Unsere Mütter, unsere Väter

8.5 / 10
90 min
Drama, Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Unsere Mütter, unsere Väter vanaf 22 april bij NPO Start Plus

Unsere Mütter, unsere Väter is een Duitse dramaserie van de zender ZDF. De serie was daar te zien in 2013 en heeft drie afleveringen van 90 minuten.

De miniserie, die ook te zien was bij de BBC, is vanaf 22 april te bekijken op NPO Start Plus. Het oorlogsdrama deed na de uitzending op de Duitse televisie veel stof opwaaien. Niet iedereen kon zich vinden in de manier waarop de personages, aan beide kanten van de oorlog, werden afgeschilderd.

Unsere Mütter, unsere Väter (Generation War) is gesitueerd in Berlijn in 1941. Vijf vrienden nemen afscheid. Ze beloven elkaar eeuwige vriendschap. Maar geen van hen kon vermoeden hoe de oorlog hen zou veranderen. Wilhelm en Friedhelm worden naar het oostfront gestuurd. Charlotte, die heimelijk verliefd is op Wilhelm, volgt hen door zich aan te melden als verpleegster in een militair hospitaal. Greta, een zangeres, papt aan met een SS-officier. Vanuit die positie probeert ze haar vriend Viktor, die een Joodse vader heeft, te redden van deportatie. De oorlog zal elk van deze jonge mensen voorgoed veranderen. De één wordt een held, de ander een lafaard. De één kiest voor goed, de ander voor kwaad. Hun belofte om voor altijd vrienden te blijven behoort in een andere wereld...

Vorige aflevering
A Different Country
A Different Country
01x03
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Vele mooie, leuke en interessante top 5 lijsten zijn er voorbij gekomen om de tijd te vullen die we normaal zouden vullen met uitgaan en familiebezoek. Historische televisieseries zijn er in verschillende soorten en maten. Deze keer aandacht voor historis
Gisteren, 16:00
In deze aflevering van de MijnSerie podcast bespreken Mandy en Peter één van hun favoriete series: Bosch.
Gisteren, 15:04
Onlangs meldde MijnSerie dat seizoen zes onzeker was, maar nu schijnt Tom Ellis toch te hebben getekend.
Gisteren, 14:08
2
Ondanks het feit dat er vele productie hebben stilgelegen is er weer genoeg zien in juni. Het aanbod van series via de diverse netwerken is best wel groot.
Gisteren, 11:00
Het tweede seizoen van de ziekenhuisserie New Amsterdam verschijnt in juli bij Ziggo Movies & Series. Het seizoen was eerder al op Net5 te zien.
Gisteren, 09:00
De Canadese serie Workin' Moms is door CBC vernieuwd met een vijfde seizoen. In Nederland is de serie te zien bij Netflix.
vrijdag, 16:00