Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Ron Schoonwater geeft "Veep - Seizoen 4 (DVD)" een 6.5.
Geschreven door Ron Schoonwater op 21 Oktober 2016.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Veep - Seizoen 4 (DVD)

Veep blijkt meer de serie van de glimlach dan van de schaterlach. Seizoen 4 stelt niet teleur. Het is een vooruitgang ten opzichte van het chaotische seizoen 3. Dit komt vooral omdat de snelheid in grappen en grollen behoorlijk is teruggebracht. De serie is dit seizoen meer verschoven van humor op basis van karikaturaal uitvergrote personages naar humoristisch drama. Opvallend, want de meeste personages zijn allemaal gebleven. Het feit dat het hoofdthema, de strijd van Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus, Seinfeld) om president te worden en te blijven, ook echt het hoofdthema is, geeft de serie meer rust. Bijzaken als het afscheid van Dan Egan (Reid Scott, The Big C) uit het team en het gedwongen afscheid van de Veep worden wel belicht, maar blijven randzaken.

Veep
© HBO


Seizoen 4 blijft dichter bij de realiteit. Daarbij wordt ook niet alles uitvergroot. Er zijn elementen terug te zien die ook in de strijd tussen Clinton en Trump gebeuren. De campagne om president te worden, de strijd om het imago en de ondergesneeuwde boodschap. Natuurlijk gaat er in Veep weer van alles mis en worden er onschuldige slachtoffers gemaakt. Dat allemaal alleen maar om Selina en haar strijd om de macht te dienen. Ondanks alles komt haar menselijke kant soms naar boven. Zoals wanneer ze haar, op haar verliefde, hulpje Gary Walsh (Tony Hale, Arrested Development) weer omarmt na een grote blunder. Aan de andere kant gaat ze over lijken als het haar en haar team uitkomt. Mensen die goed werk leveren worden ontslagen terwijl degenen die de fouten gemaakt hebben mogen blijven zitten. Al is het maar om het imago van Selina en haar team te beschermen. Grootste slachtoffer is misschien wel haar eigen dochter. Haar privéleven wordt namelijk aardig overhoop gegooid.

Het onderzoek naar Selina en haar team over de uitgelekte geheime informatie is een van de hoogtepunten. Het ongemak bij de ondervraagden en de poging invloed te hebben op de uitkomst worden mooi in beeld gebracht. Verder levert de zoektocht naar een nieuwe running mate voor de campagne goede televisie op. Uiteindelijk wordt Tom James (Hugh Laurie, House) gekozen. Zijn voordeel blijkt al snel zijn nadeel. Zijn populariteit ontstijgt die van Selina. Het gevolg is een onderhuidse strijd die zijn climax bereikt bij de speech op het einde.

Veep
© HBO


Dit seizoen mag dan beter zijn dan het vorige, het probleem blijft dat Veep te weinig blijft hangen. Er zijn momenten waarop een glimlach niet te onderdrukken valt. Helaas zijn die momenten snel weer vergeten. De schaterlach om die geweldige anekdote of situatie is er nooit. Veep is daarom een leuke serie, maar een echte klassieker zal het nooit worden.
Volg Veep
Vorige aflevering
Veep
Veep
07x07
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Helgoned
22 okt 2016 00:47 -
Ik vond seizoen 3 en 4 niet echt geweldig. Was verbaasd dat de serie al weer richting seizoen 6 gaat...Bevat de DVD nog wat extra´s om de liefhebbers over te halen om de DVD aan te schaffen?
Reageer
avatar_RonSchoonwater
23 okt 2016 09:49 -
Nu zou ik nooit een DVD kopen voor de extra's, maar er staat niet heel veel bijzonders op. Zoals de bekende 'deleted scenes' enzo. Kortom, als je het seizoen niet zo vindt zou ik het daar maar bij laten ;)
Reageer
avatar_Helgoned
23 okt 2016 21:04
OK, bedankt!
Reageer
avatar_kimvdsluis373
23 okt 2016 19:09 -
ik ben wel benieuwd
Reageer
Veep