Wayward Pines

7.6 / 10
43 min
Mysterie, Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Wayward Pines gecanceld door FOX

Als onze ogen ons niet bedriegen staat er op de laatste promo van Wayward Pines toch echt 'serie finale' en niet 'seizoen finale'. Hoewel FOX nog niets officieel heeft aangekondigd lijkt het erop dat het netwerk een enorme draai heeft gemaakt wat betreft de toekomst van Wayward Pines en haar inwoners.

Wayward Pines is op dit moment aantoonbaar één van de meest intrigerende vervolgverhalen van deze zomer en misschien gaan ze wel op zoek naar een nieuw tehuis voor deze serie. Helaas is daar op dit moment niets over bekend. Uiteraard houden we je van eventuele ontwikkelingen op de hoogte.

Wayward Pines draait om geheim agent Ethan Burke (Matt Dillon) die terecht komt in de landelijke stad Wayward Pines, Idaho. Burke heeft de missie om twee vermiste federale agenten te vinden. Maar in plaats van antwoorden, leidt zijn onderzoek slechts tot meer vragen. Wat is er mis met Wayward Pines? Elke stap dichter bij de waarheid is voor Ethan een stap verder van het leven dat hij kende, van de echtgenoot en de vader die hij was. Totdat hij de angstaanjagende realiteit ontdekt dat hij misschien wel nooit levend uit Wayward Pines kan vertrekken.

Zie hieronder voor de promo van de laatste aflevering, die op donderdag 23 juli wordt uitgezonden, en oordeel zelf:Wat denk jij is het terecht dat Wayward Pines gecanceld wordt? Hoop je op een nieuwe start elders in televisieland?

Matt Dillon
Vorige aflevering
Bedtime Story
Bedtime Story
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (33)

avatar_CC11
17 jul 2015 13:30 -
Voor mij niet echt een verrassing, ik had er na 5 afleveringen al meer dan genoeg van.
Reageer
John Doe
Olga2000 (gast)
17 jul 2015 13:49 -
NEEEEE! Uiteindelijk een serie met originele plot en spannend, maar ook dat je aan het denken zet... Ik dacht dat serie helemaal niet zo slecht wat kijkcijfers betreft deed...
Reageer
avatar_anonymous
17 jul 2015 13:58
Ik vind het ook een aardige serie. Alleen zijn de kijkcijfers niet heel erg goed. Het 'aantoonbaar' intrigerend wat Mandy in het bericht stelt valt dus wel mee. De serie verliest elke week kijkers, dat zegt eigenlijk wel genoeg. Daarbij zijn veel acteurs nu betrokken bij andere projecten, aangezien Wayward Pines al in 2013 is opgenomen. Misschien doen ze het, als het terug komt, met een andere cast.
Reageer
avatar_Patricia50
17 jul 2015 14:32 -
Ik ben na 4 afleveringen afgehaakt, waarom weet ik niet precies maar t boeide niet genoeg denk ik
Reageer
avatar_Elby
17 jul 2015 16:29 -
Jammer, vond het best een aardige serie.
Reageer
John Doe
Anja (gast)
17 jul 2015 18:35 -
Ik vond het ook best een goeie serie die nu waarschijnlijk totaal weer absurd eindigt, jammer
Reageer
avatar_Chokingonbile
17 jul 2015 19:52 -
Het begon heel spannend, maar de tweede aflevering was al een stuk minder. En daarna is het wat mij betreft alleen maar slechter geworden. De brlofte van het begin wordt absoluut niet ingelost
Reageer
avatar_tweemaalh
17 jul 2015 22:48 -
Ik heb de serie verder niet gevolgd, dus correct me if I'm wrong. Wayward Pines is gebaseerd op een boek. Kan het niet zo zijn dat het verhaal afgerond is omdat er geen bronmateriaal meer is dat ze kunnen verfilmen?
Reageer
avatar_Mandy1966
18 jul 2015 11:51
Dat klopt idd. Maar Fox had plannen om een tweede seizoen te maken met andere acteurs en wellicht een ander verhaal. Zoiets als True Detective en American Crime,
Reageer
avatar_Peernij
17 jul 2015 22:58 -
Ik vind het wel een leuke serie.
Reageer
avatar_Isa1001
18 jul 2015 08:11 -
Ik vind het tot nu toe een leuke serie, dus jammer als het zou eindigen.
Reageer
avatar_Stella4Ever
18 jul 2015 09:51 -
Ik vind het erg jammer,dat het stopt. Want ik vind Wayward Pines een erg mooie serie, elke donderdag, keek ik altijd geïntrigeerd naar als het begon. Ik hoop dat het op een andere kanaal verder zou gaan, hopelijk zelfde acteurs!
Reageer
avatar_anonymous
18 jul 2015 11:01 -
Misschien was het wel nooit de bedoeling dat het een 2e seizoen zou krijgen en is het na de 10e aflevering gewoon afgesloten. Niet alles wat geen 2e seizoen krijgt is gecanceld.
Reageer
avatar_Mandy1966
18 jul 2015 11:49
Dat klopt, maar Fox had wel degelijk plannen voor het tweede seizoen. Maar ze hebben een 180 graden draai gemaakt.
Reageer
avatar_anonymous
18 jul 2015 14:05 -
Wayward Pines is volgens Fox officieel gecanceld:

