Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "Vice Principals - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 4 november 2016.
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Vice Principals - Seizoen 1

Vice Principals is een reeks van HBO waarvan veronderstelt wordt dat de lachspieren overuren gaan doen. De insteek van twee ontevreden onderdirecteuren die gepasseerd worden bij de benoeming van een nieuwe schooldirecteur is dan ook een dankbaar gegeven om een hilarisch drama rond te bouwen.

Negen afleveringen lang wordt de nieuwe directrice het vuur aan de schenen gelegd door de twee wat resulteert in bij wijlen soms absurde humor. Bovendien hebben de makers ook oog gehad voor het drama gebeuren want zowel de directrice als haar twee onderdanen hebben het niet echt makkelijk in hun privéleven.

Wanneer de directeur van een middelbare school besluit om op pensioen te gaan om voor zijn zieke vrouw te zorgen, hopen de twee onderdirecteurs alle twee om zijn plaats in te nemen. Zowel de strenge en onpopulaire Neil Gamby (Danny McBride, Eastbound And Down) als de populaire Lee Russell (Walton Goggins, Sons Of Anarchy) zijn er zeker van dat het postje van directeur naar hen zal gaan. Ze zijn dan ook allebei enorm teleurgesteld en kwaad als het schoolbestuur Dr. Belinda Brown (Kimberly Hebert Gregory, Devious Maids) aanstelt als nieuwe leidinggevende van de school.

De gedisciplineerde Gamby en de chaotische Russell kunnen elkaar niet luchten maar door de aanstelling van Brown, besluiten ze om de handen in elkaar te slaan om de nieuwe directrice het leven zuur te maken en om haar zo snel mogelijk weg te werken uit de school zodat één van hen beiden op de directeursstoel kan plaatsnemen.

Om dit te bewerkstelligen is volgens Russell alles toegestaan en hij slaagt er telkens in om Gamby mee te slepen in zijn plannen. De heren aarzelen ook niet om de wetten met de voeten te treden waardoor heel wat van hun escapades escaleren. En hoewel het er eigenlijk een beetje over is wat de kerels doen om Brown buiten te pesten, toch komen ze er steeds mee weg en heb je sympathie voor beide kerels.

Naast hun pogingen om elkaar het leven zuur te maken moeten zowel de onderdirecteurs als de directrice ook hun privéleven onder controle zien te krijgen. Russell is getrouwd met een Koreaanse en zijn schoonmoeder, die geen woord Engels spreekt, moeit zich constant met van alles en nog wat. Ze scheld hem de huid vol in het Koreaans wat vooral in het begin van de reeks hilarisch is, maar gaandeweg toch een beetje vervelend wordt.

Gamby is pas gescheiden en tracht het contact met zijn dochter te onderhouden. De nieuwe vriend van haar moeder is een motorcrosser en het meisje zelf, krijgt ook de microbe te pakken. Dankzij een van de leraressen van de school, Miss Amanda Snodgrass (Georgia King, The New Normal), aanvaardt hij de keuzes van zijn dochter en hij wordt zelfs verliefd op de blonde juffrouw.

Dr. Brown tenslotte is weggevlucht met haar twee zonen omdat ze niet wil dat ze nog contact hebben met hun vader. Ook dat loopt niet echt van een leien dakje want papalief komt zijn pupillen bezoeken en hoopt ze te overtuigen om met hem mee terug naar huis te gaan.

Al deze verhaallijnen lopen netjes door elkaar en zorgen voor heel wat pittige humoreske elementen en maken van Vice Principals toch een van de leukere humoristische series van de voorbije jaren. Liefhebbers zullen alvast blij zijn dat er een tweede jaargang om ons afkomt en we kunnen alleen maar hopen dat hetzelfde niveau gehaald wordt.
Volg Vice Principals
Vorige aflevering
The Union of the Wizard & The Warrior
The Union of the Wizard & The Warrior
02x09
Leuk?
2
2
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
04 nov 2016 16:19 -
Voor mij was dit een serie die de verwachtingen echt niet kon inlossen en die ik eerder zie als een gemiste kans in plaats van een geslaagde komedie.
Ik vind je score dan ook ruimschoots overdreven voor een serie die de middelmaat niet overstijgt en naar HBO-normen zelfs ondermaats genoemd mag worden.
Reageer
avatar_anonymous
04 nov 2016 22:55 -
Ik vond het erg leuk hoe verder in de reeks hoe beter. Lekker absurd en uitvergroot.
Reageer
Vice Principals