Vikings

8.4 / 10
44 min
Avontuur, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
anonymous geeft "Vikings - Seizoen 3" een 9.5.
Geschreven door anonymous op 18 Maart 2016.
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Vikings - Seizoen 3

Toen een paar jaar geleden het eerste seizoen van Vikings uitkwam had ik niet verwacht dat het zo'n succes zou worden. Vikings is met inmiddels vier seizoenen op de teller een echt kijkcijferkanon. In de eerste twee seizoenen leren we Ragnar, Bjorn, de zoon van Ragnar en Rollo (Clive Standen) de broer van Ragnar kennen. In het eerste seizoen was Ragnar slechts een boer, een Viking die zijn zaken op orde had, die zorgde voor vrouw en kind en hield van zijn kleine nederzetting aan het water.

© History


Gaandeweg richtig Parijs komt hij erachter dat niet iedereen in zijn omgeving het goed met hem voor heeft.

In het tweede seizoen ruilde hij de prachtige Lagertha (Katheryn Winnick, Bones) in voor prinses Aslaug (Alyssa Sutherland) en kreeg met haar ook meerdere kinderen. Ondertussen werd Bjorn groter en sterker en trad hij in de voetsporen van zijn vader. De band tussen Rollo en Ragnar is in het tweede seizoen ook niet de beste, en dan is daar nog Engeland, het land wat Ragnar zo graag wil bezitten. Het land waar Athelstan (George Blagden, Versailles) vandaan komt; de Engelse monnik die het gevecht tussen hoofd en hart en tussen Engeland en het rijk van Ragnar aan moet gaan.

In het derde seizoen volgt Ragnar de weg van Athelstan. Hij heeft namelijk gezegd dat Parijs de stad is om binnen te vallen; het is de plek waar alle rijkdommen van de wereld te vinden zijn. Helaas lopen niet alle veldslagen goed af, iets wat Ragnar aan den lijve ondervindt. Gaandeweg richtig Parijs komt hij erachter dat niet iedereen in zijn omgeving het goed met hem voor heeft. Dit resulteert in het verlies van een belangrijk persoon in Ragnars leven.

Fimmel speelt niet Ragnar, hij is Ragnar. Hoe hij in de huid kruipt van Ragnar is geweldig om te zien

Floki (Gustaf Skarsgård, Autumn Blood), steelt in Vikings nog steeds de show. Wat een briljant acteur is hij. Travis Fimmel zet Ragnar seizoen na seizoen beter neer. Hoe hij in de huid kruipt van Ragnar is geweldig om te zien: Fimmel speelt niet Ragnar, hij ìs Ragnar. En dan Bjorn (Alexander Ludwig); was hij in de eerste twee seizoenen nog een knulletje, nu steelt hij de show. Hij is een krijger in hart en nieren. Helaas moeten we dit seizoen ook afscheid nemen van prachtige karakters waarvan je het vreselijk vindt om ze te verliezen, al zijn er ook die je snel naast je neerlegt. Al met al is seizoen drie van Vikings er eentje om door een ringetje te halen. Het is gewelddadig, spannend, soms emotioneel, en het laat je tot aan de allerlaatste aflevering op het puntje van je stoel zitten.

© History


Het derde seizoen van Vikings wordt op dit moment uitgezonden op Fox Nederland. Elke maandag om 23.00 uur is er een nieuwe aflevering van deze geweldige serie.
Volg Vikings
Vorige aflevering
The Last Act
The Last Act
06x20
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_ThomasNL92
18 maa 2016 10:39 -
Vikings is één van de beste series op TV momenteel. Vind het een stuk beter dan GoT, maar dat is mijn mening. Seizoen 4 dat reeds begonnen heeft, heeft ook al wat nieuwe verrassingen voor ons in petto :)
Reageer
avatar_anonymous
18 maa 2016 10:45
Seizoen vier in inderdaad ook weer geweldig! Game of Thrones is ook goed, maar die zoeken echt de grens op, terwijl Vikings zich houdt aan de geschiedenis van Ragnar en de zijne.
Reageer
avatar_CC11
19 maa 2016 07:28 -
Een goede serie zeer zeker maar het is al evenzeer fictie als GOT want de legende van Ragnar is meer dan waarschijnlijk gebaseerd op de "heldendaden" van een 6-tal verschillende koningen door de negende eeuw.
En ja, hoe boeiend het ook mag zijn een 9,5 vind ik persoonlijk iets te veel van het goede, daarvoor zitten er teveel foutjes in de serie.
Reageer
avatar_anonymous
24 maa 2017 14:02 -
Vikings is een serie die je meeneemt in een goed en diep verhaal, alhoewel de serie zich baseert op verhalen die zijn gebaseerd op meerdere personen en niet alles historisch accuraat is, leer je toch een beetje meer kennen over de vikings en hun cultuur
Reageer
Vikings