Unforgettable

7.8 / 10
44 min
Detective
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "Unforgettable – Seizoen 1 " een 7.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 21 februari 2014.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Unforgettable – Seizoen 1

Carrie Wells: “Ik ben Carrie Wells. Maar een paar mensen in de wereld hebben de gave om alles te kunnen onthouden. Ik ben daar één van. Noem een dag in mijn leven en ik kan je vertellen wat ik heb gezien en gehoord. Gezichten, conversaties en aanwijzingen, wat erg handig is als je een politieagent bent. Als ik de eerste keer iets mis, geen probleem, ik ga terug en kijk nog een keer. Mijn leven is onvergetelijk.”

Zo begint aflevering één van Unforgettable. Carrie Wells (Poppy Montgomery, Without a Trace) is een beeldschone roodharige die niets kan vergeten. De medische term daarvoor is Hyperthymesia, je gaat letterlijk terug naar een moment in je leven en weet je alles van dat moment te herinneren. Voor Wells is dat erg handig, ze was een rechercheur bij het politiekorps van Syracause in de staat New York. Daar heeft ze negen jaar geleden ontslag genomen en leeft nu in een smoezelig appartementje in Queens, New York. Overdag werkt ze in een verpleeghuis en ’s avonds gaat ze casino’s af om daar te kaarten. Wat behoorlijk handig is met een dergelijke gave. Als er achter haar flat een moord wordt gepleegd komt ze weer in contact met een oude vlam en oud collega, Al Burns (Dylan Walsh, Nip/Tuck). Al heeft met Carrie gewerkt in Syracause en werkt nu voor de politie in Queens. Al vraagt Carrie om te helpen de moord op te lossen. Omdat Carrie niet echt werk heeft vraagt Al haar om terug te komen bij de politie en deel uit te maken van zijn team. Na lang aarzelen, neemt Carrie het aanbod aan vooral omdat Carrie nog een ding niet heeft opgelost, de moord op haar zusje, waar Carrie getuigen van was als klein meisje.

Dat is het begin van een hele leuke serie waarbij Carrie duidelijk de touwtjes in handen heeft. Het gemak waarmee ze speelt en haar ontwapende lach werkt heel goed naast de nogal stuurse Al. Ook de leden van het team waarvan sommige in het begin niet willen en kunnen geloven dat Carrie alles onthoudt is erg leuk. De zaken waaraan ze werken zijn redelijke doorsnee. Ik denk dat we dat allemaal wel eens gezien hebben bij andere politieseries. Maar door de gave van Carrie ga je anders naar de serie kijken. Ook de rode draad, de moord op Carries zusje, wordt prima uitgewerkt in Unforgettable. De zoektocht van Carrie samen met Al is prima opgezet. Het feit dat Carrie werkt in een verpleeghuis, omdat haar moeder daar is opgenomen vanwege Alzheimer, is zeer integer en goed in beeld gebracht. Als in aflevering elf Tanya Sitkowsky (Britt Lower, Big Lake) als computeranalist en in aflevering veertien Joanne Webster (Jane Curtis, 3rd Rock from the Sun) als patholoog anatoom het team komen versterken, moest ik heel erg denken aan NCIS. Maar omdat Carrie de serie draagt vergeet je dat snel weer. Roe Sanders (Kevin Rankin, Breaking Bad), Mike Costello (Michael Gaston, The Mentalist) en Nina Inara (Daya Vaidya, Twisted) maken het Unforgettable team compleet.

Unforgettable is een leuke politieserie met een twist. Door de bijzondere gave van Carrie en haar zachtaardige manier van benaderen is het net even anders als anders. Mede door de rode draad blijf je geboeid kijken. Joanne de nieuwe schouwarts is geweldig leuk en heeft haar hart op de tong. De acteurs hebben duidelijk veel plezier in de serie. Dat merk je aan alles. Grappig is dat Unforgettable eigenlijk gecanceld was, maar door de goede kijkcijfers heeft CBS besloten om een tweede en zelfs een derde seizoen te bestellen. En dat is erg goed nieuws voor mij als kijker. Ook heeft Unforgettable in 2012 een nominatie gekregen voor favoriete nieuwe televisie dramaserie bij de People’ s Choice Awards. Dat lijkt me genoeg redenen om naar de serie Unforgettable te gaan kijken en zeker te blijven kijken.

7,5 punten omdat ze alles kan behalve vergeten.
Volg Unforgettable
Vorige aflevering
Paranoid Android
Paranoid Android
04x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Unforgettable