Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "Vinyl - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door anonymous op 7 Maart 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Vinyl - Eerste aflevering

Vinyl is een serie over een platenmaatschappij rond de jaren 70. De tijd waarin onder andere Led Zeppelin op kwam. Een tijd die geweldig is voor menig muziekliefhebber en daarom is de serie dan ook direct aantrekkelijk.

De serie speelt zich af in verschillende tijden. Het draait allemaal om Richie Finestra (Bobby Cannavale, Chef), de baas van de platenmaatschappij American Century. Tijdens de eerste aflevering zie je hem onder andere in de tijd waarin de serie zich afspeelt, dat hij een deal probeert te sluiten over zijn bedrijf. Maar ook in zijn vroegere jaren, hoe hij begon en hoe hij is gekomen tot hoe hij nu is. Continu schakelt de serie van tijd naar tijd, wat een beetje verwarrend kan zijn.

Een grote vaart zit er niet in de serie. Het is veel gepraat, veel uitleg en je moet vooral erg goed opletten om de verhaallijn van de aflevering goed te kunnen volgen. Wijk je even af met je ogen, dan zit je al niet meer goed in het verhaal. De hele serie draait om heel veel drugs, veel naakt en natuurlijk ontzettend veel goede muziek. De business waarin hij zich bevindt is erg goed uitgewerkt en erg interessant om te zien. De acteurs spelen allemaal verrassend goed en zolang je het onderwerp interessant genoeg vindt, zit je helemaal in de serie. Dit is zo’n serie dat je na de eerste aflevering tegen mensen vertelt: "Ik heb echt zo’n bizarre serie gezien." En ik denk ergens dat dat ook een beetje de bedoeling is van de hele serie.

De serie is vooral voor mensen die het leuk vinden om een serie te kijken met veel inhoud en waar je je goed op moet concentreren. Af en toe had ik wel het idee dat ik echt niet meer wist waarom ik deze serie nog aan het kijken was. Soms is de verhaallijn zo bizar en vaag, maar toch nog steeds leuk genoeg om door te kijken. Voor je gevoel ben je meer een film aan het kijken dan daadwerkelijk een serie. Een goede film, dat dan weer wel.

Wel ben ik erg benieuwd hoe ze verder gaan met de serie. Na de eerste aflevering heb je voor je gevoel al vijf afleveringen gekeken, zo veel informatie krijg je binnen. Ook heeft de eerste aflevering een goede cliffhanger, alleen daardoor al wil je direct aflevering twee af kijken.
Volg Vinyl
Vorige aflevering
Alibi
Alibi
01x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_paranoia68
07 maa 2016 19:48 -
Als ik film of serie kijk mijn concentratie verschild niet, beide moet je in het verhaal blijven...
verder vind ik het een charmante recensie. :)
Reageer
avatar_Christophe
29 jul 2016 12:28 -
Ondertussen is bekend dat er geen tweede seizoen komt. Mijn zwager vindt Vinyl de beste serie van 2016. Zelf ben ik er nog niet aan begonnen, misschien in september, als ik minder vakantie heb en meer thuis ben. Fijne recensie.
Reageer
avatar_renzoroy
29 sep 2016 13:17 -
Zo zonde dat HBO Vinyl eerst wel verlengd en dan later op die beslissing terug gekomen is en het toch heeft gecancelled.... Naar mijn mening is dit 1 van de beste series ooit...:(
Reageer
Vinyl