Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

PETA richt haar pijlen op Zoo

Als het aan PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ligt, komt er helemaal geen première van de nieuwe Apocalyptische dramaserie Zoo van CBS. Dit omdat de garantie die was afgegeven dat er zo weinig mogelijk echte dieren gebruikt zouden worden in de serie niet zou zijn nagekomen.

De organisatie noemt Zoo dan ook: “de eerste serie die gecanceld gaat worden deze zomer”, nadat de producenten blijkbaar opgeschept hebben over het gebruik van echte dieren waar het enigszins mogelijk was in de serie.

PETA verklaart het volgende: “Door een serie te produceren die wilde dieren uitbuit, inclusief leeuwen, heeft CBS bewezen dat zij niet in sync zijn met wat het publiek wil zien op dit moment. Want het publiek mijdt SeaWorld’s gevangen Orka shows en staten en landen voeren wetten door waarin zij verbieden dat wilde dieren gebruikt worden voor circusacts en privé-eigendom, en Ringling Bros. haalt ook de olifanten van de straat.” PETA verteld verder: “Leeuwen horen in het wild thuis, niet gedoemd om in kleine kooitjes te leven en gedwongen worden om trucjes te doen, vaak onder de dreigen van een pak slaag. CBS zou alleen humane en veelzijdige computer gegenereerde beelden moeten gebruiken, als vele andere producties ook hebben gedaan. PETA hoopt dan ook dat Zoo de eerste gecancelde serie gaat worden deze zomer.”

Het is niet de eerste keer dat een organisatie een serie probeert te boycotten. Verleden jaar probeerde diverse organisaties om de serie Stalker van de buis te halen. Dit zonder succes want Stalker is vanaf oktober 2014 gewoon uitgezonden.

Zoo vertelt het verhaal over een golf van wereldwijde gewelddadige aanslagen tegen mensen door dieren. Als de aanvallen meer geslepen worden, meer gecoördineerd, en woester, is een jonge afvallige bioloog de stuwende kracht in de race om het mysterie te ontgrendelen voordat er geen plaats meer is voor de mensen om zich te verbergen. Zoo gaat op 30 juni in première bij CBS.

Wat denk jij heeft PETA gelijk, of gaat deze boycot te ver? Ga jij kijken naar Zoo, ondanks dat er echte dieren zijn gebruikt?

Leo the Lion
Vorige aflevering
The Barrier
The Barrier
03x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
01 jul 2015 11:09 -
Drammerige mensen, die te vergelijken zijn met al die anti-plofkip reclames in Nederland Maar geld geven voor gestegen prijzen, ho maar..
Reageer
avatar_andries1982
01 jul 2015 23:18 -
Screw you hippies!
Reageer
avatar_ellenvangenechten10
02 jul 2015 09:24 -
ik vond het een goede, spannende eerste aflevering :)
Reageer
avatar_anonymous
05 jul 2015 10:20 -
Ik vind het gebruik van dieren in films en series niet nodig, zeker omdat ze nu zoveel digitaal kunnen doen (kijk naar Noah, is geen levend dier voor gebruikt) Veel dieren worden toch mishandeld tijdens de trainingen. Met name leeuwen en olifanten.(op Youtube is daarover een hoop te vinden, en zijn nare beelden) Ik laat hem dus uit principe links liggen. Dan noem me maar een hippie of drammerig, ik blijf bij mijn standpunt
Reageer
Zoo