Weeds

7.7 / 10
22 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Christophe Vermaelen geeft "Weeds - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Christophe Vermaelen op 21 februari 2018.
Leuk?
1
7
Bekijk stemmen

Weeds - Seizoen 1

Begin 2018 werd Weeds opnieuw beschikbaar op Netflix. Om de een of andere reden was de reeks aan mijn aandacht ontsnapt. Het eerste seizoen dateert van 2005, wat eigenlijk al oud is. Toch besloot ik Nancy Botwin (Marie-Louise Parker, The West Wing) een kans te geven en ik begon zonder al te hoge verwachtingen aan de pilotaflevering.

Weeds verhaalt over een knappe weduwe met twee minderjarige zonen. Gaan werken is geen optie om de hoge levensstandaard van haar gezin te handhaven, dus besluit Nancy Botwin om marihuana te gaan dealen, voornamelijk aan de rijke zakenlui uit haar eigen wijk. Ze kent die mannen, het zijn vrienden van wijlen haar echtgenoot (Jeffrey Dean Morgan, The Walking Dead) en het risico dat er iets fout loopt, is bijgevolg erg klein. Denkt ze. Haar overleden echtgenoot heeft overigens ook wat schermtijd, via Nancy’s dromen of door oude videofilmpjes waar zij en haar kinderen naar kijken.

Ik was erg ontgoocheld na het bekijken van de pilot en de daaropvolgende vier afleveringen van Weeds


Nancy koopt haar wiet bij een stereotiep zwart gezin. Hoe ze die mensen leerde kennen of hoe die zakenrelatie tot stand kwam? Geen idee. Of ik ben het al vergeten, dat kan ook. Om eerlijk te zijn, vond ik de twee verhaallijnen over Nancy’s tienerzonen interessanter dan die over haarzelf. Ik was erg ontgoocheld na het bekijken van de pilot en de daaropvolgende vier afleveringen van Weeds. Alleen Celia Hodes (Elisabeth Perkins, This is us) acteerde naar mijn mening op een aanvaardbaar niveau. Nancy ’s zwager Andy (Justin Kirk, Tyrant) vond ik zelfs irritant tot op het onverdraaglijke af. Geen enkele man gedraagt zich als een kleuter en de manier waarop Andy opeens in Nancy‘s leven opduikt - en hoe zij daarmee omgaat - vond ik bijzonder ongeloofwaardig.
Nancy Botwins beste klant, haar advocaat Doug Wilson (Kevin Nealon, Still standing), was ook al zo een bordkartonnen personage. Eigenlijk zijn alle mannen in die eerste paar afleveringen karikaturen. Het leek wel alsof ik naar Nickelodeon zat te kijken, waar volwassenen ook vaak worden afgeschilderd als stereotiepe en lachwekkende figuranten. Om niet te zeggen, complete idioten.

Boeiende verhaallijnen die een deur openden voor diepgang, zoals Celia’s borstkanker of het hartzeer van Nancy’s jongste zoontje Shane (Alexander Gould) over het verlies van zijn papa, werden dan weer onvoldoende uitgewerkt, waardoor ik als kijker altijd wat op mijn honger bleef zitten. Weeds was noch vlees, noch vis. Comedy die ik nooit echt grappig vond en drama dat niet overtuigend genoeg was om me te ontroeren.

Ik geloof niet dat ik het eerste seizoen helemaal uit ga kijken. Er zijn momenteel veel te veel andere series beschikbaar, series die zeer zeker een pak beter zullen zijn. Dertien jaar geleden was Weeds misschien kleurrijk, fris en vernieuwend, maar in deze tijd vind ik het maar een infantiel, rommelig boeltje.

