Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Liesbeth de Raaf geeft "Trust Me (2017) - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 9 september 2017.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Trust Me (2017) - Eerste aflevering

Ik heb de miniseries van BBC ontdekt, heerlijk om te kijken en te weten dat er een eind aankomt. Tegenwoordig komen we zoveel series tegen die uitgemolken worden dat het een verademing is om tussendoor een miniserie te bekijken. BBC biedt diverse miniseries met uiteenlopende onderwerpen aan, de een mysterieuzer dan de ander. De voornaamste reden om Trust Me te bekijken was voor mij dat Jodie Whitaker (Broadchurch) de hoofdrol speelt. Niet omdat ze door Broadchurch nou zo'n verpletterende indruk op mij heeft gemaakt, maar omdat ik weet dat zij de volgende Doctor Who wordt. Dit zijn natuurlijk twee heel verschillende rollen en dat maakt haar als actrice interessant voor mij.

Trust me gaat over de zuster Cath Hardacre (Jodie Whitaker) die een aantal zaken niet vertrouwt in het ziekenhuis waar ze werkt. Dit resulteert al snel in een schorsing. Aangezien ze het geld hard nodig heeft, komt ze met het plan om als dokter bij een ander ziekenhuis aan de slag te gaan. Hiervoor doet ze zich echter wel voor als iemand anders en dat is uiteraard vragen om problemen. Ondertussen draagt ze ook nog eens de zorg voor haar dochter Molly (Summer Mason), die af en toe ook mee moet werken aan haar maskerade. Er zijn regelmatig momenten waarbij ze in de stress schiet, omdat ze bang is door de mand te vallen. Gelukkig slaat ze zich erdoorheen en lijkt ze er nog mee weg te komen ook, op een paar kleine foutjes na.

Trust Me (2017)
© BBC One


Ze wordt begeleid door dokter Andy Bremmer (Emun Elliott, Labyrinth) die haar blindelings gelooft, ondanks dat zijn diepe, indringende blik soms anders doet vermoeden. Cath vertelt tegen haar ex-man en vader van haar dochter Karl (Blake Harrison, The Inbetweeners) de halve waarheid. Hij is er niet blij mee dat ze moet verhuizen voor haar nieuwe baan, veel kan hij er echter niet tegenin brengen. Het gebrek aan geld is ook dan weer de grote stimulans, aangezien hij zelf weinig kan bijdragen aan het gezin. De identiteit die ze zich aanmeet, is die van haar vriendin Ally Sutton (Andrea Lowe, DCI Banks), die niet langer meer als dokter werkzaam wil zijn. Hiermee benadeelt Cath dus tevens haar vriendin en het is dan ook uiteraard wachten tot het uitkomt en iedereen boos op haar zal worden. Jodie Whitaker speelt de spannende momenten wel erg goed, waardoor ik me goed kan inleven. Haar blik vol met angst dat ze door de mand zal vallen en het gevoel daardoor geen adem meer te kunnen halen, zijn net echt. Aangezien het een miniserie is, zal het na vier afleveringen allemaal uitkomen en dan is ze er misschien nog erger aan toe dan wanneer ze gewoon haar schorsing had uitgezeten.

Moreel gezien is deze serie op alle vlakken fout. Het draait dan ook om de overtuiging dat ze haar financiële middelen zo hard nodig heeft, dat ze dramatische maatregelen moet nemen. Hiervan raak ik echter op geen enkel moment overtuigd. De serie schiet daarin voor mij dan ook meteen tekort. Je ziet haar ook geen enkel moment proberen om op een legale manier ergens anders een baan te vinden, waardoor de geloofwaardigheid van deze actie al meteen wordt aangetast. Mijn cijfer blijft daardoor op een magere 6,5 hangen. Ik ben nog aan het twijfelen of ik verder wil met deze serie, wellicht geef ik de tweede aflevering nog wel een kans. Hier zal het vanaf hangen, aangezien ik tot nu toe nog niet overtuigd ben.
Volg Trust Me (2017)
Vorige aflevering
Episode 4
Episode 4
02x04
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_anonymous
09 sep 2017 20:18 - 09 sep 2017 20:18
Ben deze serie ook gaan kijken vanwege Jodie die straks de nieuwe Doctor wordt. Ben daarom ook Broadchurch gaan kijken trouwens.

In tegenstelling tot Broadchurch valt Trust Me erg tegen. Geen slechte serie, maar zeker geen topper. Het is eigenlijk vrij standaard.
Reageer
avatar_B3th
10 sep 2017 13:27
Broadchurch ben ik ook door Doctor Who gaan kijken, maar dan door David Tennant. :)

Ik ben het helemaal met je eens, niet verschrikkelijk slecht, maar ook niet goed. Ik heb gehoord dat ze er toch een tweede seizoen bij gaan maken...beetje jammer, maar natuurlijk fijn voor de mensen die er wel weg van zijn. ;P
Reageer
Trust Me (2017)