Westworld

8.1 / 10
62 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "Westworld - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 2 december 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Westworld - Seizoen 2

Een van de betere nieuwkomers vorig jaar in het serielandschap was ongetwijfeld Westworld. Deze futuristische serie is gebaseerd op de gelijknamige film en brengt de kijker in een speciaal pretpark waar de rijken der aarde hun fantasieën de vrije loop kunnen laten. Geen draaimolens of achtbanen maar settings waarin de bezoeker zich te goed kan doen aan zaken waarin hij zich in het echte leven niet kan wagen. Zo is het de bezoekers geoorloofd om links en rechts de bevolking van Westworld overhoop te knallen, vrouwen te verkrachten en andere onzalige geneugten te beleven.

Soms droom je zelf wel van wat de mogelijkheden zouden zijn mocht er een droomwereld als Westworld echt bestaan.

De slachtoffers zijn toch maar robots die ontsproten zijn uit het brein van Robert Ford en zijn assistent Bernard Lowe. Het is die Bernard Lowe die een van de belangrijkste rollen op zich neemt tijdens dit tweede seizoen. Na het heengaan van Ford, komt hij tot de vaststelling dat er heel wat misloopt in de wereld van Westworld. De hosts, zoals de robots omschreven worden, blijken plots herinneringen te hebben en willen hun eigen leven leiden zonder inmenging van de bestuurders van Delos, de overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor het ontstaan van Westworld. Lowe gaat op onderzoek naar wat er precies gebeurd is en wie er verantwoordelijk is voor deze chaos. Gaandeweg komt hij tot verontrustende vaststellingen zowel over het gebeurde als over zichzelf.

De veiligheidstroepen van Delos zijn ook op pad om de op hol geslagen hosts terug tot de orde te roepen. Dat verloopt echter niet van een leien dakje. Sommige hosts zijn namelijk helemaal losgeslagen en willen naar de echte wereld trekken. Leidster van die rebellen is Dolores Albernathy die samen met haar medestanders dood en verderf zaait onder de echte mensen. Zij heeft een bepaald doel voor ogen en alles en iedereen zowel mens als host moeten hiervoor wijken.

Een derde belangrijke verhaallijn is die van de geheimzinnige man in het zwart. Hij is een van de mensen die telkens hij Westworld bezocht Dolores verkrachtte. Hij is nu echter op zoek naar een geheim platform in de wereld van Westworld. Hij wordt onderweg echter ook geconfronteerd met hosts die ook echte mensen doden, iets wat in principe onmogelijk zou moeten zijn. Tenslotte is er nog Maeve Millay die samen met haar dochter in een huisje woonde, voor ze als madame van de prostituees naar de bar verkaste. In de herinneringen die bij haar steeds opduiken, ziet ze telkens hoe een indiaan haar dochtertje ontvoert. Zij begint een queeste om de waarheid van dit gebeuren te achterhalen.

© HBO


Was het eerste seizoen van Westworld een topper dan mag je het tweede seizoen onder diezelfde noemer klasseren. Beter nog want dit tweede seizoen overtreft het eerste met ruime mate. De acteurs weten je als kijker meermaals te bekoren met hun prachtige en geloofwaardige spel. Soms droom je zelf wel van wat de mogelijkheden zouden zijn mocht er een droomwereld als Westworld echt bestaan. Daarnaast levert de serie ook schitterende landschapsbeelden op als de diverse personages doorheen de virtuele Westworld wereld trekken.

HBO ziet in Westworld een soort opvolger om de leegte na Game of Thrones op te vullen. Met dit tweede seizoen wordt duidelijk dat de makers er ook effectief in zullen slagen om op termijn die verwachtingen in te lossen. Nu al kijken we uit naar seizoen drie dat we jammer genoeg maar mogen verwachten in 2020.
Volg Westworld
Vorige aflevering
Crisis Theory
Crisis Theory
03x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_anonymous
02 dec 2018 12:59 -
Ben vrijdag begonnen aan seizoen 2 en zit nu bij aflevering 7. Hoorde en las veel verschillende reacties tot nu toe en was benieuwd of de negatieve reacties waar waren, maar na 6 afleveringen vind ik het net zo sterk als seizoen 1. Hopelijk vandaag en morgen de overige 4 kijken.
Reageer
avatar_TnTNL
03 dec 2018 09:14
Ik vond seizoen 2 wat moeilijker om in te komen, maar niet minder goed dan de eerste.
Reageer
avatar_RutMaas
03 dec 2018 12:47
Ik vond seizoen 2 minder dan seizoen 1. Ik vond dat ze de twists in seizoen 2 te ingewikkeld maakten, te vergezocht. De beste en mooiste afleveringen van het seizoen, stonden eigenlijk ook los van het gehele seizoen en waren afleveringen op zich zelf.

Nog steeds is het een absolute aanrader hoor Westworld, maar seizoen 1 zat voor mij net wat beter in elkaar dan seizoen 2. Als je van een serie houdt, die je aan het denken zet en niet bang is om grote filosofische vraagstukken te behandelen en waar tegelijkertijd genoeg spanning en drama in zit, dan blijft Westworld een must-see.
Reageer
avatar_anonymous
03 dec 2018 16:43
Wat vond je dan vergezocht? Let wel het gaat om een serie die gaat over robots die tot leven komen.
Reageer
avatar_RutMaas
15 dec 2018 23:15
Ten eerste vond ik dat sommige personages wel hele rare karakterontwikkelingen doormaakten of twijfelachtige motivaties hadden. Dolores draait bijvoorbeeld 180 graden. Ze wordt eigenlijk een eendimensionale schurk, waar ze in seizoen 1 nog het morele kompas van de serie is.

Alle verschillende en gefragmenteerde tijdslijnen vond ik ook niet allemaal een goede bijdrage leveren aan het seizoen. De Jimmy/Men in Black twist in seizoen 1 was geweldig. Ik had het idee dat de producenten dat in seizoen 2 probeerden te overtreffen met als gevolg dat al die tijdslijnen en verhalen vooral voor vervreemding zorgen. De meeste mysteries en twists voelden uiteindelijk overweldigend omdat ze voor mijn gevoel alleen maar dienden om de kijker op het verkeerde been te zetten.

Ik vond seizoen 1 echt geweldig. Seizoen 2 is prima. Het heeft de verwachtingen die ik had, niet waar kun maken. Al ga ik seizoen 3 zeker kijken hoor. Ik hoop dat de makers dan wat meer focus aanbrengen in de verhaallijnen en meer teruggaan naar de basis.
Reageer
avatar_anonymous
16 dec 2018 14:44
Dat van Dolores is uitgelegd in de serie, misschien wat beter opletten en naar welke basis moeten ze dan terug volgens jou? Seizoen 1 had ook verschillende tijdlijnen, niks anders dan in seizoen 2.
Reageer
avatar_systembve
17 dec 2018 10:12 -
Ik ben het helemaal eens met RutMaas. Seizoen 2 is verwarrend. Bijna niet te volgen al die tijdlijnen.
Reageer
Westworld