Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
anonymous geeft "Reign (2013) - Seizoen 4" een 6.5.
Geschreven door anonymous op 4 Maart 2018.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reign (2013) - Seizoen 4

Het nieuwe seizoen van Reign is sinds kort te zien via Netflix. Het heeft net zoals de vorige seizoenen aardig wat afleveringen. Even een korte recap van de vorige seizoenen:
Mary Stuart, Queen of Scots, trouwt in het eerste seizoen met Francis de troonopvolger (en later koning) van Frankrijk. Als Francis jong overlijdt is Mary gedwongen om terug te keren naar het door onrust verstoorde Schotland. In seizoen 3 zien we de reis die zij maakt en de tegenslagen die zij krijgt te verwerken. In seizoen 4 gaat het leven van Mary aan het Schotse hof verder en zien we hoe zij stand probeert te houden tussen het politiek gekonkel en wantrouwen.

De eerste twee seizoenen was ik zeer gecharmeerd van Reign, vond het een leuke serie om te kijken en ook best wel spannend af en toe. Seizoen drie werd af en toe al een beetje vervelend met continu de strijd om vertrouwen en altijd weer die tegenslag. Seizoen vier doet hier nog even een schepje bovenop...

Reign (2013)
© The CW


In seizoen vier zien we Mary die (alweer) moet kiezen tussen twee mannen om te trouwen. Kiest ze met haar hoofd of met haar hart? Wederom gaat het om vertrouwen dat wordt beschaamd, intriges en de eindeloze strijd met Queen Elizabeth van Engeland. Ik moet toegeven: ik word er wel een beetje moe van...

Elke aflevering gebeurt er weer iets waardoor het beeld van Mary op een bepaalde situatie of persoon compleet veranderd. Van het een komt het ander en de cirkel is weer rond met moord, complotten etc. etc. Het lijkt af en toe wel Goede Tijden, Slechte Tijden. De verhaallijn is erg dun en het plot ligt er erg dik bovenop. Uiteraard weten we al hoe het eindigt met Mary en het wachten is daar dan ook een beetje op. Iets wat verrassend lang wordt uitgesmeerd over weer 16 afleveringen!

De laatste aflevering vond ik niet al te best, zelfs een beetje slecht. Ineens krijgt het verhaal op een totaal onduidelijke en nietszeggende manier een twist. Wat overigens niets toevoegt aan de serie. Alle losse eindjes worden binnen de kortste keren aan elkaar geknoopt en voordat je het weet blijf je een beetje berooid achter met een laatste ongeloofwaardige scene (let op: spoiler alert!) van een soort 'droom na de dood' van Mary en haar eerste geliefde Francis.

Jammer dat het zo moet eindigen voor Mary en Reign. Dit hadden ze wel iets beter kunnen doen.
Volg Reign (2013)
Vorige aflevering
All It Cost Her
All It Cost Her
04x16
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Reign (2013)