Undercover

8.1 / 10
50 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
anonymous geeft "Undercover - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door anonymous op 15 Mei 2019.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Undercover - Seizoen 1

In een ver verleden was Tom Waes (Het geslacht De Pauw) een acteur. En deze draad pikte hij weer op in de nieuwe serie Undercover. Waes is een, u raadt het al, undercoveragent die achter een drugsbaron jaagt. Al is het woord ‘baron’ misschien wat misplaatst, aangezien de serie zich afspeelt op een camping. En dan nog eentje in Limburg. Veel glamour komt er dus niet aan te pas. Maar dat tilt de serie op een niveau dat best gezien mag worden.

Het verhaal mag dan allerminst origineel zijn, de makers van Undercover weten er vindingrijk mee om te gaan. Te beginnen met de locatie. Een drugsbende die (de ene al wat definitiever dan de andere) op een camping woont en daar naast de ‘professionele dagtaken’ gewoon geniet van een biertje bij de BBQ. Ik vond het goed gevonden en niet eens zo onrealistisch overkomen.

Al zaten er een aantal minder realistische zaken in. Niet in het minst het gebit van Kevin Janssens (Vermist, Over Water). Geen idee waarom zijn gewone gebit niet voldeed voor zijn personage, maar het plastieken vervangding stoorde me mateloos. Ook vreemd dat hij een heel ander dialect sprak dan de rest. Kan Kevin echt alleen Antwerps? Michaël Pas (Cordon, De Ridder) bracht ook zijn beste Limburgs te berde. Toegegeven, het kwam te gemaakt over. Ook niet ideaal.

Over dat dialect gesproken, Elise Schaap (Soof: een nieuw begin, Familie Kruys) blonk hier torenhoog in uit. En dat is niet overdreven. Schaap zette haar rol ongelooflijk goed neer en sprak daarbij een taaltje dat enkel en alleen op zo’n camping terug te vinden is. Ook Hans Lammers (Grenslanders, Als de dijken breken) was perfect gecast. Beiden acteerden ze echt fantastisch. Al was de rest van de cast ook zeker ok. Inclusief Tom Waes die zijn oude acteerliefde duidelijk niet verleerd had.

Het undercover-aspect verloor echter hier en daar een beetje de geloofwaardige draad. Is het realistisch dat een undercoveragent gewoon een gezin heeft en daar af en toe verblijft tijdens een opdracht? Wetende dat hij uiteraard ook wel eens gevolgd zal worden door mensen die niet bang zijn van moord? En blijft een undercover agent niet undercover? Ook als er iemand wordt opgepakt?

Maar misschien let ik te veel op details. Als je deze vragen negeert, is Undercover best een goede serie. Het is er alleszins in geslaagd het undercoveraspect in een vernieuwd jasje te gieten. En om spanning te creëren met een vleugje humor tussendoor. Dankzij Elise Schaap en ook Benny Claessens (Het geslacht De Pauw), die we ook al 15 jaar niet meer hadden gezien.

Ik kijk uit naar de tweede reeks. Want die lijkt er wel te komen. Hopelijk opnieuw met Schaap, Lammers en Claessens. En Waes mag natuurlijk ook blijven.
Volg Undercover
Vorige aflevering
Showdown
Showdown
03x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Undercover