Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

You vernieuwd met een laatste vijfde seizoen

Het verhaal van Joe Goldberg loopt ten einde. Netflix heeft You vernieuwd voor een vijfde seizoen, wat het laatste hoofdstuk zal zijn voor de populaire thrillerserie.

Penn Badgley zal terugkeren in zijn rol als seriemoordenaar Joe (die eindelijk voor het gerecht zou kunnen komen), maar er zal een verandering plaatsvinden achter de schermen van de serie. De serie is gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes en ontwikkeld door Greg Berlanti en Sera Gamble.

Na de eerste vier seizoenen als showrunner te hebben gediend, stapt Gamble op om zich op andere projecten te richten. Uitvoerend producenten Michael Foley en Justin W. Lo, die respectievelijk sinds het eerste seizoen en tweede seizoen bij de serie betrokken zijn, zullen Gamble opvolgen als co-showrunners. Zij blijft betrokken bij de serie als uitvoerend producent.

You

Greg Berlanti en Sarah Schechter van Berlanti Productions noemden Gamble "de meest briljante schrijver en partner."

"We zijn van plan haar de komende jaren elk mogelijk idee van ons bedrijf te brengen," zeiden ze voordat ze onthulden dat het vertellen van Joe's verhaal in vijf seizoenen altijd al het plan was geweest. "Sinds onze vrienden bij Alloy het fantastische boek van Caroline Kepnes deelden, hebben we het altijd opgevat als een reis van vijf seizoenen. We zijn verheugd om onze relatie met Mike en Justin voort te zetten nu zij de teugels overnemen als co-showrunners en zich voorbereiden om Joe Goldberg thuis te brengen."

Het laatste deel over Badgley's Joe kan figuurlijk maar ook letterlijk geïnterpreteerd worden. Het recente tweede deel van het in Londen gesitueerde seizoen vier eindigde met een moment waarop de cirkel voor Joe rond was, nadat hij samen met de rijke weduwe Kate terugkeerde naar New York waar de serie in het eerste seizoen begon.

You

"Het maken van de serie samen met onze schrijvers, producenten, regisseurs, cast en crew was een eer en belachelijk leuk," zei Gamble. "En ik ben blij dat ik met zo'n begaafde en bedachtzame artiest als Penn Badgley heb mogen werken. Ik ben trots op wat we allemaal hebben bereikt en voel me bevoorrecht om de fakkel door te geven," voegde ze eraan toe voordat ze het nieuws voor het komende laatste seizoen van You deelde. "Ik ben enthousiast om het You-team te zien en te steunen terwijl ze de reis van Joe Goldberg tot een heerlijk verwrongen einde brengen."

You kwam oorspronkelijk uit op Lifetime omdat ironisch genoeg Netflix de pitch voor de serie meerdere malen had gepasseerd. De streamingdienst pakte You aanvankelijk op via zijn co-licentiemodel, met exclusieve internationale distributie en een tweede venster in de VS. Terwijl het eerste seizoen geen breed lineair publiek op Lifetime kon aantrekken, explodeerde het toen het in december 2018 op Netflix in première ging.

De serie, die na het eerste seizoen naar de streamingdienst verhuisde om een wereldwijde Netflix Original te worden, heeft zijn publiek in de loop van zijn eerste drie seizoenen laten groeien. Elk seizoen hebben de kijkers meer uren van You bekeken in de eerste 28 dagen dan het seizoen ervoor. Seizoen vier heeft 5 weken doorgebracht in de wereldwijde Top 10 Engelse TV lijst, en bereikte de Top 10 in 90 landen.

"You werd onmiddellijk een sensatie op Netflix met een klinkende culturele impact die seizoen na seizoen is gegroeid," zei Peter Friedlander, Netflix' Vice President van Scripted Series. "We zijn opgewonden - en een beetje doodsbang - om te zien hoe het allemaal afloopt voor Joe Goldberg, maar één ding is zeker: je bent in voor een onvergetelijk einde."

Het vierde seizoen, waarvan de eerste helft op 9 februari en de tweede helft op 9 maart uitkwam, wordt uitvoerend geproduceerd door Berlanti, Gamble, Schechter, Foley, Lo, Leslie Morgenstein, Gina Girolamo, John Scott, Neil Reynolds en Lee Toland Krieger.
Vorige aflevering
The Death of Jonathan Moore
The Death of Jonathan Moore
04x10
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_SLP
26 maa 2023 23:18 -
Ben benieuwd! Vond het eerste deel van S04 niet bijzonder, maar dat werd goed gemaakt in het tweede deel.
Reageer
You