Wednesday

8.5 / 10
45 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Uiterst succesvolle Netflix-serie Wednesday breekt record in haar debuutweek

Wednesday heeft een nieuw record opgeleverd voor Netflix. De bovennatuurlijke serie trok maar liefst 341,23 miljoen bekeken uren in zijn eerste week op de streamer en steeg naar de top van de tv-charts.

Wednesday heeft nu het record voor de meeste bekeken uren in een week voor een Engelstalige serie op Netflix. Indrukwekkend, want de serie over de Addams Family-dochter verslaat zelfs het vierde seizoen van Stranger Things, die eerder de titel had. Op het hoogtepunt werden de eerste zeven afleveringen van Stranger Things seizoen vier 335 miljoen uur bekeken in hun eerste volledige week op de dienst (en tweede week in de Top 10).

De huidige recordhouder is Squid Game met 571,8 miljoen bekeken uren in de piekweek op Netflix.

Wednesday is de Top 10 binnengekomen in alle 93 landen die Netflix volgt, en staat in 83 daarvan op nummer 1 - een record dat ook gedeeld wordt met Stranger Things 4.

Volgens Netflix is Wednesday bekeken in meer dan 50 miljoen huishoudens.

Wednesday

Met Jenna Ortega als Wednesday Addams in de hoofdrol, volgt de serie de jaren van het personage als student op Nevermore Academy, waar ze probeert haar opkomende paranormale gave onder de knie te krijgen, een monsterlijke moordpartij te verijdelen die de plaatselijke stad heeft geterroriseerd, en het moordmysterie op te lossen dat 25 jaar geleden haar ouders betrok - dit alles terwijl ze door haar nieuwe en zeer verwarde relaties op Nevermore navigeert.

In de serie spelen ook Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome. Christina Ricci verschijnt ook in de serie, evenals Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Fred Arimisen en Isaac Ordonez. Wednesday wordt geregisseerd en geproduceerd door Tim Burton, met makers/showrunners Al Gough en Miles Millar.

Op de tweede plaats in de Netflix Top 10 voor de week van 21 tot 27 november staat 1899, met 87,9 miljoen bekeken uren. The Crown werd naar de derde plaats verwezen met 42,36 miljoen bekeken uren en het derde seizoen van Dead to Me nam nog eens 33,3 miljoen bekeken uren mee naar huis.

De rest van de lijst, in volgorde, is: Manifest seizoen vier (21.6 mln. uur), het eerste seizoen van Manifest (15 mln. uur), Pepsi, Where's My Jet? (14,16 mln. uur), Manifest seizoen drie (12,26 mln. uur), Warrior Nun (11,97 mln. uur), en het eerste seizoen van Dead to Me (11,94 mln. uur).

Bekijk hieronder de populaire, geestige, macabere dansscène van Wednesday nogmaals.
Video on youtube
Vorige aflevering
A Murder of Woes
A Murder of Woes
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Wednesday