Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Veep - Seizoen 2 (DVD)" een 8.
Geschreven door anonymous op 24 september 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Veep - Seizoen 2 (DVD)

Van politieke series ben ik wel fan. En van (goede) humoristische series evenzeer. Veep combineert beiden en interesseerde me dus wel. Het echte politieke spel komt niet naar boven in de reeks, het is niet meer dan de setting. En het humorgehalte bereikt lang niet het niveau van de gemiddelde Britse humoristische serie. Maar toch is Veep de moeite waard om te kijken. Het is fantastisch hoe de reeks gênante, doch o zo menselijke situaties naar voren weet te brengen. En dit zonder in al te grote clichés te vervallen. Zelf heb je dan niet meteen de plannen om in het Witte Huis te gaan werken, toch is de serie erg herkenbaar en dat is leuk.

Ook de tweede reeks draait uiteraard rond de vice-president Selina Meyer van de USA, gespeeld door Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld). Haar looks zijn me iets te perfect, maar Louis-Dreyfus speelt haar rol wel goed. Al wordt in mijn ogen de serie vooral gedragen door de nevenfiguren, wat meestal wel het geval is bij dat soort komische reeksen.

Jonah Ryan (Timothy Simons, Inherent Vice) blijft voor mij ook hier de topper. Misschien wel nog meer dan in de eerste reeks. Schitterend hoe iemand die door iedereen als etter wordt beschouwd, hier zelf geen flauw benul van heeft. Meer nog blijft hij de vrolijkheid zelve en is zich niet in het minst bewust van de sociale handicaps die hij heeft.

Mike McLintock (Matt Walsh, Hangover) blijft eveneens mijn favoriet. Net als Jonah heeft hij een aantal sociale handicaps, hetzij veel subtieler. Iedereen kent wel zulke figuren. Want, al worden de situaties meestal uitvergroot, het probleem waar die situaties telkens mee beginnen zijn uit het leven gegrepen en dus herkenbaar.

Het fijne aan het tweede seizoen is dat deze figuren er helemaal staan. Zoals dat gaat in eerste seizoenen, moesten ze daar nog een beetje groeien. Ondanks het feit dat het vaak draait om kleine dingen die mislopen en grote gevolgen hebben voor het imago van Selina, heb je absoluut nog geen uitgemolken gevoel in deze tweede reeks. Je krijgt ook twee extra afleveringen. Mooi meegenomen.

De setting blijft een fijn gegeven. Een blik in de kantoren rond ‘the oval office’ is natuurlijk intrigerend. Wat ik daarbij vooral fijn vind, is dat de humor gezocht wordt in dialogen, taalgebruik, de kleine dingen die wel eens mis kunnen lopen, enzovoort. Geen theatrale slapstick, geen al te grote karikaturen, geen slechte humor die we wel eens vaker tegen komen in de Amerikaanse humoristische films. Al tipt Veep lang niet aan het niveau van de gemiddelde Britse series, het is een fijne serie. Voor een Amerikaanse humoristische serie, is dit echt goed. Ideaal om een zware dag af te sluiten en te genieten van een half uurtje ontspanning zonder je te ergeren. Ik ben benieuwd of de volgende seizoenen van Veep nog even goed blijven.
Volg Veep
Vorige aflevering
Veep
Veep
07x07
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_CC11
24 sep 2016 08:49 -
Als je fan bent van politieke komedies dan kan ik je "Graves" aanbevelen waarvan de eerste afleveringen al online te vinden zijn ook al gaat de serie pas op 16 oktober 2016 officieel van start.

Nick Nolte speelt de slechtste president die de V.S. ooit gekend hebben en die meer dan 20 jaar na zijn ambtstermijn besluit om alsnog één en ander recht te zetten.

https://www.mijnserie.nl/graves/

Op basis van de eerste afleveringen vind ik het alvast beter dan "Veep" al is dat uiteraard mijn persoonlijke smaak.
Reageer
avatar_anonymous
25 sep 2016 20:21 -
Oh, dan kijk ik daar zeker naar uit! Nick Nolte is ook al gewoon geweldig! Merci voor de tip.
Reageer
Veep