True Detective

8.2 / 10
55 min
Anthologie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

True Detective populairste nieuwe serie van 2014

De Amerikaanse serie True Detective, met in de hoofdrol Golden Globe winnaar Matthew McConaughey en Woody Harrelson, is door de Nederlandse kijkers verkozen tot beste nieuwe serie én beste mini serie in 2014. Van de in totaal 11.638 uitgebrachte stemmen gingen de meeste stemmen naar deze 17-jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre moord in Louisiana uit 1995. Verkozen tot beste drama serie in 2014 is, net als in 2013, Game of Thrones. Verder is The Big Bang Theory verkozen tot beste comedyserie en de beste Nederlandse serie in 2014 is Wie is de Mol?

MijnSerie.nl vroeg dit jaar voor de derde keer op rij de bezoekers hun stem uit te brengen, in niet drie categorieën - zoals afgelopen jaren - maar in maar liefst vijf:
Beste dramaserie, comedyserie, nieuwe serie, mini serie en beste Nederlandse serie in 2014.

Beste nieuwe serie
Op de tweede plek staat de nieuwkomer Gotham, welke vanaf 16 januari is te zien bij Veronica. The 100 bezit een derde plek. The Flash, een spin-off van de serie Arrow, verdient een vierde plaats. Fargo, een originele bewerking van de gelijknamige Oscar-winnende speelfilm uit 1996, sluit de top vijf van beste nieuwe serie.

Beste dramaserie
Game of Thrones is net als in 2013 de winnaar in de categorie beste dramaserie. De serie Suits, over de briljante schoolverlater Mike Ross, behaalde een tweede plek. Arrow, vorige jaar tweede in deze categorie, eindigde vlak daarna op plek drie. The Blacklist kwam op vier en Homeland maakt de top vijf compleet.

Beste comedyserie
In de categorie beste comedyserie kreeg The Big Bang Theory, net als vorige jaar, de meeste stemmen. De serie over een vrouwengevangenis Orange Is the New Black eindigde als nummer twee. Daarna volgden op gepaste afstand How I Met Your Mother, Californication en 2 Broke Girls.

Beste Nederlandse serie
Wie is de Mol? is uitgekozen tot de beste Nederlandse serie. De serie is op 1 januari 2015 weer gestart met een nieuw seizoen. De politie serie Flikken Maastricht eindigde op een tweede plaats. Expeditie Robinson eindigde vervolgens op een derde plek. Divorce bezit de vierde plek en Celblok H maakt de top vijf compleet.

Beste mini serie
True Detective kreeg, naast beste nieuwe serie, ook in deze categorie de meeste stemmen. Vlak gevolgd door de nieuwe serie Fargo, met in de hoofdrol Martin Freeman (bekend van o.a. The Hobbit). American Horror Story eindigde op de derde plaats. Op de vierde en vijfde plek bevinden zich twee Nederlandse series, namelijk Nieuwe Buren en Bureau Raampoort.

Over het onderzoek
De vragenlijst kon een maand lang worden ingevuld door bezoekers van MijnSerie.nl. Per categorie konden vijf stemmen worden uitgebracht. In totaal vulden 2.035 personen de vragenlijst in.
Vorige aflevering
Now Am Found
Now Am Found
03x08
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laatste nieuws

Barry Levy (L.A.'s Finest), Josh Berman (The Blacklist) en Original Films (The Boys) werken voor NBC aan een seriebewerking van de film Vantage Point uit 2018.
Vandaag, 09:00
Licht uit, spot aan! Tijd om eens te kijken welke serie Tiffani Thiessen ook op haar cv heeft staan.
Gisteren, 14:00
In samenwerking met The Nielsen Company brengt MijnSerie elke week de kijkcijfers van Amerika uit. In dit nieuwsbericht zullen de best bekeken series staan. Voor meer kijkcijfers van je favoriete serie kan je kijken...
Gisteren, 10:56
Channel 5 en PBS bevestigen dat er een nieuw seizoen van All Creatures Great and Small (2020) , de reboot van de originele serie uit 1978, aankomt.
woensdag, 15:00
2
Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar een aflevering van een HBO Original, als naar de finale afleveringen van het eerste seizoen van The Undoing.
woensdag, 12:00
3
Er zal toch geen nieuw seizoen verschijnen van de Afrikaanse original Queen Sono. De serie werd in april vernieuwd, maar Netflix heeft het besluit nu teruggetrokken.
woensdag, 09:00