Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Wichita van Rijkom geeft "White Lines - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 14 juni 2020.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

White Lines - Seizoen 1

Dat Ibiza een feesteiland is weten we allemaal. In White Lines doen ze hier echter nog een schepje bovenop. Seks, drugs en DJ-feesten zijn waar het leven om draait op het zonnige Spaanse eiland. Axel Collins (Tom Rhys Harries) voelt zich de koning te rijk als succesvolle DJ. Samen met zijn vriendengroep uit Manchester smijt hij met geld en organiseert hij de meest extravagante feestjes...tot hij na zijn grote verjaardagsfeest plots verdwijnt. Jarenlang doen allerlei verhalen de ronde over zijn vermissing. Tot zijn lichaam twintig jaar later in Almeria, op het landgoed van de familie Calafat, wordt gevonden.

“You say you want white lines marking out your life. But I think you’re gonna destroy these white lines. I think you’re gonna cross red lines.”

Axel en zijn vrienden Marcus (Daniel Mays), Anna (Angela Griffin, Ordinary Lies) en David (Laurence Fox, Lewis) hebben nogal een aparte relatie. Marcus en Anna zijn een koppel dat op het punt staat te trouwen terwijl David worstelt met zijn gevoelens en drugsverslaving. Axel heeft ondertussen de touwtjes in handen en bespeelt hen en iedereen om zich heen. Dit tot weerzin van zijn ‘aartsrivaal’ Oriol Calafat (Juan Diego Botto, Good Behaviour). Ook Axel’s vader Clint (Francis Magee, Game of Thrones) is hier niet blij mee. Dit leidt tot heel wat onderlinge gevoelens van wrok.

Zoe Walker (Laura Haddock) ging door een diep dal na de verdwijning van haar broer Axel. Inmiddels heeft ze een man en dochter, maar nog altijd heeft ze het moeilijk met de onopgeloste vermissingszaak. Als Axel wordt gevonden, bijt ze zich vast in het misdrijf en zet ze alles op alles om erachter te komen wat er is gebeurd. Ze laat haar geliefden achter in Engeland en start een eigen onderzoek op Ibiza. Maar zoals haar therapeut haar al waarschuwt: “You say you want white lines marking out your life. But I think you’re gonna destroy these white lines. I think you’re gonna cross red lines.”

White Lines is een tweetalige serie met zowel Engelse als Spaanse acteurs. Een leuke combinatie die goed werkt op het scherm. Toch zijn er helaas op andere gebieden punten te benoemen die niet zo goed zijn. Zo verschilt het acteerniveau tussen de acteurs sterk. Waar de één (Nuno Lopes bijvoorbeeld, die de rol van Boxer speelt) ijzersterk uit de hoek komt, speelt de ander juist teleurstellend slecht. Dit maakt het niet altijd even fijn om naar te kijken en de verhalen komen hierdoor niet allemaal even krachtig over.

White Lines
© Netflix


Andreu Calafat (Pedro Casablanc) heeft een moeizame relatie met zijn familie. Dochter Kika (Marta Milans, El embarcadero) is naar de andere kant van de wereld verhuisd en lijkt nog maar weinig contact te hebben met hem. Zij was het vriendinnetje van Axel op het moment van zijn verdwijning en weet als geen ander dat haar familieleden op de verdachtenlijst staan wanneer zijn lichaam wordt gevonden. Andreu’s vrouw Conchita (Belén López, Mar de plástico) is ondertussen verwikkeld in een nogal aparte moeder-zoon relatie met Oriol. Een man die op zijn beurt er alles aan doet om een wit voetje te halen bij zijn vader.

Na het zien van de tien afleveringen heb je het gevoel er twintig te hebben gezien.

Hoewel de rode draad van White Lines een crime mysterie is lijkt het af en toe wel een romantische soap en halve pornofilm. Zo vliegen de naakte lijven en orgies je om de oren en zijn de relationele drama’s niet meer op één hand te tellen na het zien van alle afleveringen. Ook aan de komische noot is gedacht en ik moet eerlijk bekennen, die is best goed. Er waren meerdere momenten dat ik hardop heb moeten lachen. Toch maakt dit niet de wirwar aan verhaallijnen goed. Na het zien van de tien afleveringen heb je het gevoel er twintig te hebben gezien. Ik hou zelf wel van korte series waarin een hoop gebeurt maar dit was zelfs voor mijn doen wat teveel.

Het is duidelijk dat White Lines niet is gemaakt voor de commerciële tv. Zowel de seks als bloederige moorden zijn hier een voorbeeld van. Dat de serie niet op Ibiza maar Mallorca is opgenomen, is bijna niet te merken. Dat komt omdat er vooral veel beelden van clubs en algemene stranden te zien zijn. Geloofwaardig is een term die niet bepaald bij White Lines past. Het is allemaal heel erg over de top wat totaal niet nodig was. Ook het einde van White Lines was een tikkeltje teleurstellend. Hoewel uiteindelijk wel wordt onthuld wat er met Axel is gebeurd, blijven een hoop vragen over. Meerdere verhaallijnen hebben een open einde en met geen vooruitzicht op een tweede seizoen is dit toch wel erg zonde.

Hoewel ik mij best heb vermaakt was White Lines absoluut niet wat ik ervan had verwacht. Ik heb zelf The Crown en La Casa de Papel (nog) niet gezien. Maar toen ik hoorde dat de makers van deze series achter deze titel zaten waren mijn verwachtingen hoog. Deze verwachtingen hebben ze bij mij niet waargemaakt. Het is geen toptitel die mensen jarenlang zal bijblijven. Daarvoor hebben de makers teveel steekjes laten vallen bij zowel het vertellen van het verhaal als het casten van de acteurs. Jammer, want de serie had zeker meer potentie in zich. Toch krijgt White Lines van mij wel een voldoende. Dit omdat ik ondanks al mijn kritiek toch met plezier heb zitten bingewatchen.

White Lines
© Netflix
Video on youtube
Volg White Lines
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
01x10
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_anonymous
14 jun 2020 20:20 - 22 sep 2021 04:49
Volgens Pina heeft hij genoeg voor 3 seizoenen. Daarnaast zijn ze al het kijken naar locaties voor seizoen 2. Er kunnen dus best meerdere seizoenen komen. Ik denk dat White lines ook meer is dan een who did it verhaal. Juist het hele verhaal eromheen is waar het om draait. Dat het af en toe lekker absurd is, dat maakt de serie zo heerlijk
Reageer
avatar_Linda1969
15 jun 2020 15:10 - 22 sep 2021 04:49
Vond het een leuke serie om te zien, maar weet niet of een 2e seizoen iets zou toevoegen
Reageer
avatar_wichitavrijkom
15 jun 2020 20:43 - 22 sep 2021 04:49
Er zijn nog genoeg vragen over voor een vervolg inderdaad. Maar ik denk wel dat ze kritisch moeten kijken naar hun acteurs en verhaalopbouw want ik weet niet of een tweede seizoen op dezelfde manier zo'n goed plan is. Persoonlijk zou ik seizoen twee zeker nog wel een kans geven. Maar er zijn wel nog flink wat verbeterpunten waaraan gewerkt kan worden wat mij betreft.
Reageer
avatar_Megafluffy86
15 jun 2020 23:14 - 22 sep 2021 04:49
Deze serie zou zich ook prima kunnen lenen als anthologieserie. Elk seizoen een ander personage die zijn grenzen opzoekt. Ik denk dat een tweede seizoen met dezelfde personages weinig toevoegt.
Reageer
White Lines