Z Nation

7.2 / 10
43 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Liesbeth de Raaf geeft "Z Nation - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 25 december 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Z Nation - Seizoen 1

© Syfy
Er is bijna niet aan te ontkomen om bij het kijken van Z Nation allerlei vergelijkingen met The Walking Dead te maken. Gelukkig kon ik hier al vrij snel mee ophouden, omdat Z nation een heel eigen sfeer weet te creëren. De zombies worden Z's genoemd en kunnen zelfs rennen, dit maakt ze veel bedreigender! In Z Nation is het virus ook zeker een jaar bezig en daardoor hebben de mensen meer ervaring.

Puppies and kittens

Ze snappen dat het soms beter is een kogel te sparen en kijken niet telkens verbaasd op als er weer een zombie hongerig op ze af loopt of rent. De serie bevat ook nog een bepaalde vorm van humor. Wanneer ze één of meer zombies zien, roepen ze als mate van grapje "puppies and kittens" en willen ze een zombie uit zijn of haar lijden verlossen, dan noemen ze het "mercy" geven.

Z Nation draait om een groep overlevenden die groeit door een gezamenlijk doel; genezing van het virus. Iedere aflevering heeft een eigen verhaal op zich, maar er wordt wel een groter verhaallijn gevolgd, namelijk die van de enigste overlevende van het zombie virus. Het tegengif werd hem toegediend in een onderzoekscentrum, net voordat een groep zombies ze allemaal doodbijt. Na meerdere beten van de zombies te hebben moeten doorstaan blijkt Murphy (Keith Allen, Welcome to the Family) nog steeds menselijk te zijn. Dit maakt dat zijn bloed de sleutel is tot de redding van de hele wereld en daarvoor moeten ze hem naar een ander onderzoekscentrum brengen. Natuurlijk komen ze allerlei bedreigingen tegen op hun weg hierheen. Het is duidelijk dat ze hebben nagedacht over het grote geheel wat er zou gebeuren als de wereld onder een grote bedreiging komt te staan. Ze laten zien dat de bedreiging niet stopt bij de zombies zelf, maar verder gaat tot grotere voorzieningen die stil komen te liggen.

Het begint met Mark Hammond (Harold Perineau, Lost) een sergeant die de taak krijgt om Murphy levend en wel naar een onderzoekscentrum te brengen om de mensheid te redden. Mark komt al snel anderen tegen die zich bij hem aansluiten zoals Roberta Warren (Keilita Smith, NYPD Blue), Charles Garnett (Tom Everett Scott, Southland), Addy Carver (Anastasia Baranova, Scout's Safari), Mark Thompson (Michael Welch, Joan of Arcadia) en Doc (Russel Hodgkinson, Grimm). Deze groepsvorming gaat niet vlekkeloos, in eerste instantie vertrouwen de groepsleden Murphy totaal niet. Citizen Z (D J Qualls, Legit) werkt bij de NSA en begeleidt de groep op een afstand zo goed als hij kan, alles staat in het teken van Operation Bitemark en ook hij probeert de groep van het belang hiervan te overtuigen. Onderweg vinden ze ook nog Cassandra (Pisay Pao, The Whole Truth) en ze redden haar uit een lastig pakket. 10K (Nat Zang) redt Doc uit een benarde situatie en sluit zich bij de groep aan.

Dit is geen perfect getrainde groep, maar op hun eigen manier proberen ze toch zo goed als mogelijk hun doel te behalen. Ondanks dat het erg diverse mensen zijn, kunnen ze wel goed met elkaar overweg. Iemand achterlaten komt niet in hun woordenboek voor en dit levert ze ook wat problemen op. Ze komen nogal wat hindernissen tegen op hun weg en iedereen gaat hier op hun eigen manier mee om. Een leider wordt wel genoemd in de serie, maar is niet zo sterk aanwezig; het is meer een groepsgevoel die ze leidt. Met de volgende seizoenen kunnen ze nog alle kanten op of juist helemaal geen! Ik ben benieuwd wat voor Z's ze nog tegenkomen, want Z Nation laat zien dat zombies vele kanten kunnen hebben.
© Syfy
Volg Z Nation
Vorige aflevering
The End of Everything
The End of Everything
05x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Z Nation