Witnesses

7.7 / 10
50 min
Misdaad, Thriller
Volg deze serie
Bekijk trailer
7.7 / 10
2seizoenen/14afleveringen/2014 - 2017 
NetwerkFrance 2
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Te zien op
Looptijd:50 min20142017 (Beëindigd)
Genres:MisdaadThriller
Netwerk:France 2
Witnesses is een Franse misdaadserie van de zender France 2. De serie ging in première op 22 november 2014.

In Noord-Frankrijk treft de politie een gruwelijk tafereel aan: lijken zijn in macabere poses tentoongesteld in een modelwoning. De jonge, onervaren rechercheur Sandra Winckler leidt het onderzoek. Tussen de gloednieuwe meubels en fake familiefoto’s ontdekt ze een foto van Paul Maisonneuve, een ex-politieman met een legendarische staat van dienst. Wat heeft hij met de zaak te maken? Winckler heeft geen andere keuze dan Maisonneuve bij de zaak te betrekken. De sleutel van deze raadselachtige zaak ligt in het verleden van de oudere politieman, maar de eerste aanwijzing die Winckler vindt, maakt het mysterie alleen maar groter.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 6
Seizoen 2
0 / 8

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Witnesses.

Nieuws (2)

Ook voor de maand juli hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, eindigt, welk seizoen of première en welke zender. Zaterdag 1 juli 00.00 – Monogatari – Seizoen 5 (Tokyo MX) 00.00 – The...
30 jun 2017
5
Ook voor de maand maart hebben we alles op een rijtje gezet*. Wanneer welke serie begint, welk seizoen of première en welke zender. Woensdag 1 maart 00.00 – National Treasure – Seizoen 1 (Hulu) 00.00 – Falling Skies...
28 feb 2017
2

Populaire reacties (2)

8
31 mrt 2016
Wij Nederlanders houden van frikandellen, caravans met his ‘n hers Batavussen achterop én vergelijken. Vinden we fijn, vergelijken. Lekker dingen tegen elkaar afzetten en daarna zo snel mogelijk in een hokje frommelen. Dat geeft orde. Worden we rustig van. Als kleine Rodney uit de D1 van de Boekelse Boys op een druilerige zondagmiddag met een onbedoelde schijnbeweging de rechtsback van WTBSSWKV op het verkeerde been zet, bestempelt het plaatselijke sufferdje hem meteen in vette chocoladeletters als ‘de Messi uit Boekel’. Een leuke, toevallig donkere, jongen, die bij DWDD een minuut op z’n trompet mag komen blazen? De nieuwe Miles Davis. En als de boer zichzelf eindelijk zover heeft gekregen om iets in z’n mik te proppen wat ie niet kent, gaat ie waarschijnlijk iets mompelen in de trant van: “Ooeh, das nie eens zo viez. Smækt een bietje als…”. Vergelijken. We zijn er gek op. Het moet jullie dan ook enorm deugd doen, dat er een serie uit is die wel wat weg heeft van Broadchurch. Broadchurch was namelijk een heel lekker tweeluik en alles wat daar op lijkt is van harte welkom. Toch?

Ging er in Broadchurch iemand dood aan de kustlijn van Dorset, in Les Témoins laten er wat mensen ‘t leven achter de duinen van ‘t Franse plaatsje Le Tréport. Alsof dat nog niet genoeg is, vindt iemand het blijkbaar nodig om de lichamen van de overledenen op te graven en aangekleed en wel in een gezellige huiskamer setting te plaatsen. Creatief. Ik kan niet anders zeggen. Zijn het in Broadchurch detectives Ellie en Alec, die er achter moeten zien te komen wie zich misdragen heeft, in Les Témoins nemen Sandra en Paul die klus voor hun rekening. Paul was ooit Sandra’s leraar op de politieacademie, maar de twee zijn elkaar na een ongelukkig voorval jaren uit het oog verloren. De mysterieuze moorden brengen hen echter weer bij elkaar en Paul kan Sandra’s hulp prima gebruiken als blijkt dat de dader ook nog een appeltje met hem te schillen heeft.

Les Témoins is er zo één die je langzaam naar je strot grijpt. Zo’n ongemakkelijke die ongevraagd onder je huid gaat zitten. Het is zeker geen The Bridge of The Killing, maar de vergelijking met Broadchurch kan het prima doorstaan. In navolging van Saga, Sarah Lund en Laure Berthaud hebben we er met Sandra Winckler ook weer een uiterst charmante detective bij. Een uiterst charmante detective, die je helemaal in elkaar kan beuken als de situatie er om vraagt. Mooi is dat. Minstens even mooi is dat Les Témoins een tweede seizoen gaat krijgen en we ons dus nog eens een aflevering of zes kunnen onderdompelen in Franse grimmigheid. Très bien!
-
27 mrt 2015
top serie...superspannend en knap in elkaar gezet....zeer grote aanrader

Vergelijkbare series

Luther
2 stemmen
Homeland
2 stemmen
Bron/Broen
2 stemmen
Dexter
1 stem
Fringe
1 stem