Trophy Wife

7.2 / 10
30 min
Komedie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Jessica Dillema geeft "Trophy Wife - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Jessica Dillema op 9 september 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Trophy Wife - Eerste aflevering

Trophy Wife. Door die naam wist ik niet goed wat ik van deze komedieserie kon verwachten en ik ging dan ook zonder vooroordelen en zonder hoge verwachtingen de eerste aflevering in. Maar wat is Trophy Wife toch een heerlijke verrassing. Al na een paar minuten had ik een ontzettend goed gevoel bij de serie en dit hebben ze de hele aflevering vast weten te houden. Als ze dit niveau vast weten te houden door het hele seizoen, en als kijkers niet af worden geschrikt door de titel van de serie, dan kan dit nog wel eens een succes worden. Zelfs Malin Akkerman zei eerst nee tegen het script, maar veranderde van gedachten nadat ze het gelezen had. Je moet het gewoon even gaan kijken en dan zie je vanzelf waarom de serie goed werkt. De titel van de serie is dan ook ironisch bedoeld, de schrijvers doen er alles aan om Malin Akkermans personage juist niet op een Trophy Wife te laten lijken. Maar waar gaat het in deze serie dan eigenlijk om?

Kate (Malin Akkerman, Suburgatory) was samen met haar beste vriendin, Meg, een eeuwig feestbeest, totdat ze op een zekere avond in een karaokebar van het podium valt. Recht in de armen van Pete (Bradley Whitford, The West Wing). Pete heeft twee ex-vrouwen en drie kinderen. Ze worden verliefd en een jaar later trouwen zij. En vanaf dat punt begint de serie pas echt. Het is niet makkelijk om Pete’s derde - en veel jongere - vrouw te zijn. Diane (Marcia Gay Harden, Damages) is de eerste ex-vrouw. Ze is een dokter in het ziekenhuis, een intense vrouw en keurt Kate al snel af. Diane is enorm goed gecast als de harde ex-vrouw nummer één en past goed tussen de rest van de cast. Diane en Pete hebben samen een tweeling, Hillary en Warren (Ryan Scott Lee). Hillary wil graag vrijheid en is een typische tiener. Warren is wat dat betreft ook een typische tiener, met de nodige fantasieën over de beste vriendin van zijn zus. In de eerste aflevering zien we Gianna LePera nog in de rol van Hillary, echter hebben ze Hillary na deze eerste aflevering gerecast met Bailee Madison (Once Upon a Time). Ik vond Gianne LePera passend in deze eerste aflevering en vraag mij af of Bailee Madison echt bij dit personage past. We zullen het zien zodra de serie officieel van start gaat.

Dan is er nog ex-vrouw nummer twee, Jackie (Michaela Watkins, Enlightened), de ietwat neurotische ex-vrouw. Jackie en Pete hebben samen een geadopteerde zoon, Bert (Albert Tsai), en zoals hij zelf duidelijk maakte tijdens deze eerste aflevering; hij is Chinees. Bert is een slim jongetje en kan de beste vriendin van Kate op een leuke manier manipuleren tijdens deze eerste aflevering. De beste vriendin van Kate, Meg (Natalie Morales, White Collar), laat ons in feite zien hoe Kate vroeger was. Het feestbeest dat niet altijd overal even goed over nadacht en niet weet hoe je een kind op moet voeden. Tijdens deze serie leert Kate de kneepjes van het vak, maar dit gebeurt vooral door het maken van heel veel fouten. En dat zorgt natuurlijk voor veel grappige momenten. Zo vertelt Kate aan het begin van de aflevering een groot verhaal aan Hillary en Warren over zichzelf als tiener en hoe ze Wodka meesmokkelde in waterflesjes. Hillary wil die avond naar een concert en demonstreert haar vriendinnen die middag op het schoolplein dat het net lijkt alsof ze water bij zich heeft maar er in feite Wodka in zit. Kate betrapt haar en pakt het flesje af. Natuurlijk is ex-vrouw nummer één in de buurt om de kinderen op te halen van school. Warren heeft dorst en Diane zegt tegen Kate dat ze hem een slokje van haar water moet geven. Dit resulteert erin dat Kate het gehele flesje vol Wodka achterover klokt en vervolgens dronken naar huis gebracht moet worden.

We zouden Pete dan bijna vergeten. Die krijgt te maken met twee ex-vrouwen, beide van compleet verschillende aard, en zijn nieuwe en veel jongere vrouw. Pete probeert dagelijks het overzicht te bewaren tussen al die vrouwen en ook nog drie kinderen die aandacht nodig hebben. Ondertussen zien we ook beelden van Kate en Pete samen en beseffen we dat, ondanks het leeftijdsverschil, ze enorm veel van elkaar houden. Dit is natuurlijk altijd nog maar de vraag wanneer men een acteur en actrice met zo’n groot leeftijdsverschil naast elkaar laat spelen, maar de chemie tussen Malin Akkerman en Bradley Whitford zit helemaal goed. Realiteit is ook dat het perfecte huwelijk tegenwoordig nog maar weinig voorkomt. Hoofdactrice Malin Akkerman zelf komt ook uit een gezin met ouders die meerdere keren zijn getrouwd en heeft diverse halfbroertjes- en zusjes. De serie is goed geschreven, komisch waar het past en de acteurs en actrices zijn absoluut goed gecast. Ik kijk met veel plezier uit naar wat de rest van het seizoen zal brengen. Zet deze serie dus maar snel op je te-zien lijst!

Trophy Wife gaat op 24 september in première.

Trailer Trophy Wife
Volg Trophy Wife
Vorige aflevering
Mother's Day
Mother's Day
01x22
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Haunting - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 2

8

The Queen's Gambit - Seizoen 1

9

Chicago Med - Seizoen 5 (DVD)

7.5

24 seizoen 7 t/m 9

8

Het A-woord - Seizoen 1

7.5