Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "1992 - Seizoen 2" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 13 Maart 2018.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

1992 - Seizoen 2

Het tweede seizoen van 1992 kreeg heel toepasselijk de titel 1993 mee. Ook normaal want het tweede seizoen van deze Italiaanse reeks speelt zich af in 1993.

De vijf belangrijkste personages die het eerste seizoen bevolkten vervolgen elk hun eigen weg in het door corruptie geplaagde land. Operatie ‘Schone Handen’ zorgt steeds voor nieuwe slachtoffers. De ene na de andere politicus wordt opgepakt door het team van Di Pietro.

Reclameman Leonardo Notte is inmiddels kind aan huis bij Berlusconi en heeft een relatie aangeknoopt met de vrouw van de politieman die hij het hoekje heeft omgeholpen. Het lijk van de man wordt ontdekt en Notte belandt in de gevangenis.

[image-86516]

Veronica Castello blijft via de lakens promotie maken in het televisiewereldje maar de onzekere dame ziet enkele concurrentes ook furore maken en besluit haar memoires te schrijven. Tussendoor ontsnapt ze nog aan een bomaanslag.

Pietro Bosco blijft zich tegen wil en dank bewegen in het politieke wereldje. Hij is duidelijk een vreemde eend in de bijt maar weet toch zijn weg uit te stippelen om het voor hem via politieke weg, makkelijk verdiende geld, te blijven binnenrijven.

Bibi Mainaghi (Tea Falco)onderzoekt zelf de aantijgingen naar fraude bij het bloedplasma bij het bedrijf dat ze geërfd heeft van haar vader. Ze wordt echter flink tegengewerkt door de maffia die het echte bestuurd van het bedrijf bepalen.

Tenslotte blijft de met Aids besmette rechercheur Luca Pastore zich vastbijten in zowel de politieke – als de medische fraude vast te bijten. Voor dat laatste krijgt hij echter weinig medewerking tot blijkt dat beide zaken elkaar overlappen.

Deze vijf fictieve personages vormen een rode draad in een voor Italië politiek hoog geladen periode. Naast de beroepsmatige sores volgt de reeks ook hun persoonlijke leven nauwgezet op en geregeld kruist het vijftal elkaars pad.

In tegenstelling tot vele andere bij ons bekende Italiaanse reeksen bulkt 1992 niet van het geweld. De reeks wordt niet gedragen door maffiosi maar door vijf bijna doodgewone mensen waarrond het verhaal is opgebouwd. Hierdoor komt het verhaal niet altijd op kruissnelheid en lijkt alles soms wat langdradig te zijn. Toch blijkt aan het eind alles netjes in elkaar te passen.

Of 1992 ook nog 1994 zal halen is echter een groot vraagteken want van een aantal belangrijke personages weten we niet of ze het einde van 1993 wel gehaald hebben.
Volg 1992
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
1992