Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5.5
anonymous geeft "True Detective - Seizoen 2" een 5.5.
Geschreven door anonymous op 9 december 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

True Detective - Seizoen 2

True Detective is niet mijn serie. Ik zou graag willen zeggen dat het wel zo is, maar helaas is deze serie aan mij niet besteed. Vol goede moed heb ik een poging gewaagd maar er mist iets voor mij. Normaal gesproken vind ik dat HBO goede series levert maar True Detective hoort daar, naar mijn mening, niet tussen. Bij het eerste seizoen van True Detective had ik ook al zo’n moeite om er doorheen te komen. Het ijzersterke acteerwerk heeft mij voornamelijk door het eerste seizoen heen gesleept. Seizoen 2 was geen uitzondering. Ik ben er amper doorheen gekomen.

Seizoen 2 speelt zich af in Vinci, Los Angeles waar een viertal, een soort gangster en drie agenten, bij elkaar komen. De gangster, Frank Semyon (Vince Vaughn, Wedding Crashers), probeert zijn duistere verleden achter zich te laten. Detective Ray Velcoro (Colin Farrell, Winter’s Tale) is een corrupte politieagent die de band met zijn zoon probeert te verbeteren. Samen met de afstandelijke en getraumatiseerde detective Ani Bezzerides (Rachel McAdams, About Time) en motoragent Paul Woodrugh (Taylor Kitsch, John Carter), wiens carrière en persoonlijke leven overhoop liggen, probeert Ray een politiezaak op te lossen. Kortom: gekwelde personages die het goede willen doen, een zaak proberen op te lossen, maar onderweg oog in oog komen te staan met hun eigen problemen. Klinkt als de detective series zoals wij die al vaker hebben gezien, toch?

True Detective seizoen 2 komt niet tot leven. Dit is dan ook meteen mijn probleem met de serie. Vooral het begin is erg langdradig. Je ziet de acteurs, het camerawerk, je hoort de audio… maar er is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Het mysterie waar True Detective mee speelt is, zelfs voor mij, te groot en te onduidelijk. Nog een ander vreselijk groot minpunt: de personages. Die komen ook niet tot leven. Het interesseert je niet wat hen overkomt, je leeft niet met de personages mee, wat het ontzettend vermoeiend maakt om naar de serie te kijken. Tegen het einde heeft de serie een opleving gehad, maar helaas was het toen al te laat.

Waar True Detective het vooral van moet hebben, is zijn visuele schoonheid. De cinematografie is geweldig. De serie wordt knap in beeld gebracht en op scène-niveau zitten er een paar pareltjes tussen, waaronder de hallucinatie-scène van Frank.

Daarnaast nog een ding waar ik blij van word: de thema’s. Er zijn veel thema’s aan bod gekomen maar twee daarvan staken er voor mij boven uit: Wat is mijn nalatenschap? Wat betekent het om een kind op de wereld te zetten? Aangezien de personages niet zo’n fijne jeugd hebben gehad zijn dit wel interessante thema’s om aan te snijden. Helaas loopt er zoveel door elkaar dat je de grip kwijtraakt op de thema’s en wat er zich precies afspeelt.

Meer kan ik er eigenlijk niet van maken… op momenten heb ik met tegenzin naar de serie gekeken, maar ik heb er wel goede dingen in kunnen ontdekken die ik zeker niet zal vergeten. Maar één ding is zeker: True Detective is niets voor mij.
Volg True Detective
Vorige aflevering
Night Country: Part 6
Night Country: Part 6
04x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (7)

avatar_annemiekeberkvens
09 dec 2015 14:56 -
ik vind het een hele toffe serie. je moet er in het begin inderdaad een beetje doorheen
Reageer
avatar_RLS90
13 dec 2015 13:46 -
Doordat je al aangeeft dat het niet jouw serie is, maakt het voor mij al niet echt een geloofwaardige recensie.
Reageer
avatar_anonymous
17 dec 2015 20:07
Iedere recensent geeft zijn/ haar mening over een serie, en niet alle series, die je als recensent kijkt, vallen in de smaak. Dat maakt een recensie (schrijven) zo leuk. Het is een mening van iemand :)
Reageer
avatar_anonymous
17 dec 2015 20:09 -
Ik ben drie keer opnieuw begonnen met seizoen één en mij pakt hij ook niet. Ik ben maar niet aan het tweede seizoen begonnen. Het kan natuurlijk altijd nog veranderen; Game of Thrones, daar ben ik ook drie keer mee begonnen. Nadat ik had doorgezet vond ik hem wel erg goed (lees GoT-verslaafd).
Reageer
avatar_Hunt33
30 maa 2016 19:40 -
Snap wat je bedoelt, maar als je er eenmaal inzit, top!
Reageer
avatar_anonymous
07 jul 2016 07:34 -
Seizoen 1: Geweldig! Seizoen 2 : geen doorkomen aan, ik ben afgehaakt na aflevering 3. Misschien begin ik er ooit een keer opnieuw aan...
Reageer
avatar_CC11
07 jul 2016 08:40
Ik denk dat iedereen het wel met je eens zal zijn maar in tegenstelling tot andere series die de mist in gingen zou ik deze zeker nog niet volledig afschrijven want we hebben hier natuurlijk te maken met ieder seizoen een totaal ander verhaal, een andere cast en ga zo maar door.
Hopelijk krijgen we dan ook een derde seizoen dat zich wel kan meten met het eerste.
Wat wel eens zou kunnen indien de geruchten dat Harrelson en McConaughey een comeback zouden maken waarheid worden.
Reageer
True Detective