Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Peter Rotthier geeft "Warrior (2019) - Eerste aflevering" een 8.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 14 april 2019.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Warrior (2019) - Eerste aflevering

Met Warrior komen we terecht in San Francisco aan het einde van de 19e eeuw. Het was de periode dat de machtigste Chinese tongs (immigranten) een onderlinge strijd leverden om de misdaad in de stad in handen te krijgen.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we in de openingsscène van deze nieuwe televisieserie van Cinemax een boot zien aankomen uit China met een vracht nieuwe werkkrachten. Zowel de Chinezen die aan wal de binnenkomst van het schip aanschouwen als degenen die met het schip meereisden zien er vrij armoedig en vermoeid uit. Ah Sahm (Andrew Koji, The Innocents) valt dan ook meteen uit de toon als hij op de kade stapt. Hij ziet er netjes afgeborsteld uit en draagt niet bepaald traditionele kleding zoals de meeste van zijn landgenoten die in de aanvangsscene te zien zijn.

Ah Sahm drukt ook onmiddellijk zijn stempel op deze nieuwe serie. Nauwelijks aan wal krijgt hij het aan de stok met enkele ordehandhavers van de haven die hij onmiddellijk een lesje leert. Dat wekt natuurlijk verbazing bij de omstaanders omdat hij het aandurft de bewakers tegen te spreken en hen ook nog eens hardhandig aan te pakken. Komt daarbij nog dat Ah Sahm perfect Engels spreekt.

Zijn opvallende aankomst brengt hem bij een van de machtigste tongs die in Amerika neergestreken zijn. Daar wordt hij aangeworven als lid van de knokbende van de organisatie. Ook dat gaat niet onopgemerkt voorbij, want Ah Sahm balanceert op het randje en wordt gelukkig voor hem gered door de zoon van het hoofd van de tong.

Ah Sahm is echter niet voor niets naar Amerika gereisd. Hij is op zoek naar zijn zus, die in China iets mispeuterd heeft en gevlucht is naar Amerika. Bij het begin van zijn zoektocht komt hij al gauw in een bordeel terecht. Of hij daar een degelijk spoor vindt, laten we hier in het midden want de setting van deze serie is hiermee netjes uitgelegd.

[image-120171]

Warrior is zo’n serie die je van bij de eerste seconde bij de strot pakt en je niet meer loslaat. De cinematografie is adembenemend. Het enige minpuntje zijn de vele donkere scenes die opgenomen zijn in het verhaal. Soms vraagt een mens zich af waarom men toch zo graag scenes in het donker laat afspelen. Bij sommige scenes is dat noodzakelijk, maar andere gebeurtenissen kunnen net zo goed in het daglicht getoond worden zodat je als kijker toch een beter zicht heb op de gebeurtenissen die zich afspelen.

Voor de rest valt er op deze eerste aflevering niets aan te merken en mag Cinemax trots zijn op deze verwezenlijking. Als Warrior op deze weg verder blijft gaan en het verhaal een behoorlijk niveau haalt, dan mogen we zeker enkele seizoenen verwachten van deze geschiedkundige material art serie.
Volg Warrior (2019)
Vorige aflevering
A Window of F*cking Opportunity
A Window of F*cking Opportunity
03x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Warrior (2019)