Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Conan Miller geeft "We Hunt Together -Seizoen 1 (DVD)" een 7.5.
Geschreven door Conan Miller op 21 augustus 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

We Hunt Together -Seizoen 1 (DVD)

Twee teams: moordenaars en jagers. Het ene team vermoord iedereen die hen dwars zit. Het andere team jaagt op de moordenaars. Toch is niet alles even simpel als het lijkt.

De ervaren rechercheur Lola Franks (Eve Myles, Victoria) van de afdeling Moordzaken werkt het liefst alleen. In haar eentje maakt ze lange dagen. Zo’n workaholic is natuurlijk de perfecte keuze om de nieuwe, wat onhandige hoofdinspecteur Jackson Mendy (Babou Ceesay, Into the Badlands) in te werken. Voor Lola is dat de hel op aarde.

De man is niet alleen haar meerdere, hij blijkt ook in vrijwel alles haar tegenpool. Nog erger is dat hij hiervoor bij Interne Zaken werkte. Daar deed hij onderzoek naar corruptie onder politieagenten. In de ogen van Lola is hij daardoor een matennaaier en geen echte agent. Is dat beroepstrots, of heeft Lola nog een lijk in haar eigen kast?

Het is Baba Lenga (Dipo Ola, Baghdad Central) in het leven niet echt voor de wind gegaan. Hij komt uit een land dat door oorlog is verscheurd. Zijn jeugd is voortijdig verdronken in het vele bloed dat daar vloeide. In Engeland is hij slechts de zoveelste buitenlander met een vluchtelingstatus, wachtend op een verblijfsvergunning. Zonder dat papiertje is hij gedwongen om een vernederende baan in een nachtclub te aanvaarden. Ondanks alles doet hij vreselijk zijn best om een brave burger te zijn, ondertussen zoekend naar een manier om met zijn gewelddadige jeugd in het reine te komen.

Ook Frederica Lane (Hermione Corfield, The Halcyon) heeft een jeugd vol ellende achter zich. Ze leeft op de rand van de maatschappij, verre van een modelburger. Haar karakter en haar verleden hebben haar gehard en ze weet zich daarom prima te redden. Tijdens een avondje uit raakt ze in een lastig parket, wat vervolgens leidt tot een ontmoeting met Baba. Hierdoor worden een aantal dingen in beweging gezet en vanaf dat moment is niets meer hetzelfde.

We Hunt Together is geen serie over stereotype seriemoordenaars. Deze keer zijn de daders geen doorsnee psychopaten, hijgende lustmoordenaars of verveelde tieners met een god-complex. Er zijn ook mensen die heel prima zouden functioneren, ondanks hun psychische problemen, als het ze maar eens mee zou zitten. Maar dat lijkt nooit te gebeuren, hoe hard ze er ook voor knokken. En als het dan eindelijk eens beter lijkt te gaan, dan zijn daar de roofdieren die dat voordeeltje weer afpakken. Maar soms slaan prooidieren hard van zich af en worden ze zelf roofdieren.

We Hunt Together is geen serie over stereotype seriemoordenaars.



Typerend voor de betere BBC-thriller is dat naast een prima verhaal, ook de personages zelf altijd veel aandacht krijgen. Het publiek lijkt wel klaar met de karakteristieke tweedimensionale slechte en goede mensen. Ook in deze productie blijkt dat iedereen goede en slechte beslissingen neemt, zowel burgers als politieagenten. En vaak blijken die beslissingen jaren later nog gevolgen te hebben.

Voor de liefhebbers van het genre is We Hunt Together prima kijkvoer. Goed geacteerd, een script dat elementen in zich heeft van Bron|Broen (The Bridge) en Killing Eve, en redelijk driedimensionale karakterschetsen. Ik ben in ieder geval blij dat er een tweede seizoen is aangekondigd.
Volg We Hunt Together
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
02x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
We Hunt Together