Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Trailer voor tweede seizoen Vikings: Valhalla

Vikings: Valhalla keert volgende maand terug op Netflix met het tweede seizoen. De streamingdienst heeft een trailer en nieuwe details vrijgegeven over wat het historische drama te wachten staat.

Met in de hoofdrollen Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Haukur Jóhannesson , Laura Berlin, David Oakes, Pollyanna McIntosh en Soren Pilmark, neemt de serie kijkers mee naar de tijd honderd jaar na de Vikings-serie en volgt Lief Erikson (Corlett).

Seizoen twee begint kort na de tragische val van Kattegat. Bradley James (Medici: Masters of Florence), Hayat Kamille (Tyrant), Marcin Dorociński (The Queen's Gambit) en Sofya Lebedeva (McMafia) hebben zich aangesloten bij Vikings: Valhalla voor het tweede seizoen dat op donderdag 12 januari verschijnt.

Vikings: Valhalla

Jeb Stuart, de bedenker van de Netflix-serie, zei het volgende over seizoen twee:

"Het hele concept van het tweede seizoen is dat we deze drie helden nemen die in Scandinavië zijn en ze uit hun comfortzone blazen. Seizoen twee voor Harald en Leif is een roadtrip: Het is Thelma en Louise op de Dnjepr rivier. De twee beginnen aan deze ongelooflijke reis. Freydís moet naar Pommeren, wat een zeer moeilijke omgeving is.

Het tweede seizoen zal laten zien dat als je omgaat met mensen die net als jij zijn, eten zoals jij, praten zoals jij, je soms toch in de problemen kunt komen. Dus moet je de boel op stelten zetten, wat volgens mij is wat de Vikings deden. En ze deden het prachtig, beter dan waarschijnlijk elke andere cultuur. Dus we stellen een bont gezelschap samen van edelen, moslim astronomen en oplichters, en ze vertrekken vanuit Novgorod."

Nieuwe details over de rollen van de nieuwe castleden werden ook door Stuart geschetst:

"Harekr (Bradley James) is de heerser van Jómsborg, een soort legendarische Vikingplaats waar de uber-paganistische Vikingen leefden. Hij is een groot krijger, maar omdat hij heidens is, heeft hij een schot in de roos voor onze heidense jagers, zoals Olaf.

De Jomsvikings waren zeer streng en rigide, dus Harekr heeft zeer, zeer, zeer specifieke regels waar hij naar leeft. Zo waren de Jomsvikingen heel trouw aan hun leider. Ze zouden vechten tot de dood, zelfs als ze soms dachten dat hun leider geen gelijk had."

"Mariam (Hayat Kamille) is een van mijn favoriete personages. Haar naam is een knipoog en teken van respect naar Mariam al-Astrulabi, de grote astronoom, navigator en wiskundige uit het Huis der Wijsheid in Bagdad. Onze Mariam is een astronoom die vastzit in Novgorod. Ze ging naar het noorden in ons verhaal, naar het noorden vanuit Constantinopel om de hemel te bestuderen, en specifiek, om de meteorieten en dat soort dingen te bestuderen. Ze is een polyglot en kan ook Latijn, Grieks, Arabisch en Russisch lezen."

"Jaroslav de Wijze (Marcin Dorociński), de krijgsheer van Kyivan Rus, is de oom van zowel Olaf als Harald. Hij wordt gespeeld door Marcin Dorociński, de Poolse acteur die in The Queen's Gambit speelde, waar hij een Sovjet-schaker speelde. Hij heeft een geweldige humor waar het publiek echt van zal genieten, zoals hoe hij Harald niet echt veel ruimte geeft. Hij heeft dat stoere oom gedoe."

"Elena (Sofya Lebedeva) is een van mijn favoriete personages. Ze is de veerkrachtige dochter van een edelman uit Kyivan Rus."
Video on youtube
Vorige aflevering
The Reckoning
The Reckoning
02x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_gilenevanstijn
14 jul 2023 16:56 -
Goede serie jammer dat er maar 2 seizoenen zijn
Reageer
Vikings: Valhalla