Versailles

7.9 / 10
55 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Peter Rotthier geeft "Versailles - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Peter Rotthier op 10 februari 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Versailles - Seizoen 2

In het Frans-Canadese epos Versailles trekt men resoluut de kaart van de Franse geschiedenis. Het kasteel van Versailles is een van de meest bejubelde architecturale werkjes die je kan bezoeken in Frankrijk. Het paleis dat gebouwd werd door de Zonnekoning, Louis XIV, is een pareltje geworden, maar herbergt ook heel wat geschiedenis.

© Canal+


In het eerste seizoen konden we zien hoe Louis de veertiende het hof aan zijn zijde wilde hebben. Omdat de residentie in de hoofdstad te klein was om de hele hofhouding in zijn nabijheid te houden, besloot hij een paleis te bouwen in het naburige Versailles met daaraan verweven enkele schitterende tuinen.

Met die achtergrond konden we kennismaken met Louis Quatorze (George Blagden, Vikings), zijn vrouw en zijn minnaressen. We zien hem zijn eerste politieke keuzes maken en zijn eerste oorlog voeren.

Versailles is een geschiedkundig drama met liefde en erotiek, misdaad en politiek, oorlog en vrede en heel wat afgunst.Hiervoor doet hij ook beroep op zijn jongere broer Filips (Alexander Vlahos, Merlin). Deze is niet bepaald een onbesproken blad. Hoewel hij getrouwd is, gaat zijn voorkeur uit naar de mannenliefde. Het is dan ook niet vreemd dat er heel wat vragen gesteld worden bij de vier kinderen die hij verwekte bij zijn eerste vrouw.

Nadat aan het eind van het eerste seizoen Filips eerste vrouw vergiftigd wordt, koppelt zijn broer hem aan aan zijn tweede vrouw; de Duitse prinses Palatine (Jessica Clark, Silent Witness). Ondanks zijn openlijke homoseksualiteit weet de jonge prinses haar man geregeld te verleiden om zijn echtelijke plichten na te komen. Dit is niet naar de zin van Filips minnaar, Chevalier (Evan Williams, Awkward).

Ondanks zijn open homoseksualiteit, weet de jonge prinses haar man geregeld te verleiden om zijn echtelijke plichten na te komen.Louis zelf ziet steeds meer rebellie opduiken in zijn hofhouding. Heel wat edelen zijn niet gelukkig met het feit dat ze dag in dag uit aan het hof moeten verblijven en geregeld worden er mensen vergiftigd. Tussendoor trekt de vorst ook nog even ten oorlog met de Nederlanden.

Zijn minnares, Madame Montespan (Anna Brewster, Material Girl), voelt ook het einde van haar relatie met de koning naderen en doet alle moeite om in de gunst van de koning te blijven. Ondertussen blijft Fabien Marchal (Tygh Runyan, Stargate: Universe) de vergiftigingen aan het hof onderzoeken, ondanks het feit dat hij door de koning van zijn taak ontheven is.

In dit tweede seizoen krijgen we opnieuw tien afleveringen met heel wat politiek gehaspel zowel op regerings als op het relationele vlak. De kuiperijen van zowel de regeringsleiders als de lagere edelen en de hofhouding van de koning en zijn familie zorgen voor heel wat problemen maar ook voor mooie momenten.

Als je iets dieper ingaat op wat je te zien krijgt in Versailles en de geschiedenis van de verschillende personages er eens op naslaat, zal je merken dat de makers van deze reeks geschiedkundig vrij gedetailleerd aan het werk zijn gegaan. Hierbij hebben ze waarschijnlijk wel heel wat hulp gekregen van de tweede vrouw van Filips die heel wat brieven schreef naar een van haar tantes, waarin ze uitvoerig berichtte over het leven aan het hof.

© Canal+


Versailles is een geschiedkundig drama met liefde en erotiek, misdaad en politiek, oorlog en vrede en heel wat afgunst. Voer dus om er prachtige televisie mee te maken en daar is men helemaal in geslaagd. We kunnen alleen maar in spanning afwachten tot we ook het derde seizoen voorgeschoteld krijgen.
Volg Versailles
Vorige aflevering
The Legacy
The Legacy
03x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Olga2000
10 feb 2018 18:16 -
Serie is bizar goed! Nu te hopen dat npo die gaat uitzenden. Ik heb die op Belgische zender en op bbc1 gevolgd.
Reageer

Nieuwste recensies

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7

The Flash (2014) - Seizoen 6 (DVD)

7

Swanenburg - Eerste aflevering

7.5