Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Sam Blaauboer geeft "Video Game High School - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Sam Blaauboer op 5 augustus 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Video Game High School - Seizoen 1

Stel je voor: een school waar je naam je online ‘gamertag’ is en waar je in plaats van topografie aanvalstactieken van de meest gespeelde shootergame leert. Dat is Video Game High School (VGHS). VGHS is een serie die eerst op YouTube te zien was. Op het kanaal RocketJump. Later is de serie ook beschikbaar gemaakt op Netflix. Op beide kanalen is de serie inmiddels al zo’n 6 jaar te bekijken en sprak mij gelijk wel aan. Als fervent fan van gamen moest ik wel even kijken wat deze serie te bieden had. Ik kan zeggen dat ik erg ben verrast.
Video Game High School
© Zone Reality

Het verhaal volgt Brian D. (Josh Blaylock, The Long Road Home), een student met een passie voor gamen.

Nieuwe school vol met allemaal gamers.

Wanneer hij zich met een paar vrienden op een server bevindt waar opeens de beste speler van de wereld joined, The Law (Brian Firenzi, 5-Second Films) verandert voor hem alles. Na een akkefietje waarin Brian D The Law ‘killed’ wordt hij wereldberoemd. Zodoende krijgt Brian de kans om te spelen voor een van de beste eSports scholen in de Verenigde Staten, VGHS. In het seizoen zien we hoe Brian zich probeert te plaatsen op deze nieuwe school vol met allemaal verschillende gamers. Racers, FPS-ers en noem maar op. Hij ontmoet vrienden als Ted Wong (Jimmy Wong) en Ki Swan (Ellary Porterfield), maar ook liefdesinteresse Jenny Matrix (Johanna Braddy, Quantico) en natuurlijk rivaal, The Law.

Video Game Hjgh School heeft in het eerste seizoen maar een schrale vijf afleveringen (op Netflix).

De vijf afleveringen laten de eerste periode van Brian’s tijd op VGHS zien.

Meer is ook eigenlijk niet nodig voor deze miniserie. De vijf afleveringen laten de eerste periode van Brian’s tijd op VGHS zien. Een leuke combinatie van vriendschap, rivaliteit en de problemen die voorkomen op een (video game) school. Ondanks dat de serie gemaakt is door een team dat voornamelijk bekend staat als YouTube Creators is de kwaliteit echt niet minder dan die van een andere Netflix-serie. De komedie is aanwezig, de vindingrijkheid is typisch voor een YouTube serie en de FX heeft een game-achtig thema. Dat geeft de serie juist extra charme.

Als iemand die houdt van gamen en toch wel geïnteresseerd was in zo’n soort serie kan ik zeggen dat dit wel een aanrader is. Natuurlijk, de mindset moet wel een beetje worden veranderd. Verwacht geen diepgang zoals andere grote series bieden. Je moet maar geloven dat gamen het belangrijkste is in de wereld. Zodra je dat eenmaal door hebt, dan is de serie een lekker wegkijkertje. De actiescènes maken de serie wel. Zoals gezegd heeft de FX hier erg veel mee te maken. Het is alsof de karakters letterlijk in de game zitten. Toch wel de droom van elke gamer, lijkt mij. VGHS gaat natuurlijk nog door. Er volgen nog twee seizoenen. Er komt meer diepgang in het verhaal en het wordt over het algemeen een nog betere serie. Al met al, een goed eerste seizoen met een leuk verhaal waar in seizoenen twee en drie op wordt voortborduurd. Een mooie 7 staat dan ook op zijn plaats.
Video Game High School
© Zone Reality
Volg Video Game High School
Vorige aflevering
The N64
The N64
03x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Video Game High School