Westworld

8.1 / 10
62 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Henk Vernout geeft "Westworld - Season 3" een 9.
Geschreven door Henk Vernout op 14 Mei 2020.
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Westworld - Season 3

Humanity’s biggest threat has always been itself – Serac

Ik zal voor de verandering maar weer eens een impopulaire mening neerpennen. Westworld seizoen drie was magistraal. Zo, het staat er. Ik kan niet meer terug. Mocht je nog niet woedend naar beneden zijn gescrold om een reactie te plaatsen, lees dan even verder. Want ik heb wel degelijk nagedacht over waarom ik dit zo’n uitstekend seizoen vond! Spoiler: Dolores freaking Abernathy.

Westworld staat bekend om zijn vermogen zichzelf elk seizoen opnieuw her uit te vinden. En dat lukt ook dit seizoen weer. Waar seizoen één heel erg ging over de vraag wie er mens was en wie een host, ging seizoen twee meer over wat doen en denken mensen en wat doen en denken hosts. Seizoen drie gaat eigenlijk om maar een vraag: hoe verschillend is onze wereld eigenlijk van die van de, in het Westworld-park gecreëerde, wereld?

Op een, in het begin van het seizoen, subtiele wijze word je als kijker beïnvloed. Korte, symbolische en tekstuele hints die maar een ding aangeven: kijk uit, het is allemaal anders dan het lijkt. Zonder te veel te spoilen: dat blijkt ook zo te zijn.

Welkome toevoegingen dit seizoen zijn Vincent Cassel (Platane) en Aaron Paul (Breaking Bad). Beide solide aanvullingen, met goede achtergrondverhalen, op deze serie die al bestaat uit een verbluffend aantal ijzersterke acteurs en actrices. Met name die laatsten stellen dan ook niet teleur. Tessa Thompson bijvoorbeeld, speelt een geweldige Charlotte Hale, die te maken krijgt met existentiële schizofrenie.

© HBO


Waar ik vorig seizoen Thandie Newton, die Maeve speelt, de beste van het seizoen vond is die rol nu weggelegd voor Evan Rachel Wood. Zij speelt de cruciale host Dolores Abernathy. En dat doet ze geweldig. Sommige mensen gaan hier zeggen dat het ‘allemaal eentonig was, ze weinig emotie toonde’ etc. Tegen die mensen zeg ik het volgende: Wood speelt hier een host, een robot, zonder emoties. En toch, toch zie je het kleine, minuscule beetje emotie waar ze dit seizoen mee begint, zeer gecontroleerd en vakkundig uitgroeien tot waar ze dit seizoen eindigt. En dat is absoluut vakwerk van de bovenste plank.

En dan heb ik Ed Harris en Jeffrey Wright nog niet eens genoemd...

Westworld verloochent zijn reputatie als diepgaande serie absoluut niet, de existentiële crises en levensvragen vliegen je nog steeds om de oren, maar dit seizoen zijn er meer actiescènes dan ooit tevoren. En deze zijn heel erg goed uitgevoerd. Dat komt grotendeels ook door de magnifieke set die neergezet wordt. De futuristische look van de auto’s, gebouwen en landschappen is van échte HBO-kwaliteit.

Kijk, er zijn ook mindere punten dit seizoen. Absoluut. En die vind je dan voornamelijk in de laatste twee afleveringen. Die vielen tegen, met name verhaaltechnisch. De apotheose van de verhaallijnen zijn niet allemaal even sterk. Daar zijn wat steken laten vallen, en dat is onvoorstelbaar zonde. Want als ze de lijn van aflevering één tot vijf hadden doorgezet, was het in mijn ogen over het niveau van seizoen één heengegaan. Nu helaas net niet, maar desalniettemin nog steeds waanzinnig goed.

Nou, ik schuif hem naar jullie, lezers. Wat vonden jullie?
Volg Westworld
Vorige aflevering
Crisis Theory
Crisis Theory
03x08
Leuk?
9
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_Arjensky
14 Mei 2020 17:26 - 22 sep 2021 04:49
Ik vond seizoen 2 zo belabberd dat ik er op de helft mee gestopt ben, maar aangezien ik nieuwsgierig was naar seizoen 3 heb ik me er toch doorheen geworsteld. En daar heb ik geen spijt van; ik vind seizoen 3 één van de betere series van 2020.
Reageer
avatar_DAVE2804
14 Mei 2020 18:46 - 22 sep 2021 04:49
Westworld vind ik een van de beste series van de afgelopen jaren. Zelfs seizoen twee was nog beter dan het gros van de meeste series die er op dit moment zijn. Ik heb dit derde seizoen nog niet gezien (shame on me!), maar na het lezen van je recensie zal dit waarschijnlijk niet lang meer duren :) Ben nu toch wel erg nieuwsgierig geworden!
Reageer
avatar_eagleye
15 Mei 2020 03:14 - 22 sep 2021 04:49
Ik ben midden in seizoen twee gestopt. Niet omdat ik het slecht vond, integendeel. Het is een lust voor het oog, de acteerprestaties zijn heel goed en er zit ook op momenten diepgang in wat in deze tijd van vervlakking hel erg welkom is. Mijn grote probleem was dat ik het verhaal niet meer kon volgen. Ik vond het dermate verwarrend dat ik van al dat moois niet meer kon genieten. Het klinkt misschien tegenstrijdig maar zo heb ik het ervaren.
Reageer
avatar_Hangmat
15 Mei 2020 09:19
Snap ik heel goed. Ik kan je zeggen dat seizoen 3 een stuk gestroomlijnder is qua verhaallijn
Reageer
avatar_BlackBiker
15 Mei 2020 11:48 -
Ja, dit was een prima seizoen. En inderdaad, het verhaal moet je wel goed blijven volgen. Ik vond het een mooie kant die ze na de twee parkverhalen zijn uitgegaan. En ik ben persoonlijk heel benieuwd naar seizoen 4.
Trouwens, schitterende locatie in Valencia voor het Delos hoofdkwartier. Het Ciudad de las Artes y las Ciencias waar dit is opgenomen is echt futuristische architectuur en past perfect in de serie en het verhaal.
Reageer
avatar_RutMaas
15 Mei 2020 15:50 - 22 sep 2021 04:49
Ik vond seizoen 3 wat minder. Westworld blijft een hele boeiende serie maar een 9 voor dit seizoen vind ik wel erg hoog. Ik vind dat Westworld een aantal personages ook wel echt te kort gedaan heeft in dit seizoen. Eigenlijk vind ik alleen dat Charlotte en Dolores een mooie verhaallijn hebben gehad die echt iets bijgedragen hebben aan hun personage en het verhaal. Ik ben benieuwd naar seizoen 4, maar ook wel een beetje bang dat we het beste van Westworld (seizoen 1, imo) al achter de rug hebben.
Reageer
avatar_Aspergio
10 jul 2020 00:20 -
Westworld is sci-fi op zijn best! Seizoen 1 vind ik het beste wat er is tussen het enorme aanbod van geweldige series maar ook seizoen 3 heeft me weer op een positieve manier verbaasd. We zijn uit de gesimuleerde wereld en vervolgens kom je erachter dat de “echte wereld” ook een gesimuleerde wereld is geworden! De echte mensen zijn hier de hosts, hun verhaal is al geschreven. Een geniaal vervolg op een geniale serie en wederom kan ik me niet voorstellen hoe het verder zal gaan. Zin in seizoen 4!
Reageer

Nieuwste recensies

Nisser - Eerste aflevering

8.5

American Horror Stories - Seizoen 1

7

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8

Inside Job - Seizoen 1

7.5
Westworld