True Detective

8.2 / 10
61 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Maak kans op de boxset van True Detective

Jullie als trouwe lezers maken vanaf vandaag kans op de boxset (seizoen 1 t/m 3) van True Detective. We geven twee dvd's weg. Doe mee en maak kans op deze serie!

Hoe kan je winnen?
Heel simpel! Doe mee aan de prijsvraag die onderaan dit nieuwsbericht staat of op de homepage. Wanneer je de prijsvraag hebt gewonnen, krijg je dit te horen via de mail.

True Detective
True Detective is een serie genomineerd voor een totaal van 13 Emmys en winnaar van vijf Emmys. Het is een tv-serie waarin politieonderzoek de persoonlijke en professionele geheimen van betrokkenen blootlegt, zowel binnen als buiten de wet. In het eerste seizoen acteren Matthew McConaughey en Woody Harrelson als Rust Cohle en Martin Hart. In het tweede seizoen speelde Colin Farrel de rol van Ray Velcoro en Vince Vaughn de rol van Frank Semyon. De hoofdrolspeler in het derde seizoen is Mahershalla Ali.

Seizoen 1
Matthew McConaughey en Woody Harrelson zijn te zien als Rust Cohle en Martin Hart: twee detectives in Louisiana die verwikkeld raken in een 17 jaar durende klopjacht naar een levensgevaarlijke moordenaar. Het onderzoek naar een bizarre moord in 1995 wordt omlijst en doorweven met de getuigenis en verhalen van de rechercheurs in 2012, wanneer de zaak heropend wordt. In de acht afleveringen tellende anthologiereeks is ook Michelle Monaghan te zien als Hart's vrouw Maggie. Zij probeert wanhopig haar gezin bij elkaar te houden terwijl de mannen in haar leven verwikkeld raken in een cyclus van geweld en obsessie.

Seizoen 2
Een bizarre moord brengt drie wetsdienaars en een professionele misdadiger samen. Elk van hen zal zich een weg moeten banen door een doolhof van bedrog en verraad om de waarheid aan het licht te brengen en verlossing te vinden in de dorre wildernis van Californie. Colin Farrel speelt Ray Velcoro, een corrupte rechercheur die zich in het industriestadje Vinci, in LA County, in de nesten heeft gewerkt. Ray zal vergezeld worden door Frank Semyon, gespeeld door Vince Vaughn, een ondernemer met een crimineel kantje wiens levenswerk zich op de rand van de afgrond begeeft wanneer zijn omschakeling naar een legitiem bedrijf plots bedreigd wordt door de moord op zijn zakenpartner. En Taylor Kitsch speelt Paul Woodrugh, een oorlogsveteraan en motor agent van de California Highway Patrol wiens gedwongen verlof wegens betrokkenheid bij een schandaal wordt herroepen wanneer hij op een plaats delict stuit. Dit zet een onderzoek in gang dat de aandacht trekt van de grootste criminele organisaties en de meest prominente rechercheurs, er zijn dan ook miljarden dollars mee gemoeid.

Seizoen 3
In het allernieuwste seizoen drie speelt Mahershalla Ali de hoofdrol, Ali is twee keer Oscar-winnaar geweest voor Moonlight en Green Book, bovendien was hij Emmy genomineerd voor House of Cards. In seizoen 3 wordt er gebruik gemaakt van tijdsverschuivingen gedurende meerdere decennia om het verhaal te vertellen van een misdaad en de ingewikkelde nasleep ervan. Mahershala Ali is te zien als Wayne Hays, een gepensioneerde rechercheur die al 35 jaar gekweld wordt door een geval met de verdwijning van een 12 -jarig jongetje en zijn tien jaar oude zus in Arkansas. Terwijl het geheugen van de ouder wordende Hays faalt, herkauwt hij de details van zijn onderzoek met de producent van een documentaire over de ware misdaad. We leren over de zaak, en Hays 'verleden, volgen de verhalen uit 1980, toen het misdrijf plaatsvond, en in 1990, toen een schokkende ontdekking de belangstelling in de zaak opnieuw aanwakkerde. Elk van de acht afleveringen voegt een nieuw stuk toe in de puzzel van wat er gebeurde in die noodlottige nacht in 1980 - en hoe die ene gebeurtenis de levens van zoveel mensen zoveel jaar heeft gevormd.
Meer informatie

Specificaties
Uitgever: Universal Pictures
Taal: Engels
Acteurs: Matthew McConaughey, Woody Harrelson Colin Farrel, Vince Vaughn en Mahershalla Ali.
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 5.1
Releasedatum: 3 september 2019
Consumentenadviesprijs: € 69,99
Koop deze serie

Bekijk hier de trailer van het derde seizoen van True Detective:
Video on youtube

Het antwoord staat volgende week in het weekoverzicht

Prijsvraag

In het tweede seizoen van True Detective wordt tijdens het intro een nummer gedraaid van Leonard Cohen. Welk nummer is dat?
De prijsvraag is afgelopen.
Vorige aflevering
Now Am Found
Now Am Found
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
True Detective