True Blood

8.1 / 10
52 min
Fantasy, Horror
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
anonymous geeft "True Blood - Seizoen 6 (dvd) " een 9.
Geschreven door anonymous op 19 september 2014.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

True Blood - Seizoen 6 (dvd)

Na het teleurstellende vijfde seizoen, waarin bijna alles zich afspeelt achter de deuren van de autoriteit, is daar eindelijk de dvd van seizoen zes. Ik was dan ook dolgelukkig toen de dvd van seizoen zes op mijn deurmat viel. Vier dvd's in een hoes, waarop het silhouet van Eric prijkt. De gordijnen gaan dicht, de dvd-speler gaat aan. Ik sluit mij op in mijn woonkamer, samen met vampiers, weerwolven, gedaanteverwisselaar en Sookie Stackhouse. De begintune klinkt en ik ben los. Vrijgelaten in Bon Temps, waarin ik zonder twijfel getuige mag zijn van de avonturen van de hoofdpersonen.

Even een terugblik naar seizoen vijf; Eric vindt zijn zus Nora, Tara wordt een vampier en Sam heeft een relatie met de gedaanteverwisselaar Luna. Bill veranderd van aardige vampier in een autoritaire, nare man. Andy werd een vader van een vierling en Arlene trouwde met Terry. Seizoen vijf was ook het seizoen van de tijdelijke terugkeer van Godric en de wederopstanding van Russell Edgington. Op het einde van seizoen vijf vinden Sookie en Eric Bill, die voor hun ogen al het bloed van Lilith opdrinkt. Daarna lijkt hij te sterven, maar hij herrijst uit een plas bloed. Zijn tanden zijn groot en vlijmscherp en zijn blik straalt bloeddorst uit. Eric commandeert Sookie weg te rennen en daarmee stopt ook seizoen vijf.

Seizoen zes gaat direct verder waar seizoen vijf gestopt is, namelijk bij het veranderen van Bill in een gedaante die niets weg heeft van de aardige, vriendelijke en liefhebbende Bill. Pam noemt hem gekscherend Billith. Hij is een beest, of is hij een vampiergod? Sookie gaat op zoek naar een oplossing voor Bill, maar vindt Warlow; de grootste en oudste vampier die nog op deze aardbol rondwandelt. We maken kennis met Gouverneur Burrell, die de bevolking ophitst tegenover de vampiers. Dat maakt het leven voor de vampiers in Bon Temps niet gemakkelijker. Ook maken we kennis met Niall (Rutger Hauer) de betovergrootvader van Sookie en Jason. Rutger speelt zijn rol vol overtuiging en is een genot om naar te kijken.

Nu terug naar de dvd, naast de 10 afleveringen van dit seizoen, is er van elke aflevering een 'Inside the episodes' te zien. Het gunt de kijker een blik in de denkwijze van de schrijvers, regisseur en van de acteurs. De drie minuten durende interviews geven de kijker de gelegenheid om te horen, en te zien, waarom sommige scene gefilmd zijn. Acteurs komen aan het woord, waardoor je deze beter leert kennen. Daarnaast is er op de eerste dvd een terugblik te vinden van seizoen vijf. Ook is op elke dvd het audiocommentaar te vinden van schrijvers of acteurs.

Al met al heb ik genoten van seizoen zes, van de verhalen van Sookie, Bill, Eric, Sam, Andy, Arlene en Jason. Ik heb tranen gelaten om diegene die overleden zijn, maar ik heb ook gelachen, vooral om de rare dromen van Jason. True Blood blijft voor mij de beste vampiersserie die er is. Ik kijk met spanning uit naar de dvd van het zevende en allerlaatste seizoen van True Blood. Het afscheid zal pijn doen, maar gelukkig hebben we de dvd's nog. Zo zal het verhaal van Bill en Sookie, net als vampiers, voor altijd blijven bestaan.
Volg True Blood
Vorige aflevering
Thank You
Thank You
07x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

Zasada przyjemnosci (The Pleasure Principle) - Miniserie (MyLum code)

8

Rocco Schiavone - Seizoen 4 (Code MyLum)

8

Doctor Doctor (2016) seizoen 1

7

Vikings - Seizoen 6 - Tweede deel

8

Marvel's Loki - Seizoen 1

8

The Walking Dead - Seizoen 10

7