Vikings

8.4 / 10
44 min
Avontuur, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Vikings - Seizoen 5 (eerste deel)" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 27 februari 2018.
Leuk?
7
3
Bekijk stemmen

Vikings - Seizoen 5 (eerste deel)

Nadat de zonen van Ragnar aan het eind van seizoen vier wraak hebben genomen op koning Ecbert voor de dood van hun vader ontstaat er onenigheid tussen Ubbe en Ivar de beenloze. Ubbe besluit terug te keren naar Kattegat om koningin Lagertha bij te staan. Bjorn trekt naar de middellandse zee in het gezelschap van Halfdan, de broer van koning Harald

Harald zelf keert ook terug naar de heimat en wordt daar gevangen genomen door Lagertha. Die is echter besluiteloos over wat ze met de man moet aanvangen waardoor hij de kans krijgt om te ontsnappen. Tijdens die ontsnapping ontvoerd hij Astrid de lievelinge van Lagertha en trouwt met haar.

Ondertussen weten Ivar de beenloze en de in Engeland achtergebleven vikingen York te veroveren. Zij krijgen echter een nieuwe tegenstander tegenover zich. Bisschop Heahmund (Jonathan Rhys Meyers, The Tudors) is van geen kleintje vervaard en besluit York te heroveren. Hierbij wordt hij echter gevangen genomen door Ivar en wordt hij als slaaf meegenomen naar het Hoge Noorden.

Na hun avonturen in het Midden Oosten waarbij ze nipt ontsnappen aan de dood keren ook Bjorn en zijn trawanten terug naar Kattegat.

Misschien is die stap wel logisch want de beenloze Ivar gaat meer en meer op zijn vader lijken.In hun thuisland maakt iedereen zich klaar voor de nakende strijd waar de zonen van Ragnar tegenover elkaar komen te staan. De laatste twee afleveringen van het eerste deel van dit vijfde seizoen draaien dan ook uit op enorme veldslagen waarbij heel wat bekende personages het leven zullen laten. Aan het eind weten we echter nog niet wie uiteindelijk het pleit in zijn voordeel zal beslechten. Zeker niet als in het laatste beeld van die tiende aflevering een oudgediende opnieuw opduikt.

Naast alle beslommeringen van de familieleden van Ragnar is er ook nog Floki, die er in slaagt een aantal mensen mee te tronen naar een nieuwe plek waar vrede en rust heerst. Enkele aanvankelijke volgelingen zijn uiteindelijk niet zo blij als ze op de plaats terechtkomen waar Floki hen naar toe heeft gebracht en al vlug ontstaan ook daar heel wat strubbelingen.

© History


Vikings gaat op het elan van de vorige seizoenen verder, maar met de inbreng van Bisschop Heahmund lijkt men toch ook terug te grijpen naar het verleden. Misschien is die stap wel logisch want de beenloze Ivar gaat meer en meer op zijn vader lijken. Alleen is hij veel meedogenlozer en spaart hij niemand. Hij is echter heel sluw en weet soms uitzichtloze situaties naar zijn hand te zetten.

Hoewel we tijdens de laatste aflevering heel wat vaste personages het loodje zien leggen, krijgen we pas in aflevering 11 te zien wie het strijdtoneel echt allemaal overleefd heeft. Pas dan zullen we ook te weten komen hoe de nieuwe verhoudingen zullen zijn om de strijd over Kattegat te beslissen. Want het is duidelijk dat de teruggekeerde de sleutel in de hand heeft om te bepalen wie de nieuwe vikingheerser zal worden.
Volg Vikings
Vorige aflevering
The Last Act
The Last Act
06x20
Leuk?
7
3
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_svandenberg86
27 feb 2018 16:21 -
Er staat serieus in elke alinea een spoiler.. Als je dit leest en je gaat vervolgens de afleveringen kijken weet je in ieder geval wat er in elke aflevering min of meer gaat gebeuren.
Reageer
avatar_Javelin
27 feb 2018 16:38
Ja het zou ook wel fijn zijn als mensen tegenwoordig een recensie schrijven en niet een samenvatting van de eerste afleveringen. Ik heb dit al eerder bij MijnSerie aangegeven bij andere recensenten maar kennelijk wordt daar nog niet op gereageerd. Ook deze recensie is in wezen gewoon een opsomming van wat er gebeurt is en dat kan volgens mij niet helemaal de bedoeling zijn.
Reageer
avatar_anonymous
27 feb 2018 19:26 -
Vikings is een serie van hrote klasse,hoed berhaal,goed geacteerd,een echte aanrader.
Reageer
avatar_wolleke
20 apr 2018 07:53 -
Dit is toch geen recensie? Dit is gewoon een opsomming van wat er gaat gebeuren in dit seizoen.
Reageer
avatar_seriefan90
30 aug 2019 10:23 -
Seizoen 5 was waardeloos slecht ik had het idee dat ik naar een hele andere serie het kijken was hoop dat seizoen 6 beter zal ziin.
Reageer

Nieuwste recensies

Rocco Schiavone - Seizoen 4 (Code MyLum)

8

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7