Wallander

8.1 / 10
85 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
8.1 / 10
3seizoenen/32afleveringen/2006 - 2013 
NetwerkSVT
De serie is beëindigd
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!

Beschrijving

Looptijd:85 min20062013 (Beëindigd)
Genres:Detective
Netwerk:SVT
Wallander is een Zweedse detectiveserie van de zender SVT. De serie ging in première op 2 juni 2006.

Wallander is gebaseerd op de serie detective-romans van Henning Mankell over de politie-inspecteur Kurt Wallander. Kurt Wallander (gespeeld door Krister Henriksson) is een melancholische, soms wat cynische politie-inspecteur in het Zweedse Ystad met een voorliefde voor Italiaanse opera's. Zoals zijn Britse tegenhanger, Inspector Morse, is hij een stevige drinker, nukkig, heeft hij het moeilijk om relaties met vrouwen aan te knopen en gebruikt hij vaak onconventionele en zelfs illegale middelen om zaken op te lossen.

Wallander begint met het afstuderen van Wallanders dochter Linda (Johanna Sällström) van de politieschool. Ze vervoegt zich bij het politiekorps van Ystad, wat niet naar de zin is van haar vader. Dit zorgt in de serie vaak voor conflicten. Ze heeft een knipperlichtrelatie met de rechterhand van Wallander, Stefan Lindman (Ola Rapace), wat eveneens voor spanningen zorgt.
Koop serie

Seizoenen

Seizoen 1
0 / 13
Seizoen 1
Seizoen 2
0 / 13
Seizoen 2
Seizoen 3
0 / 6
Seizoen 3

Recensies (0)

Er zijn nog geen recensies van de serie Wallander.

Populaire reacties (3)

avatar Sproet2jes
9.4
27 Mei 2016
Jahaa, dat is er zeker, een 4de seizoen, want ik ging zonet kijken tussen mn dvdtjes, wat ik al had van de zweedse Wallander, en tot mijn plezierige verbazing...lag daar n gesealde seizoen 4 op mij te wachten....joppitoppi.!
avatar anonymous
-
19 dec 2013
Er is ook nog een vierde seizoen van deze serie.

Vergelijkbare series

Forbrydelsen
4 stemmen
Borgen
4 stemmen
Homeland
3 stemmen
Wallander