Wayward Pines

7.6 / 10
43 min
Mysterie, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Wayward Pines - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door anonymous op 3 juni 2015.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Wayward Pines - Eerste aflevering

Het is niet pluis in dit dorpje. Zoveel wordt wel duidelijk na het bekijken van de pilot van Wayward Pines. Het enige avontuur dat ik zou beleven in dit dorpje, is dat van mijn voortijdige vertrek. Ik Schumacher 'em zo snel mogelijk er vandaan. Maar als je geheim agent Ethan Burke bent (Matt Dillon, Crash), dan is dat niet mogelijk, anders is de serie natuurlijk voorbij. En dat kunnen we niet hebben.

Wanneer Ethan ontwaakt na een auto ongeluk nabij Wayward Pines in Idaho, merkt hij net als ik al snel dat er iets niet pluis is. Ethan is er omdat agent Kate Hewson (Carla Cugino, Entourage) en agent Evans vermist zijn. Ethan arriveert uiteindelijk in de stad en stuit op meer vragen dan antwoorden. Waarom doet iedereen er zo vreemd? Waarom is het ziekenhuis waarin hij is beland zo desolaat en zijn de medewerkers zo creepy? Waarom kan hij geen contact leggen met zijn vrouw en werkgever? Nee, hier klopt echt niets van! Dat vermoeden wordt alleen maar bekrachtigd wanneer hij Beverly (Juliette Lewis, Secrets & Lies) ontmoet. En waarom lijkt sheriff Arnold Pope (Terrence Howard, Empire) zo onverschillig? Ethan moet hier zo snel mogelijk weg... maar kan dat ook?

M. Night Shyamalan staat aan de basis van Wayward Pines. De regisseur die grote hits scoorde met The Sixth Sense, Unbreakable en Signs heeft sindsdien veel van zijn glans verloren. De laatste jaren staat zijn naam synoniem aan onbevredigende projecten, met vooral een zwak verhaal. Wanneer je dat stigma eenmaal verdiend hebt in Hollywood is het zeer moeilijk om daar vanaf te komen. Zeker niet wanneer je met projecten komt als After Earth en The Last Airbender. Het moet gezegd worden dat dit project van Shyamalan heel wat beter bevalt dan die vehikels. Dit is er hoogstwaarschijnlijk niet eentje waar je over tien jaar nog van orgasmeert, maar het zal zeker de liefhebbers van het genre aanspreken.

De sfeer zit goed, de toon is goed en dat is het halve werk. Horror en thriller zijn vaak dé genres die verkeerd worden begrepen. Horror is niet slecht als je niet voortdurend het hoofd stoot tegen het plafond, evenals thriller niet slecht is als het niet spannend is. De sfeer die een serie/film weet te creëren is eigenlijk véél belangrijker. Dat zorgt ervoor dat een project eng óf spannend wordt. Een goed voorbeeld is de film The Exorcism of Emily Rose. Is het eng qua schrikmomenten? Nee, maar verdomme als je geen onbehaaglijk gevoel krijgt van die film... Ik stond doodsangsten uit onder mijn dekbed. Wayward Pines heeft er eveneens een lekkere sfeer in zitten. De serie slaagt erin om de kijker te introduceren aan een omgeving waar je nog niet dood gevonden wilt worden. Daarbij introduceert de serie personages die (de gekke verpleegster gespeeld door Melissa Leo is een topper) intrigeren en het stuk boeiender maken.

Wayward Pines smaakt naar meer. Het is net dat gerechtje dat er niet zo bijzonder uitziet, maar dat bij het proeven toch in de smaak valt. Je wilt weten hoe het mysterie zich ontrafelt en hoe de pionnen in stelling zijn gebracht. Slagen de makers erin om het publiek een stap voor te zijn óf verzandt de serie in voorspelbaarheid en middelmatigheid? Je hoeft geen opticien te zijn, bijvoorbeeld, om een aantal wendingen in deze aflevering te zien aankomen. Je kunt ook vragen stellen bij de houdbaarheid van het gegeven. Soortgelijke series staan namelijk niet bekend om een bevredigend einde. Laat Shyamalan daar nou ook vaak beticht van zijn. Dat wordt wellicht dus met pincet op de bank zitten voor het verwijderen van grijze haren. Te vaak zijn in dit type series de makers bezig met het fabriceren van de wildste dingen, zonder te onthouden dat uiteindelijk wél alles moet samenkomen. Maar dit is voorlopig een bevredigend begin. Ik check nu in bij hetzelfde hotel als Ethan. Ik blijf het hele seizoen. Nu maar hopen dat ik verpleegster Pam niet ergens tegen kom...
Volg Wayward Pines
Vorige aflevering
Bedtime Story
Bedtime Story
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (10)