Ik geloof niet dat ik het eerste seizoen helemaal uit ga kijken


Ik ga dus lekker wat anders kijken dit weekend. Misschien Taboo met de onnavolgbare Tom Hardy in de hoofdrol, daarover las ik goede recensies. Iets van hier en nu. Weeds laat ik verder voor wat het is, een dinosaurus uit de tijd van voor dat Netflix er was om ons elke maand met topseries te verwennen.
Volg Weeds
Vorige aflevering
It's Time (2)
08x13
Leuk?
1
7
Bekijk stemmen

Reacties (12)

avatar_wolleke
22 feb 2018 12:58 -
dus een recensie van een seizoen dat je niet eens hebt uitgekeken?
Reageer
avatar_Christophe
23 feb 2018 12:44
Ja, sorry. Soms lees ik hier recensies over één enkele aflevering...
Reageer
avatar_renzoroy
22 feb 2018 13:17 -
Wat een belachelijke recensie. Kijk inderdaad eerst het seizoen af, voordat je er een recensie over schrijft, plus dat je series van meer dan 10 jaar geleden niet moet vergelijken met huidige series, want dan vallen die bijna allemaal in het niet. Slaat natuurlijk nergens op en ook Netflix heeft minder goede/slechte series (Zoals naar mijn mening bv. Disjointed, A Series of Unfortunate Events, Girlboss en Gypsy)
Reageer
avatar_Christophe
23 feb 2018 12:49
Agree to disagree dan maar? (grijns) En ja, als ik het niet lekker vind, dan stuur ik het terug naar de keuken. Of dacht je dat die lui van Michelin en Gault&Millau ook altijd netjes hun bord leeg eten?
Reageer
avatar_DeeWee
22 feb 2018 21:44 -
Het niveau op deze site is wel gedaald zeg jeetje. Een seizoen reviewen zonder het af te kijken! Weeds is namelijk een ontzettend geestige serie die een kans verdient. De eerste 3 seizoenen zijn gewoon heel goed en daarna wordt het helaas wel wat minder maar desalniettemin zeker het kijken waard.
Reageer
avatar_H3nDri3
22 feb 2018 22:14
Ach tijdje geleden stond er een recensie van een eerste aflevering van een serie op deze site, terwijl de schrijfster de helft van de aflevering had doorgespoeld, dus ik kijk nergens meer van op.
Reageer
avatar_svandenberg86
22 feb 2018 23:11
De recensie van Outlander seizoen 1 was dat :) Dat was niet best inderdaad...
Reageer
avatar_Christophe
23 feb 2018 12:52
Les gouts et les couleurs, ça ne se discutent pas. Misschien kan jij dan een goede recensie schrijven als eerherstel of tegengewicht voor mijn persoonlijke kijk op de serie Weeds?
Reageer
avatar_DeeWee
05 mrt 2018 00:32
Ik val gewoon over het punt dat je een recensie schrijft over iets terwijl je het niet eens hebt afgekeken (eerste seizoen dan). Er zijn genoeg series die groeien tijdens een seizoen. Het is uiteraard een mening en als je het niks vind dan snap ik dat. Maar waarom dan uberhaupt een recensie erover schrijven? Het voegt niks toe en geeft zeker geen eerlijk beeld.
Reageer
avatar_Christophe
05 mrt 2018 08:08
Ik heb 8 van de 10 afleveringen gezien. Het is niet zo dat ik al na twee of drie afleveringen een oordeel heb geveld over seizoen 1. Sorry, ik vond het gewoon niet goed, ook niet als ik het vergeleek met andere series uit die periode. Het is de eerste keer dat ik een recensie schrijf over een seizoen wat ik niet goed vond. Wat is eerlijk? Elke recensie blijft uiteindelijk een subjectief oordeel van één persoon, toch?
Reageer
avatar_renzoroy
05 mrt 2018 11:45
Hij kan duidelijk niet zo goed tegen kritiek... :P
Reageer
avatar_Sacredsin
05 mrt 2018 16:16 -
Ik ben het eens met het feit dat je wel een serie/seizoen moet afkijken voor je er een definitief oordeel over velt. Maar DeeWee ik snap dan weer niet waarom een 'negatieve' recensie niks toevoegt? Als je enkel positieve (of negatieve, for that matter) recensies hebt, dát voegt niks toe. Het is iemands mening en meningen verschillen nou eenmaal. Een combinatie van positieve en negatieve recensies maakt het juist dat je een eerlijk beeld krijgt van iets.
Reageer

Nieuwste recensies

Brot - Seizoen 1

7.5

Hollands Hoop - Seizoen 3

8

Star Trek: Picard - Seizoen 1

7.5

The Letter for the King - Seizoen 1

7

Pennyworth - Seizoen 1

8

Endeavour - Seizoen 7

8