"There was chatter out of the San Diego Comic-Con that M. Night Shyamalan’s “Wayward Pines” could return for a second season. After last night’s episode, a promo aired for the season finale, which was promo’d as the “series finale.” SpoilerTV reached out to FOX and received official confirmation that next week’s episode is indeed the conclusion.
“The series was always conceived and presented as 10 episodes only so next week is the finale,” said a rep for FOX.

Het boek is dus gesloten. Dat is toch niet zo erg, eigenlijk? Niet elke serie is gebaat bij een tweede seizoen. Series als Wayward Pines eigenlijk ook niet. Het is onmogelijk om met dit gegeven een boeiend verhaal over meerdere seizoenen te vertellen. Je kunt mensen maar voor een bepaalde tijd laten gissen naar iets voordat de koek op is. Je kunt mensen ook maar voor een bepaalde tijd een mysterie voorschotelen, zonder dat zij uiteindelijk daar de beloning voor krijgen. Dit type serie is gemaakt voor een kort en strak verteld seizoen, zonder fillers. We moeten juist blij zijn dat dit niet de Under the Dome kant opgaat, waar makers meer verhaal willen vertellen dan ze eigenlijk hebben en het publiek zodoende iets erbarmelijks voorschotelen.
Reageer
avatar_Mandy1966
18 jul 2015 14:34
SpoilerTV mag misschien gebeld hebben met Fox, maar Fox heeft nog steeds geen officieel persbericht uitgegeven over Wayward Pines. Dus is het nog steeds niet officieel gecanceld, al lijkt me de trailer bewijs genoeg dat de serie niet meer dan 1 seizoen gaat krijgen.
Reageer
avatar_anonymous
18 jul 2015 15:27
Haha, maar als je het zo stelt; is dan dit hele nieuwsbericht dan niet wellicht een tikkertje te voorbarig? Had er dan geen vraagteken achter de titel van dit bericht horen te staan? Soms heb je geen officieel bericht nodig om te weten wat er aan de hand is, vooral als je kijkt naar andere omstandigheden omtrent deze serie. Wayward Pines is officieel gecanceld.
Reageer
avatar_anonymous
18 jul 2015 15:37
Althans, niet eens gecanceld. De serie wordt beëindigd zoals het bedoeld was, dus we mogen eigenlijk niet eens van een cancellering spreken. Ik vond het een mooie reis van tien afleveringen. On to the next one.
Reageer
avatar_Mandy1966
18 jul 2015 15:56
Dat klopt Virgil, die vraagteken heeft er al een aantal keren achter gestaan, maar ik heb besloten dat de trailer niets aan de verbeelding overlaat. Vandaar zonder vraagteken, maar wel met 'een oordeel zelf'.
Reageer
avatar_Mandy1966
18 jul 2015 15:57
Dat gecanceld heb ik expres gedaan omdat Fox wel degelijk plannen had voor een tweede seizoen. Maar idd oorspronkelijk zou er in eerste instantie maar 1 seizoen komen.
Reageer
avatar_anonymous
18 jul 2015 22:26 -
jammer als het afloopt moest de eerste afleveringen even doorkomen dacht dat is geen leuke serie maar daarna zat ik op de puntje van de bank het te volgen had zelfs geen tijd meer om mijn foon in de gaten te houden
Reageer
avatar_EricThunder
19 jul 2015 05:33 -
Ik had ook vanaf het begin al begrepen dat het een z.g. mini serie was van 10 afleveringen.
Als de "Big Reveal" in aflevering 5 niet was geweest had ik waarschijnlijk ook afgehaakt maar kijk nu door tot het eind.
Reageer
avatar_EricThunder
19 jul 2015 05:34
bedoelde 12 afleveringen
Reageer
avatar_Mandy1966
19 jul 2015 09:44
