World on Fire

7.7 / 10
45 min
Drama, Oorlog
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "World on Fire - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 20 februari 2020.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

World on Fire - Seizoen 1

Hoe het gewone leven ongewoon werd. Dat zou de ondertitel kunnen zijn van deze prima Britse oorlogsserie. De kracht van World on Fire is dat er niet gekozen

Hoe het gewone leven ongewoon werd.

wordt voor de helden en de mensen aan de macht, maar dat er juist aandacht is voor gewone mensen. Mensen die door de Tweede Wereldoorlog in een situatie terecht komen die hen ongewone dingen laat doen.

Centraal in het verhaal staan de jonge Harry Chase (Jonah Hauer-King, Little Women) en zijn vriendin in Manchester Lois Bennet (Julia Brown, Shetland). De klassenverschillen ebben nog na eind jaren dertig van de vorig eeuw. Harry is opgegroeid in de hogere klasse, terwijl Lois uit de arbeidersklasse komt.

© BBC One


Harry leeft samen met zijn welgestelde moeder, terwijl Lois haar pacifistische vader en opstandige broer verzorgt. Wanneer Harry net voor de oorlog naar Polen gaat voor werk als vertaler in de Engelse ambassade breekt de connectie tussen de twee. Lois wacht op brieven terwijl Harry langzaam in de ban raakt van de

World on Fire weet absoluut de juiste snaar te raken.

Poolse serveerster Kasia (Zofia Wychlacz, 1983). Wanneer de oorlog uitbreekt raakt het leven van iedereen in een stroomversnelling.

World on Fire weet absoluut de juiste snaar te raken. Dat komt mede door het grondige onderzoek dat Peter Bowker gedaan heeft in het verleden van zijn familie en naar andere belanghebbende personages in de Tweede Wereldoorlog. Zo speelt Helen Hunt (Mad About You) de Amerikaanse journaliste Nancy Campbell, die wel wat weg heeft van de legendarische oorlogscorrespondent Martha Gellhorn. Het verhaal van Kasia heeft Robert uit de dagboeken van een Poolse serveerster uit die tijd. Het maakt de serie akelig realistisch.

© BBC One


Het is tot slot duidelijk dat de makers van World on Fire een flink budget tot hun beschikking hadden. De actiescènes, van vooral Duinkerken, zien er fantastisch uit. Daarnaast is de opbouw van het verhaal van de verschillende personages mooi opgebouwd en zijn de acteurs prima gecast. De mix tussen jong talent (zie de genoemde acteurs) en de meer gearriveerde acteurs, naast Helen Hunt spelen ook Sean Bean en Lesley Manville een belangrijke rol, is goed. Enig minpuntje is het feit dat Helen Hunt wel heel opzichtig veel gedaan heeft aan haar gezicht. Dat past niet in de tijd waarin deze televisieserie zich afspeelt.

World on Fire is duidelijk pas een begin. Het tweede seizoen is inmiddels al aangekondigd. Sterker nog, bedenker Peter Bowker heeft het al over zes seizoenen. Gezien de kwaliteit van dit seizoen een prima plan.
Volg World on Fire
Vorige aflevering
Episode 7
01x07
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Nest - Eerste aflevering

8

The Letter for the King - Eerste aflevering

7.5

Criminal Minds - Seizoen 15

7.5

The Plot Against America - Eerste aflevering

9.5

The Pale Horse - Seizoen 1

6.5

Dirty John - Seizoen 1

6.5