White House Farm

7.7 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Hessel Hoekstra geeft "White House Farm - Seizoen 1 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 30 juni 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

In de zomer van 1985 was heel Engeland in de ban van de White House Farm Murders. De gruwelijke moorden, de mysterieuze getuigenis, en het gebrekkige bewijsmateriaal, de onverwachte verdachte. Dit alles gaf de Britse pers de gehele zomer meer dan genoeg om over te schrijven. En vijfendertig jaar na dato komt ITV met een gedramatiseerde reconstructie van alles wat er voor, tijdens en na de moorden gebeurde.

Op hun familieboerderij wordt het oudere echtpaar June (Amanda Burton, Silent Witness) en Nevill Bamber (Nicholas Farrell, Torchwood) samen met hun dochter Sheila (Cressida Bonas) en kleinzoons Daniel en Nicholas doodgeschoten. De enige overlevende van dit drama, zoon Jeremy (Freddie Fox, Year of the Rabbit), verklaart dat zijn instabiele zus deze moorden heeft gepleegd en vervolgens zichzelf heeft doodgeschoten. Al het bewijs lijkt ook deze kant op te wijzen en de zaak wordt al gauw gesloten. Totdat de politie nieuw bewijs vindt dat het onderzoek heropent.

White House Farm gaat verder dan een klassiek moordmysterie

Op het eerste gezicht lijkt dit een klassieke detective te worden. Er wordt een moord gepleegd, er wordt een conclusie getrokken, zaak gesloten. Maar al gauw blijkt dat de vork heel anders in de steel zit en gaat het verhaal een hele andere kant op. Om deze wending te bewerkstelligen zijn echter wel wat onwaarschijnlijke toevalligheden nodig die een beetje uit de lucht komen vallen. Voor een verhaal dat echt gebeurd is, is dit wel heel toevallig? Laten ze dingen weg in deze reconstructie? Of was de politie destijds echt zo incompetent?

Vooral Mark Addy is een sterke hoofdrolspeler

De cast is meer dan prima. Vooral Mark Addy (Atlantis) doet het goed als brigadier Stan Jones. Hij is al wat ouder, maar heeft nooit promotie gemaakt en daardoor is hij het pispaaltje van het politiebureau. Dit frustreert hem ontzettend, vooral omdat hij niet geloofd wordt wanneer hij nieuw bewijs ontdekt. Zijn tegenspeler Stephen Graham (This is England) weet dan ook precies wat hij met zijn rol aan moet: de gemene baas spelen die zijn ondergeschikte niet gelooft en heel erg tegenwerkt. Graham is een sterke acteur, maar in dit geval was zijn rol net iets teveel binnen de lijntjes gekleurd. Verder doen Freddie Fox als zoon Jeremy en Gemma Whelan (Killing Eve) als nicht Ann het allebei ook uitstekend.

Verder is White House Farm een mooi gefilmde serie. Het hele verhaal speelt zich af op in Essex, een plattelandsregio in het oosten van Engeland. De soms troosteloze omgeving sluit goed aan bij de thema’s die langskomen. Ook de jaren tachtig zijn mooi in beeld gebracht, waarbij het vooral sterk is hoe ze bestaande verslaggeving uit die tijd gebruiken om het verhaal mee te vertellen.

Behalve de ondertitels bevat deze DVD-uitgave geen extra materiaal. De beeldkwaliteit is redelijk, maar het had op bepaalde momenten wel wat beter gekund. De serie is onlangs op de NPO te zien geweest. Zolang hij nog op NPO Start of Plus staat is hij net zo goed daar te bekijken. Dat neemt niet weg dat dit een amusante detectiveserie is die soms net wat verder gaat dan het gebruikelijke speurwerk.
Volg White House Farm
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5