Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Weird Loners - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door anonymous op 9 april 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Weird Loners - Eerste aflevering

Een onwaarschijnlijke groep vrienden vindt steun bij elkaar in de eeuwige zoektocht naar ware liefde in New York. Aan welke serie denk je nu? Juist, aan ie-de-re sitcom sinds de dagen van Seinfeld en Friends. Natuurlijk, New York wordt soms afgewisseld door Los Angeles (New Girl) en er wordt soms gespeeld met de vertelwijze (How I Met Your Mother), maar er zal nooit een tekort zijn aan series met deze beschrijving. En dus komt Fox nu, naast New Girl en the Mindy Project, met Weird Loners.

Want ook Weird Loners gaat over een groep mensen die in eerste instantie niet de meest waarschijnlijke vriendengroep vormen, die allemaal single en op de één of andere manier gemankeerd zijn. De eerste aflevering begint met vier scènes waarin de huidige situatie van de hoofdpersonen duidelijk wordt. En helaas wordt hiermee niet het aandoenlijk grappige niveau bereikt van alle andere ‘weird loners’ in dergelijke sitcoms. Het personage Caryn (Becki Newton, How I Met Your Mother) komt over als een wanhopige psychopaat. Stosh (Zachary Knighton, Happy Endings) is een nare womanizer die graag andermans vrouwen afpakt en totaal niet in lijkt te zien wat voor arrogante kwal hij is. Zara (Meera Rohit Kumbhani) is een harteloze weirdo. En Eric (Nate Torrence, rare gekkie in veel van je favoriete series en films) is zo overdreven wereldvreemd dat je je gaat afvragen of het wel ok is om erom te lachen, daar hij het sociale en emotionele vermogen van een kind lijkt te hebben. Niet echt de meest sympathieke personages dus, maar gek genoeg valt dat alles meteen weg wanneer de cast voor het eerst met zijn allen een scène deelt. Met z’n vieren samen zijn ze namelijk niet alleen beter uit te staan, ze hebben ook een goede klik met elkaar en de grappen komen daardoor beter over.

Stosh en Caryn worden al snel aan elkaar gekoppeld door de serie, en hierdoor kreeg ik nog meer braakneigingen van het personage Stosh. Knighton speelt de rol vrijwel hetzelfde als dat hij Dave van Happy Endings speelde, blind voor zijn eigen arrogantie. Ik hoop dat Stosh in de volgende afleveringen wat meer verzachtende karaktereigenschappen krijgt die Dave al vanaf het begin bezat, want anders is hij een onuitstaanbare opportunist. Wellicht dat hij sympathieker wordt nadat hij zijn intrek in het huis van zijn neef Eric heeft genomen en hem leert op eigen benen te staan. Hetzelfde geldt voor Caryn en Zara, die ook bij elkaar intrekken in het huis naast de heren, en zo misschien wat functionelere mensen worden.

Tegen het einde van de eerste aflevering komt de loop er een beetje in en voelt het minder vlak dan het begin. De serie is nog niet bepaald onderscheidend, maar heeft wel zijn momenten. Hoewel de scène waarin ze tijdens een huwelijksvoltrekking de lippen van het bruidspaar lezen erg flauw is, is het desalniettemin grappig. De eerste aflevering is verre van perfect, maar is toch intrigerend. Als de personages het beste in elkaar naar boven blijven halen, kan dit een vermakelijke serie zijn om naar te kijken. Maar vanwege de enorme concurrentie in dit specifieke genre, vrees ik dat deze serie geen kijkcijferkanon wordt. Al met al zeker de moeite van het kijken waard, maar wel een serie waar je je niet te veel aan moet gaan hechten, want voor je het weet zijn deze Weird Loners weer verruild voor een ander stel vrijgezelle vrienden.
Volg Weird Loners
Vorige aflevering
We’re Here. We’re Weird. Get Used To Us
We’re Here. We’re Weird. Get Used To Us
01x06
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Weird Loners