Unforgotten

8.2 / 10
48 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling geeft "Unforgotten - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling op 14 maart 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Unforgotten - Seizoen 2

‘Ordinair’, 'goedkoop', ‘moreel dubieus’, ‘erg goed’, ‘simpel’, ‘eerlijk’, allemaal woorden die ik voorbij heb zien komen als het gaat over het tweede seizoen van de Britse misdaad-/dramaserie Unforgotten. Tijd om zelf eens mijn gedachten te laten gaan over deze whodunnit met een twist. Het tweede seizoen had zes afleveringen en eigenlijk was het helemaal niet zo slecht als sommige doen voorkomen. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Unforgotten is een serie die het verhaal verteld van een moordzaak, niet recent maar van meer dan 30 jaar geleden, een cold case dus. In het heel kort uitgelegd gaat Unforgotten ongeveer zo; Men vindt een lijk, die komt terecht bij DCI Cassie Stuart (Nicola Walker, RIver) en DS Sunhil ‘Sunny’ Khan (Sanjeev Bhaskar, The Indian Doctor). Deze twee goede en empathische politieagenten gaan dan samen met het team van agenten de zaak proberen op te lossen. Ze proberen eerst de identiteit van het slachtoffer te vinden en dan gaat het balletje rollen.

Soms kun je het beter laten, gewoon omdat het maatschappelijk nergens toe dient

Iedereen die ooit betrokken was in het leven van het slachtoffer wordt onder de microscoop gelegd en niets blijft onbeantwoord. Zelfs niet als het antwoord te vreselijk is voor woorden. Helaas door de microscoop worden ook de families van de verdachten meegezogen in een draaikolk van ellende en ook hun levens liggen onder de loep. Waar ze op kunnen rekenen is de integriteit van Cassie en Sunny, die weten en aanvoelen dat ze soms op hun tenen over eieren moeten lopen.

© ITV

9,7 punten voor een moreel niet uit de pas lopende serie

Dat sommige het einde van het eerste seizoen niet zagen zitten, kan ik nog enigszins begrijpen, maar het einde van seizoen twee, stelde een hoop vragen aan de kijker. Dit resulteerde in recensies waarbij er vraagtekens werden gezet bij de integriteit en moreel van de schrijvers. Onzin in mijn boek. Want soms vraag ik me wel eens af, net als Sunny, waarom we mensen in de gevangenis zetten. En soms kun je het beter laten, gewoon omdat het maatschappelijk nergens toe dient. Unforgotten handelt juist heel integer en stelt de juiste maatschappelijke vragen.

Ik vraag me dus af, als jij als lezer van deze recensie van Unforgotten hebt gezien, wat jij dacht aan het eind van het tweede seizoen? Was jij ook moreel verontwaardigd of snapte je het sentiment? Gelukkig heeft ITV besloten om een derde seizoen aan de serie vast te plakken. Ik zou graag zien hoe nu verder met Cassie en Sunny, nu ze deze bijna onmogelijke morele keuze hebben gemaakt. 9,7 punten voor een moreel niet uit de pas lopende serie.
Volg Unforgotten
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_tweemaalh
14 mrt 2017 18:24 -
Klinkt interessant. Ik vind Nicola Walker een sterke actrice. Ik zet hem op m'n lijstje en ga hem in de gaten houden.
Reageer
avatar_Christophe
28 jul 2017 12:41 -
Ik vond dit tweede seizoen heel goed. Het eerste heb ik (nog) niet gezien. Nicola Walker is fenomenaal, net zoals ze dat in 'Last tango in Halifax' ook was. De beslissing die zij en Sunny aan het einde van aflevering 6 nemen, vond ik ethisch verantwoord. Hun argumenten klopten en ik zou er ook akkoord mee zijn gegaan. Mooie recensie overigens!
Reageer
avatar_Roeman
28 jul 2017 13:13
Dank je wel :-)
Reageer
avatar_anonymous
04 feb 2018 17:58 - 04 feb 2018 17:58
Volledig akkoord met jullie beiden, want ik heb ze nu juist gezien (in drie delen bij de "VRT" nl.), maar helaas zijn er te véél "loose ends" in deze verhaallijn: ze hebben het over nog twee andere lijken, doch een van de twee is officieel nog altijd vermist (dus voorlopig toch onvindbaar), te weten die Schotse pedofiel (die zou dan vermoord zijn door die lerares in opdracht van de advocaat), en ze kunnen toch het lijk van die zogenaamde zelfmoordpleger nog laten opgraven, als ze dat willen?

Los van de eigenlijke moorden laten ze ons bovendien volledig in het ongewisse over het verdere verloop van diezelfde lerares en haar sollicitatie voor een hogere functie bij haar school (mag ze trouwens überhaupt nog altijd wel les blijven geven, waar dan ook?), en in het bijzonder ook van diezelfde advocaat met zijn vriend en hun chantagezaak, want u gaat me toch niet zeggen dat ze dat koppel dan "gewoon" weer gingen betalen de volgende woensdag (zoals ze zeiden eigenlijk), terwijl hij juist had aangekondigd om erop te slaan als ze nog méér geld zouden durven te vragen?

Hoe kan het trouwens dat die drugsverslaafde vriendin van de mannelijke chanteur zomaar in dat advocatenkantoor binnenkomt (meer nog: in dat restaurant waar hij dan toevallig aan het eten is) om uiteindelijk zijn GSM te kunnen stelen (die dan ook nog eens nooit teruggeëist wordt?!?)?
Reageer

Nieuwste recensies

NCIS - Seizoen 17

7

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8