Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Bo Verhoef geeft "Wisdom of the Crowd - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Bo Verhoef op 24 Oktober 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Wisdom of the Crowd - Eerste aflevering

De technologie van tegenwoordig is niet meer te vergelijken met die van vroeger. Ook al waren de technische ontwikkelingen van vroeger voor die tijd baanbrekend. Nu komen er dagelijks meerdere uitvindingen bij en ik vraag me elke dag af wat we in de toekomst allemaal kunnen bereiken. Zelf-rijdende auto’s, computers die al het werk overnemen, alleen maar geneeslijke ziektes? Niemand weet het, maar het is wel interessant om over na te denken. Daarom ben ik altijd benieuwd naar televisieseries die in gaan op deze technische ontwikkelingen in de toekomst. Op deze manier kwam ik terecht bij de nieuwe serie van CBS, Wisdom of the Crowd.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nou echt van deze serie vind

Wisdom of the Crowd draait om de in Silicon Valley wonende rijke zakenman Jeffrey Tanner (Jeremy Piven, Entourage). Zijn dochter Mia (Abigail F. Cowen) is in de pilot precies één jaar geleden vermoord en Jeffrey is nog altijd van mening dat de verkeerde persoon voor de moord vast zit. Daarom heeft hij een platform ontwikkeld waar mensen gezamenlijk misdrijven kunnen oplossen, met als hoofdmisdrijf natuurlijk de moord op zijn lieftallige dochter. Het systeem heeft de naam ‘Sophe’, naar de Griekse personificatie van wijsheid.

Jeffrey werkt samen met detective Tommy Cavanaugh (Richard T. Jones, The Sarah Connor Chronicles), een agent die alles liever op de traditionele manier doet en vooral focust op de menselijke en juridische aspecten van het systeem. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen wanneer de rest van de wereld een andere verdachte heeft gekozen en het heft in eigen hand nemen? Naast Tommy heeft Jeffrey natuurlijk zijn eigen team vol met techneuten en whizzkids. Eén daarvan is Sarah (Natalia Tena, Game of Thrones), die tevens Jeffreys stiekeme vriendin is. Ook maken we in de pilot kennis met de ex-vrouw en de moeder van Mia.

Wisdom of the Crowd
© CBS
In de eerste aflevering worden veel technische termen genoemd, zonder dat het lading geeft aan het verhaal. Ik vind het idee van een gezamenlijke misdaad-oplossingsapp een leuk idee voor een televisieserie, maar ik vind het eigenlijk net iets te gemaakt. De app wordt gelanceerd, iedereen download het meteen en is meteen fervent gebruiker. Ook wordt meteen de eerste aflevering een andere moord opgelost en krijgen we al drie verschillende verdachten voor de moord op Mia in beeld. Iets wat natuurlijk in het ‘normale’ leven nooit zo snel gaat, vanwege de grondige analyses die de politie normaal doet. Daarnaast zou je eigenlijk sympathie moeten voelen voor de hoofdpersoon vanwege de moord op Mia, maar meeleven deed ik nog geen seconde. Het lijkt meer alsof ze Jeffrey in een anti-heldenrol willen stoppen, maar dat past ook totaal niet bij hem.

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nou echt van deze serie vind. Ik vind het verhaal wel leuk, de uitvoering wat minder, maar dit is natuurlijk pas de eerste aflevering. Wellicht dat het in de komende afleveringen wat interessanter en echter wordt. Dat zou erg leuk zijn, maar als dat niet het geval is, verliezen we niet een enorm steengoede serie.
Volg Wisdom of the Crowd
Vorige aflevering
The Tipping Point
The Tipping Point
01x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Angel1573
24 okt 2017 13:14 - 24 okt 2017 13:15
De aanleiding van de hoofdpersonage om dit 'project' te starten en het verhaal van technische snufjes gebruiken om misdaden op te lossen, doet me echt heel erg denken aan de serie APB. https://www.mijnserie.nl/apb/
Reageer
Wisdom of the Crowd