Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Jessica Dillema geeft "Almost Human - Eerste twee afleveringen" een 8.5.
Geschreven door Jessica Dillema op 27 november 2013.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Almost Human - Eerste twee afleveringen

Almost Human is een serie waar ik al ver van te voren naar uitkeek. Toen de herfst premières bekend werden gemaakt vond ik het al jammer dat de serie pas gepland stond voor vier november, en toen aangekondigd werd dat de première nog twee weken opgeschort werd baalde ik wederom. Maar inmiddels is de serie gestart en hebben ze de eerste twee afleveringen twee dagen achter elkaar uitgezonden. Ik had al verwacht dat de serie goed zou zijn, het is dan ook mede van de hand van bekende naam J.J. Abrams, maar hij blijkt nog veel leuker te zijn. Almost Human heeft een goed verhaal, actie en leuke humor. Natuurlijk kun je het vergelijken met films die iets soortgelijks hebben gedaan zoals Total Recall, maar Almost Human is gewoon goed geschreven en vooral ook de personages worden uitmuntend neergezet.

Deze futuristische serie speelt zich af in het jaar 2048 en de eerste hoofdpersoon die we leren kennen is detective John Kennex (Karl Urban, Xena: Warrior Princess). We zien een aanval van een groep die Insyndicate wordt genoemd. John verliest hierdoor zijn partner, zijn been en raakt in coma. Vervolgens nemen we een sprong in de tijd en zijn we zeventien maanden verder. John is een gedeelte van zijn geheugen kwijt en probeert via een dokter op de zwarte markt zijn herinneringen van die specifieke avond weer terug te krijgen in de hoop belangrijke details boven water te krijgen. Daarnaast leeft hij met een synthetisch been waar hij een hekel aan heeft en is niet iedereen blij met zijn terugkeer.

Maar dit politiedrama draait niet alleen om een agent die iets traumatisch heeft meegemaakt. Elke agent heeft tegenwoordig een MX als partner. In het verleden hebben ze geprobeerd androids te maken met gevoelens (DNR model), maar deze bleken te emotioneel te zijn en daarom heeft het nieuwste model geen gevoelens. Deze androids zonder gevoelens vind ik saai doordat ze teveel op regeltjes gesteld zijn, maar de manier waarop Kennex ermee omgaat was erg leuk om te zien. Zijn tijd met een saaie MX is maar voor korte duur. De MX wilde zich aan de regeltjes houden was van plan iets te melden waarvan Kennex wilde dat hij dat niet zou doen, vervolgens opent hij de deur van zijn auto terwijl hij op de snelweg zit en duwt de MX zo de deur uit. Daar kan ik dan toch zeker wel om lachen.

Dit markeert het begin van een mooie partnerschap waar wij als kijker ook erg om kunnen lachen. Door deze actie krijgt Kennex namelijk een ouder model. Een android met gevoelens, genaamd Dorian (Michael Ealy, Common Law). Kennex heeft het liefst een mens als partner en wil dus eigenlijk geen MX als partner, hij zegt dan ook “Een menselijke partner was goed genoeg voor mijn vader en dat is ook goed genoeg voor mij”. De eerste fase waar Kennex en Dorian door gaan is daarom erg leuk om te zien. Kennex wil eigenlijk van Dorian af, maar de menselijke emoties van Dorian zorgen ervoor dat er grappige discussies ontstaan zoals we ook wel eens hebben kunnen zien tussen Ealy’s personage en zijn partner in Common Law. Kennex’ synthetische been en Dorians menselijke gevoelens zorgen ervoor dat de twee buitenstaanders overeenkomsten vinden. Het blijkt het sterk duo en het is vermakelijk om daar naar te kijken.

De chemie tussen Urban en Ealy is geweldig. Ealy weet vol overtuiging een robot met gevoelens neer te zetten en Urban de beschadigde agent die een nieuw maatje vindt in Dorian. Ook als deze serie een procedurele serie was geweest die zich in het heden had afgespeeld was dit een top duo geweest. De serie is geloofwaardig voor zover we dit in kunnen schatten. Wie weet daadwerkelijk hoe 2048 eruit zal zien? We zien actie, humor op gepaste plekken, posttraumatische stress, maar ook gevoelens van vriendschap en liefde. Elke week zien we Kennex en Dorian een nieuwe zaak oplossen terwijl ondertussen de verhaallijn over Insyndicate en de aanval op Kennex verder gaat. Hierbij spelen ze ook in op dingen die in de toekomst zijn ontwikkeld, zoals illegale menselijke seksrobots en ik verwacht dat ook in de overige afleveringen het toekomst aspect in meer terug te zien zal zijn dan slechts Dorian en de MX. Laten we hopen dat Almost Human een langer leven beschoren is dan Common Law.
Volg Almost Human
Vorige aflevering
Straw Man
Straw Man
01x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Davemaaan
30 nov 2013 12:56 -
Zeer leuke serie, aan bovenstaande recensie heb ik dan ook niks toe te voegen!
Goed geschreven.
Reageer
avatar_JessicaD
01 dec 2013 17:36 -
@Davemaaan: dankjewel =)
Reageer
avatar_anonymous
20 jan 2014 09:44 -
Net mijn recensie afgerond en ingezonden (over de eerste helft van dit seizoen). Verrassend dat je een hele andere kijk hebt op deze serie Jessica. Ik heb na de eerste zes afleveringen nog steeds een zeer afwachtende houding.
Reageer
avatar_JessicaD
20 jan 2014 20:55 -
Mijn vriend en ik vinden de serie echt hartstikke leuk, zijn vooral fan van Dorian. Maar jouw mening en mijn mening staan over het algemeen best ver uit elkaar ;-).
Reageer
Almost Human