John Doe
Robert (gast)
03 jun 2015 10:07 -
Ik vind het tot nu toe een interessante mix van Twin Peaks, The X-Files, Eureka en Under The Dome :-)
Reageer
avatar_CC11
03 jun 2015 11:20 -
Volledig met je eens voor wat de eerste aflevering betreft.
Helaas heb ik al moeten vaststellen dat er in de derde episode een paar zaken
gebeuren die gezien het verloop van de aflevering onwaarschijnlijk zijn,
alsof de makers één en ander over het hoofd gezien hebben.
Of ze hebben gewoon een paar scenes eruit geknipt om alles toch in dezelfde
aflevering te krijgen, dat kan natuurlijk ook.
De finale van de derde aflevering deed me eerlijk gezegd ook niet veel goeds
hopen voor het verdere verloop van de serie, maar laat ons daarvoor nog
even afwachten.
Reageer
avatar_anonymous
03 jun 2015 11:59
Er zitten zeker wat haken en ogen aan deze serie, vandaar ook de laatste alinea in mijn recensie. Ik moet de derde ep nog kijken. Maar top dat er een nieuwe actieve MijnSerie member bij is.
Reageer
avatar_ThomasNL92
03 jun 2015 12:04 -
Het is eens wat anders dan die nieuwe superhelden gedoe, dus dat is altijd al positief nieuws haha, maar de serie bevalt tot nu toe nog goed. Er zijn wat verbeterpunten, maar die blijven er altijd. Tot nu nog zzeer positief :)
Reageer
avatar_anonymous
03 jun 2015 12:36 -
Heb de eerste drie ook gezien en weet nog steeds niet goed wat ik er van moet vinden. Ik ben absoluut geen horror fan, maar denk na het einde van ep.3 dat het wel die kant op gaat.
Reageer
avatar_Olga2000
05 jun 2015 18:51 -
Ik moet zeggen dat zowel einde van aflevering 2 als einde van aflevering 3 mij compleet verrast hadden. Ik blijft dus kijken. Het blijft mij boeien. Zo'n serie kijk je niet voor hoge geloofwaardigheidsgehaalte. Spanning en suspens zitten er goed in. Ik ben een beetje een fan :-)
Reageer
avatar_anonymous
05 jun 2015 22:09
Komen wij elkaar weer tegen, Olga. Ook hier ben ik het met je eens, alleen is er natuurlijk wel onderscheid in ongeloofwaardigheid van een concept en ongeloofwaardigheid in het gedrag en handelen van personages. Het concept van Wayward Pines moet je in mee gaan (dus ongeloofwaardigheid op de koop toenemen), maar dat wil niet zeggen dat personages (zowel alleen als onderling) ongeloofwaardig moeten handelen. Het gedrag moet wel min of meer logisch zijn anders komt een serie er ook niet mee weg. Als dat niet het geval is lukt het je ook niet om oogjes dicht te knijpen voor een serie.
Reageer
avatar_alexanderleveld
07 jun 2015 11:35 -
Naarmate de aflevering vorderde, viel het einde mij toch weer tegen. Althans het verraste mij niet en dat vind ik bij een serie zoals deze een must. De sfeer en zeker de zuster waren zeker een zeer groot pluspunt, waardoor ik ook wel weer benieuwd ben naar de rest. Ik ben echter bang dat na 10 afleveringen er niks anders dan een normale, brave serie is uitgekomen.
Reageer
avatar_anonymous
07 jun 2015 11:59
Ja, precies! Dat gaf ik ook aan in de recensie: "Slagen de makers erin om het publiek een stap voor te zijn óf verzandt de serie in voorspelbaarheid en middelmatigheid? Je hoeft geen opticien te zijn, bijvoorbeeld, om een aantal wendingen in deze aflevering te zien aankomen. Je kunt ook vragen stellen bij de houdbaarheid van het gegeven. Soortgelijke series staan namelijk niet bekend om een bevredigend einde." Ik ben het helemaal met je eens!
Reageer
avatar_Tvman
22 nov 2015 16:32 -
Ik vind de vergelijkingen met Twin Peaks wel een beetje onterecht, laten we wel wezen er valt niet te tippen aan David Linch Zijn meesterwerk Twin Peaks.
Verder is Wayward Pines erg leuk
Reageer

Nieuwste recensies

Euphoria - Bonusafleveringen

9.5

Behind Her Eyes - Seizoen 1

6.5

Lupin - Seizoen 1

8

Bloodlands - Eerste aflevering

7.5

Tunn Is (Thin Ice) - Seizoen 1

7

The Wilds - Seizoen 1

7