Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Dramaserie Versailles bij NPO Start Plus

Versailles is een Franse dramaserie van de zender Canal+. De serie ging daar in première in november 2015. Er zijn drie seizoenen gemaakt.

Het eerste seizoen van Versailles werd vorige maand beschikbaar gesteld op NPO Start Plus, waar vanaf 18 januari ook het tweede seizoen van tien afleveringen te bekijken is. Daarin trekt Koning Louis ten strijde tegen zijn aartsvijand Willem van Oranje. Het derde seizoen van Versailles, dat ook bestaat uit tien afleveringen, is vanaf 15 februari te bekijken op NPO Start Plus. Daarin krijgt de koning van Frankrijk onder meer te maken met protesten tegen zijn hoge belastingen.

Video on youtube


De serie neemt de kijker vanaf de start mee naar het jaar 1667 en toont een deel van de Franse geschiedenis rondom Koning Lodewijk XIV, oftewel de Zonnekoning. Lodewijk was een jonge intelligente koning die na de dood van zijn moeder - op vijfjarige leeftijd - alleenheerser werd over het toen rijkste land van Europa: Frankrijk. De rol van de 28-jarige Koning Lodewijk XIV wordt in deze serie door de charismatische Engelse acteur George Blagden (Vikings) knap neergezet.
Vorige aflevering
The Legacy
The Legacy
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Versailles