Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Nienke de Boode geeft "Twisted Metal - Seizoen 1" een 7.5.
Geschreven door Nienke de Boode op 7 februari 2024.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Twisted Metal - Seizoen 1

Eén elektrische storm later en de wereld is naar de *****. En in deze post-apocalyptische wereld moeten John Doe en Quiet een pakketje bezorgen.

Psychopathische clowns, melkboeren, elektrische Watkin-storms, steden in vrachtwagens, heilige mannen en vooral: gevechten vanuit auto's. Deze Paramount-serie is in elk geval bijzonder.

De serie speelt zich af in een wereld waarin de meeste elektrische apparaten sinds 2002 niet meer werken. Complete chaos volgde en nu leeft een deel van de mensen veilig binnen de muren van een aantal grote steden, en een deel van de mensen buiten in de wildernis of wat daar nog van over is.

Ons verhaal begint met John Doe (Anthony Mackie, Marvel's The Falcon and the Winter Soldier), die pakketjes bezorgt van de ene stad naar de andere in de ‘Divided States of America’ (Verdeelde Staten van America). Al snel komt hij Quiet (Stephanie Beatriz, Brooklyn Nine-Nine) tegen en reizen ze samen verder.

Het komische effect bestaat er vooral uit dat de serie gewelddadig, vulgair, chaotisch, krankzinnig en vooral absurd is

Tijdens hun reizen komen ze heel wat vrienden en vijanden tegen. De meest opvallende hiervan is een psychopathische, moordzuchtige clown genaamd Sweet Tooth (zie video hieronder). Het lichaam van Sweet Tooth wordt gespeeld door Joe Seanoa (vooral bekend van worstelwedstrijden) en zijn stem door Will Arnett (Arrested Development). Naast hem ontmoeten de twee onder andere de meest onheilige Holy Men, de meest onwettige Lawmen, en een stad bestaande uit vrachtwagens.

Deze serie is geclassificeerd als komedie. Leuk is het zeker, maar verwacht niet veel grappen. Het komische effect bestaat er vooral uit dat de serie gewelddadig, vulgair, chaotisch, krankzinnig en vooral absurd is. Elke nieuwe aflevering slaagt er op de een of andere manier in om iets te laten zien dat nog absurder is dan de vorige aflevering.

Als je niet van vloeken houdt, sla deze serie dan over, want er is om de zin wel een "fuck" te horen. En misschien hadden we ook niets minder moeten verwachten van een serie met deels dezelfde makers als Deadpool. Of van een serie die gebaseerd is op een spel waarbij mensen vanuit auto's op elkaar moeten schieten.

Twisted Metal
© Peacock


De eerste paar afleveringen hebben wat tijd nodig om op gang te komen. Vooral de eerste aflevering bestaat voornamelijk uit introducties. Dit is niet per se een probleem, maar het is iets om rekening mee te houden als je gaat kijken. In de latere afleveringen begint de chemie tussen Quiet en John Doe echt van het scherm te komen.

Hun gekibbel is uiteindelijk waar deze serie op leunt. Als je dat weghaalt blijft er namelijk alleen maar een hoop gevloek en geweld over; het verhaal is niet al te ingewikkeld, al is er wel een duidelijke setup voor een tweede seizoen dat wat meer zou kunnen bieden.

Mijn voornaamste punt van kritiek is dat de effecten soms goedkoop zijn. Eén bijzonder slechte autorijscène op een green screen haalde me echt uit het verhaal. Als de stuurbewegingen in ieder geval overeen waren gekomen met de achtergrond had dat al wat gescheeld, maar helaas.

Iets soortgelijks doet zich voor bij de discrepantie tussen het lichaam en de stem van Sweet Tooth. Je kunt soms echt horen dat ze de stem afzonderlijk hebben opgenomen, en het heeft een beetje uncanny valley-vibes. Omdat Sweet Tooth sowieso een volkomen krankzinnig personage is, werkt dat een soort van, maar het klinkt toch niet helemaal lekker.

Uiteindelijk eindigen we met een cliffhanger en een opzet voor een volgend seizoen. Ik ben van plan te gaan kijken. Wat gaat er gebeuren? En wie van het eerste seizoen keert terug?
Video on youtube
Volg Twisted Metal
Vorige aflevering
SHNGRLA
SHNGRLA
01x10
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
07 feb 2024 17:27 - 07 feb 2024 17:27
Ik vond de serie wel aardig maar niet echt top. Hij kreeg van mij een 6,5.
Mijn favo personage by far is Sweet Tooth. Elke aflevering met hem vond ik beter dan die zonder de clown.
Reageer
Twisted Metal