Unsere Mütter, unsere Väter

8.5 / 10
90 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Unsere Mütter, unsere Väter vanaf 22 april bij NPO Start Plus

Unsere Mütter, unsere Väter is een Duitse dramaserie van de zender ZDF. De serie was daar te zien in 2013 en heeft drie afleveringen van 90 minuten.

De miniserie, die ook te zien was bij de BBC, is vanaf 22 april te bekijken op NPO Start Plus. Het oorlogsdrama deed na de uitzending op de Duitse televisie veel stof opwaaien. Niet iedereen kon zich vinden in de manier waarop de personages, aan beide kanten van de oorlog, werden afgeschilderd.

Unsere Mütter, unsere Väter (Generation War) is gesitueerd in Berlijn in 1941. Vijf vrienden nemen afscheid. Ze beloven elkaar eeuwige vriendschap. Maar geen van hen kon vermoeden hoe de oorlog hen zou veranderen. Wilhelm en Friedhelm worden naar het oostfront gestuurd. Charlotte, die heimelijk verliefd is op Wilhelm, volgt hen door zich aan te melden als verpleegster in een militair hospitaal. Greta, een zangeres, papt aan met een SS-officier. Vanuit die positie probeert ze haar vriend Viktor, die een Joodse vader heeft, te redden van deportatie. De oorlog zal elk van deze jonge mensen voorgoed veranderen. De één wordt een held, de ander een lafaard. De één kiest voor goed, de ander voor kwaad. Hun belofte om voor altijd vrienden te blijven behoort in een andere wereld...

Vorige aflevering
A Different Country
A Different Country
01x03
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Unsere Mütter, unsere Väter