Ultraman (2019)

6,0 / 10
25 min
Animatie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Sam Blaauboer geeft "Ultraman (2019) - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Sam Blaauboer op 4 maart 2020.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Ultraman (2019) - Seizoen 1

Ultraman (2019), ditmaal in een Netflix Original-jasje, is een anime gemaakt door het welbekende Tsuburaya Productions (bekend van andere Ultraman producties) en Production I.G (de Ghost in the Shell-reeks en Attack on Titan). Het is gebaseerd op de mangaserie ULTRAMAN. Mijn blik viel op deze serie terwijl ik door het Netflix-aanbod scrolde. Eigenlijk wilde ik een compleet ander genre bekijken, maar Netflix was deze serie zo aan het pushen, dat ik natuurlijk even een kijkje ging nemen. Ben ik verrast? Redelijk. Zou ik gelijk seizoen twee binchen? Nee, dat niet. Hier is waarom.

© Netflix


Eerst even een samenvatting van het eerste seizoen. Geen zorgen: no spoilers. De middelbare scholier Shinjiro Hayata (Ryohei Kimura, Akame ga Kill!) merkt al vroeg in de serie dat hij "speciale krachten" heeft. Ongelooflijke sprongkracht, bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen, om er een paar te noemen. Het bezit van deze krachten doet hem beseffen dat hij niet zoals de andere jongeren is.

Al snel wordt het duidelijk dat zijn vader, Shin Hayata (Hideyuki Tanaka, Bleach) ooit de enige echte Ultraman was. Shinjiro, die de bijzondere genen van zijn vader heeft geërfd, wordt dan ook enigszins gedwongen om de rol van Ultraman op zich te nemen wanneer zijn vader dit niet meer kan. Dit is ook wel nodig aangezien alles wat niet van onze blauwe bol komt op het punt staat de aarde te bestormen.

De serie deed mij in eerste instantie denken aan een Japanse Power Ranger op steroïden.

Ultraman is in Japan een van de meest bekende anime-series, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar in Europa moeten we nog even wennen aan deze megafranchise. De serie, een vervolg op de gelijknamige serie uit de jaren ’60, deed mij in eerste instantie denken aan de Japanse Power Rangers op steroïden. Dit gevoel werd later in het seizoen wel minder, maar ik kon het niet helemaal loslaten.

Het verhaal kan je zien als de klassieke eerste stappen van een held zoals Peter Parker (Spider-Man) deze doorliep nadat zijn oom overleed. Beetje te vergelijken met een Call to Adventure als we kijken naar de Hero's Journey, om de technische termen maar eens aan te halen. Helaas voelde het verhaal op sommige momenten wel wat gehaast. Ik vond het daarom fijn dat we ook een side-story hadden waarin ouderwets politiewerk nog even terugkwam. Even terug naar de basis.

© Netflix


Aan de animatie-stijl moet je even wennen en het kan er soms wat klungelig uitzien. Maar na gewenning voegt de animatie echt iets toe aan het verhaal. De ervaring van Production I.G is goed terug te zien en de CG(I) animatie is van deze tijd. Het is een leuke serie, maar de doelgroep is niet duidelijk. Voor mijn neefje van acht zou deze serie net iets te bruut zijn, maar ik kan me voorstellen dat sommige afleveringen net de plank misslaan voor het oudere publiek en fans van Ultraman. Ze zijn soms wat traag en de serie hanteert vaak hetzelfde stramien. Een alien verschijnt, er volgt een gevecht tussen Ultraman en eerder genoemde alien, Ultraman wint, het verhaal gaat verder. Dat kan wat eentonig worden.

Ultraman is een goed verzorgde animatie-serie, maar met een ietwat simpel verhaal. Ik ben benieuwd naar seizoen twee, maar waarschijnlijk zit ik niet vanaf dag één klaar om hem te binchen. Van mij krijgt Ultraman een 6.5.
Volg Ultraman (2019)
Vorige aflevering
A Real Ultraman
A Real Ultraman
01x13
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

David Makes Man - Seizoen 1

10

Indebted - Seizoen 1

5.5

Expeditie Robinson: NL vs BE - Seizoen 1

7.5

Hollywood (2020) - Seizoen 1

8.5

Der Überläufer - Seizoen 1

5.5

Living with Yourself - Seizoen 1

7.5