Wayward Pines heeft maar 10 afleveringen. a.s. donderdag 23/6 is de laatste tiende aflevering.
Reageer
avatar_anonymous
19 jul 2015 10:25 -
Prima, was leuk om naar te kijken
Reageer
avatar_CC11
19 jul 2015 15:24 -
Hoe veelbelovend het begin ook mocht zijn de rest van het verhaal (ik heb het 5 afleveringen uitgehouden) klopte gewoon niet.
Ik had met deze serie tevens het gevoel dat ze zelf niet wisten welke kant ze op wilden gaan, thriller, SF, mysterie, of iets anders...
Allemaal mooi en aardig maar als je er even bij stil staat hing het gewoon met haken en ogen aan elkaar en gebeurden er teveel zaken die gewoon niet konden.
Nee, wat mij betreft een gemiste kans en bijgevolg een terechte exit.
Reageer
avatar_anonymous
20 jul 2015 08:17
Daar heb je op zich wel gelijk in. Wayward Pines is wel een serie waar als je dingen gaat analyseren en er even dieper over nadenkt, je tot de conclusie komt dat er een aantal dingen niet kloppen. En die dingen die niet kloppen kunnen dusdanig het fundament onder deze serie weghalen dat kijkers die op deze manier naar televisie kijken al snel afhaken. Ethan Burke loopt in de eerste afleveringen ook steeds te makkelijk door de straten op zoek naar antwoorden, dat terwijl er overal camera's zijn. Op dat moment is hij 'de dreiging van Wayward Pines', maar toch kan hij meer zijn gang gaan dan logisch is. Daarbij kun je de hele basis onder het idee dat de grondlegger van het stadje heeft makkelijk onderuit halen, aangezien juist de hele opzet en zijn geheimzinnigheid daarover juist heeft geleid tot de positie waar hij nu (de 9e afl) in zit. Inclusie is altijd beter exclusie, wil je mensen in bedwang houden dan dien je ze te betrekken in je plannen. Iemand zoals hoe dat personage wordt neergezet zou beter moeten weten. Misschien vreemder (en totaal onlogisch) is dat er in de 9e afl wordt gestuit op een ruimte met videobeelden van voorheen, beelden die belastend zijn voor Wayward Pines. Er wordt in afleveringen daarvoor steeds gesproken over perceel 33 en je ziet dat mensen het proberen te negeren. Vervolgens bewaakt dan niemand dat gebied? Terwijl daar alle antwoorden liggen die de oppositie nodig heeft? Uhm, oke. Laten we maar zeggen dat je kritiek niet geheel onterecht is.
Reageer
avatar_Mandy1966
20 jul 2015 08:57
LET OP: SPOILERS, niet lezen als je aflevering 5 nog niet hebt gezien.


Als ik echt Wayward Pines ga analyseren schiet ik het vol met gaten. Heleboel dingen die vragen oproepen na de onthullingen in aflevering 5. Heleboel dingen die niet kloppen of op zijn minst een wenkbrauw doet optrekken. Als het werkelijk is zoals er wordt gezegd waar komt dan na 2000 jaar benzine vandaan, papier en al het eten etc... Hoe kan het dat als ze 2000 jaar "ingevroren" zijn geweest ze blauwe plekken hebben en een gebroken arm alsof het gisteren was. En dan de helikopter, die heeft 2000 jaar in een schuur gestaan en alle onderdelen en brandstof hebben ze nog. Om maar niet te praten over het feit dat geen hond in Wayward Pines ooit van de goede dokter en zijn zus hebben gehoord voordat ze daar terecht zijn gekomen.

Uiteraard kan het zo zijn dat alles in de laatste twee afleveringen verklaard wordt, maar als ze bij het aflevering 5 verhaal blijven, klopt er werkelijk helemaal niets van.

