Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Famke Janssen speelt in Netflix-serie Central Park Five

Famke Janssen heeft een rol gekregen in een miniserie van Netflix. De serie Central Park Five, die wordt uitgezonden op Netflix, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Vijf donkere tieners werden onterecht veroordeeld voor een verkrachting in Central Park, in New York. De verkrachtingszaak hield New York en heel de Verenigde Staten bezig eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De serie volgt de vijf tieners uit Harlem vanaf het moment dat ze in het voorjaar van 1989 voor het eerst werden ondervraagd over het incident.

Embed from Getty Images
Famke Janssen

Op de avond van 19 april 1989 werd een 29-jarige blanke vrouw tijdens het joggen aangevallen, aangerand en op gruwelijke wijze verkracht. Twaalf dagen lag de vrouw in coma. De vijf donkere jongens werden daarvoor veroordeeld uitsluitend op basis van volgens hen afgedwongen en valse beschuldigingen. In 2014 werden de vijf pas vrijgesproken.

De 53-jarige Janssen (Hemlock Grove) gaat de rol van Nancy Ryan spelen, de aanklager die het heropende onderzoek leidde. In de serie, geregisseerd door Ava DuVernay, vertolken Chris Chalk, Joshua Jackson, Adepero Oduye, Jharrel Jerome, Felicity Huffman en Jovan Adepo ook belangrijke rollen. Samen met de de al eerder aangekondigde Michael K. Williams.

De serie Central Park Five wordt in 2019 door Netflix gelanceerd.
Vorige aflevering
Part Four
Part Four
01x04
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
When They See Us