Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Natasha Slagter geeft "Young Royals - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Natasha Slagter op 17 augustus 2021.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Young Royals - Seizoen 1

Mix The Crown met Elite en je krijgt Young Royals.

De serie heeft maar zes afleveringen en ik wil niet te veel spoilers weggeven, dus ik hou het redelijk kort dit keer. Als je de serie ziet, snap je wat ik bedoel. Hoewel ik een fervent kijker ben van Scandinavische series zijn er voor mij veel onbekende acteurs. Ook wel eens leuk.

Young Royals speelt zich af in Zweden, waar Prins Wilhelm, de tweede zoon van de Zweedse koning en koningin na een vechtpartij naar de prestigieuze kostschool Hillerska wordt gestuurd. Hillerska is een beetje zoals je ook in Engelse kostscholen ziet, een beetje kil en erg formeel. Wilhelm wordt gespeeld door Edvin Ryding (Älska mig), een jonge Zweedse acteur die met deze serie zijn eerste hoofdrol neerzet.

Op de kostschool, die ook buitenleerlingen kent, probeert Wilhelm te achterhalen welk leven hij echt wil gaan leiden.



Op de kostschool, die ook buitenleerlingen kent, probeert Wilhelm te achterhalen welk leven hij echt wil gaan leiden. Op dezelfde school zit neef August (Malte Gårdinger, Morden i Sandhamm), een bazige derdejaars student die zijn neef wel wil helpen. Maar is dat zo? Dit personage wordt goed neergezet. Oh, wat krijg je een hekel aan deze arrogante vent, maar het is de vraag of hij van nature zo is of door de omstandigheden gevormd.

Young Royals
© Netflix


Ook de prins ontkomt niet aan een ontgroening met drank en vreemde opdrachten, georganiseerd door August. Na verloop van tijd begint de prins te dromen van een leven vol vrijheid en onvoorwaardelijke liefde. Hij wil zijn leven dan ook bij voorkeur zo ver mogelijk van zijn koninklijke verplichtingen vandaan gaan leiden. Wanneer echter geheel iets onverwachts gebeurt, wordt zijn leven helemaal overhoopgehaald.

[image-288418]

Het script is vlot geschreven en komt best realistisch over. Ik had het echt wel met Wilhelm te doen. Arme prins! Elke aflevering heeft een pakkend einde, waardoor je moeilijk kunt stoppen met kijken. Helaas geen mooie beelden van Zweden. Wel van de tuinen van het slot. Er is veel eigentijdse muziek te horen gedurende de serie.

Elke aflevering heeft een pakkend einde, waardoor je moeilijk kunt stoppen met kijken.



Deze serie bleef nog best een tijdje in mijn gedachten. Waar ligt je loyaliteit als je zo'n publieke figuur bent? Bij je familie, of mogen persoonlijke dromen ook ruimte krijgen? Hoe zou dit in Nederland gaan? De serie kijkt heerlijk weg en er wordt gezegd dat er een tweede seizoen komt. Bring it on!
Volg Young Royals
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Young Royals