Dus ben ik maar gestopt met analyseren en geniet ik gewoon van het intrigerende verhaal in de hoop dat aflevering 9 en 10 een hoop duidelijk gaat maken.
Reageer
avatar_anonymous
20 jul 2015 11:11
Idd, SPOILERS!!

Goede punten. Wat betreft de benzine en hoe zij in hun levensonderhoud voorzien: ze hebben ervoor gezorgd dat zij een kleine samenleving hebben kunnen opbouwen met Wayward Pines. Dwz dat zij een systeem hebben ontwikkeld waar er genoeg voorzieningen zijn om een kleine gemeenschap levende te houden. Dat eten zullen ze dus zelfs vervaardigen. De wereld om het stadje heen is verwoest, maar in het gebied waar Wayward Pines gevestigd is zijn er wel nog middelen en bronnen om voedsel te genereren. Dat benzine is een raadsel, ja. Of iedereen rijdt dan al elektrisch, haha, maar daar is iig niets over gezegd. Dat ingevroren gedeelte is waarschijnlijk doordat de mensen ontvoerd waren en zich daartegen verzet hebben. Wat opzich logisch is, want in zo'n situatie zou je natuurlijk hevig terug vechten. Althans, ik zeker. Dan is het wel voor te stellen dat je diezelfde littekens daarvan nog hebt. Er is bijvoorbeeld niet gezegd dat die machines een helende werking hebben. Wat betreft de dokter: zijn werk was obscuur en niemand geloofde erin, hij heeft daarom ook zijn wil op mensen gelegd. De meesten zijn namelijk niet vrijwillig daar terecht gekomen. Wat de serie wat mij betreft goed doet is vragen oproepen, voer voor gesprek. Dat er veel niet klopt is echter wel zeker.
Reageer
avatar_Jas04
20 jul 2015 17:44 -
Vond het een spannende serie maar begrijp het wel, na 1 seizoen is het verhaal verteld en de mysterie opgelost
Reageer
John Doe
Moega (gast)
20 jul 2015 22:11 -
Als de serie na 10 episodes zal stoppen, zou ik het toch wel jammer vinden. Okay het is nu duidelijk hoe het dorpje wayward pines zich op de kaart bevindt maar als ze creatief zijn moet het naar mijn idee toch wel mogelijk zijn een 2e seizoen te starten. Nu is het wel een erg korte serie wat jammer zou zijn. Ik zit immers nu pas lekker in het verhaal.

Een tegenvaller als episode 10 dus daadwerkelijk de laatste zal zijn...
Reageer
avatar_anonymous
24 jul 2015 12:16 -
Heb hetzelfde als menig kijker hier, erg enthousiast over de eerste afleveringen maar dat 'kakte' keihard in. Helaas moet ik bij mijzelf constateren dat in dit 'genre' dit wel vaker gebeurd. Bijvoorbeeld Under the Dome had dat voor mij ook.
Reageer
avatar_kimregts
13 mrt 2016 18:10 -
Wel leuk dat er toch een nieuw seizoen komt!! Yeah! Ben benieuwd!
Reageer

Laatste nieuws

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op het eerste seizoen van Le Bureau des Légendes. We geven twee code’s weg. Doe mee en maak kans op deze serie!
Vandaag, 14:00
Het schema dat NBC dit jaar presenteert ziet er anders uit dan normaal. Geen komedies en This Is Us in de herfst en de Law & Order-franchise krijgt ook een avond net als de Chicago-franchise.
Vandaag, 13:00
Goed nieuws en slecht nieuws wisselde elkaar af als ABC vernieuwingen aankondigt en niet veel later ook series cancelt en wat er in de plaatst komt van de gecancelde series.
Vandaag, 12:00
De cast van Chicago Med wordt iets kleiner. Twee actrices die een hoofdrol vervullen zullen na zes seizoenen de Amerikaanse medische dramaserie verlaten.
Vandaag, 09:00
Amazon Prime Video heeft de premièredatum van het zevende, tevens laatste, seizoen van de Amerikaanse detectiveserie Bosch bekend gemaakt.
Gisteren, 16:00
Charlotte Brändström (The Witcher) zal ook aanwezig zijn bij de opnames van The Lord of the Rings, zij gaat namelijk twee afleveringen regisseren.
Gisteren, 15:00