Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Groen licht voor White Collar-reboot volgens maker Jeff Eastin

Het lijkt erop dat goede dingen komen voor degenen die wachten - vooral voor fans van White Collar.

Seriebedenker Jeff Eastin bevestigde donderdag in Los Angeles dat er eindelijk een vernieuwde versie van de politieprocedure in ontwikkeling is."We gaan opnieuw beginnen. Ik schrijf het script," zei Eastin (foto), zoals geciteerd door Variety. Hij verscheen op het TV Festival samen met acteurs Matt Bomer, Tim DeKay en Tiffani Thiessen - die naar verwachting allemaal zullen terugkeren.

"Ik doe mee!" riep Bomer uit.

"Het is een fantastisch script en het beantwoordt alle vragen die je zou hebben als je naar de serie kijkt," voegde DeKay eraan toe, die vervolgde: "en het zou de serie ook introduceren bij degenen die hem nog niet gezien hebben. Beide kanten van het zwaard zijn geslepen."

De reboot zal naar verwachting ook een eerbetoon zijn aan wijlen Willie Garson, die Mozzie speelde in de originele serie. Garson overleed in 2021.

"Met zo'n gevoeligheid en zo'n hart," zei Thiessen over het ingebouwde eerbetoon. "Ik zei tegen Jeff nadat ik het [script] af had, ik was letterlijk zo opgewonden, maar tegelijkertijd had ik tranen in mijn ogen - met een goede reden. Je hebt de spanning, de sensatie, de personages en de liefde in die reboot gevangen."

Er is nog niets bekend over waar de nieuwe versie terecht zal komen, hoewel het gerucht al langer gaat dat Hulu de thuisbasis zou worden aangezien de serie eigendom is van Disney-zuster 20th Television.

White Collar werd van 2009-2014 geproduceerd voor NBCU's USA Network door Fox TV Studios, dat opging in Fox21 en uiteindelijk in 20th TV, waar het script voor de reboot nu in ontwikkeling is.

De White Collar-bibliotheek staat op Hulu en bestaande seizoenen zijn nu ook beschikbaar op Netflix, waar collega 'Blue Sky'-serie Suits afgelopen zomer furore maakte.

Bomer en Eastin begonnen te praten over een White Collar-revival in 2020 tijdens een reünie van de cast voor het goede doel op het Stars In the House YouTube-kanaal. "Ik zou niets liever willen dan weer op de set staan met deze groep mensen", zei Bomer, die de reünie organiseerde. "Er worden echte gesprekken gevoerd. Er lijkt veel opwinding over te zijn."

In een interview in 2023 ging Bomer in op de uitdagingen om verder te gaan zonder Garson.

"Natuurlijk is dat het eerste waar ik aan denk, maar ik vond dat wat Jeff Eastin aan Tim en mij voorstelde een eerbetoon is aan wat hij heeft bijgedragen aan de serie en aan hem als persoon," zei de acteur. "Ik zou er nooit meer bij betrokken zijn als dat niet zo was. Dus ik denk dat het voor hem een manier is om op een bepaalde manier nog steeds deel uit te maken van de serie."
Vorige aflevering
Au Revoir
Au Revoir
06x06
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_hansx
15 jun 2024 23:37 -
Ik vind het leuk. Was een favoriete serie van mij. Of hij dan ook net zo leuk is, zien we dan wel weer.
Reageer
White Collar