden, maar ergens ging er iets mis. Het verdriet en gemis heeft Kate sterk gemaakt en haar geleerd voor zichzelf te vechten. Ze heeft samen met Sophie, die voor de Crows werkt, op de militaire academie gezeten, met het enige verschil dat Kate op kwam voor haar queer kant en Sophie zwichtte voor de druk van de academie. Kate wil niets liever dan voor de Crows werken, het netwerk opgericht om de stad te beschermen nadat Batman hen verlaten heeft. Maar als Kate zich niet bij de Crows mag voegen, moet ze een andere manier vinden om haar stad te redden.

© The CW


De serie zet direct de toon als deel van de arrowverse. Het past perfect in het straatje, maar wel met zijn eigen unieke draai. De eerste serie uit de collectie die wordt geleid door een queer vrouw, sterk, krachtig, vrouwelijk en intrigerend. Het mooie is dat ze deze rol perfect gecast hebben, Rose is zelf ook openlijk gender fluid en lesbisch. Niemand die de hoofdpersoon beter begrijpt en neer kan zetten dan zij. De eerste aflevering heeft direct de juiste toon gezet voor de serie. Een mysterie om op te lossen, en dat zal Kate nog niet zo makkelijk lukken. Het intrigerende aan dit seizoen is het verhaal van Alice, verweven met Batwoman. Is ze werkelijk zo gek als ze lijkt, of zit er meer achter haar verscholen?

Doordat Kate zelf nog weinig voorkennis heeft van haar verwantschap met Batman neemt deze serie je rustig mee in haar verhaal. Je leert Batwoman kennen terwijl ze zichzelf leert kennen en ontwikkelen. Misschien voor sommigen een rustig begin van deze serie, maar zeker een sterke opzet voor een eerste seizoen. Het mooie aan dit eerste seizoen is dat zowel Rose groeit in haar rol, terwijl ook haar personage dat doet. Je merkt aan het acteerwerk dat dit de eerste grote rol is voor Rose. In het eerste deel van het seizoen acteert ze nog niet zo vloeiend, maar dit verbetert aanzienlijk wanneer we verder in het seizoen komen. Dat maakt het tweede deel een stuk sterker.

© The CW


Zoals we gewend zijn van de Arrowverse-series biedt ook deze dvd leuke extra's, waaronder The Best of DC TV’s Comic-Con Panels San Diego 2019 met leuke inzichten in de personages en deleted scenes. Zeker het panel van de Comic-Con is een zeer leuke toevoeging die het kopen van de dvd zeker waard is. Ik ben benieuwd wat seizoen twee ons zal bieden, aangezien Rose ons na dit seizoen verlaat. Zal Javicia Leslie de rol van Batwoman net zo sterk kunnen neerzetten als Rose?
Volg Batwoman
Vorige aflevering
Power
Power
02x18
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5